|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki podkład/puder? Proszę o radę.
Witam.
Zastanawiam się nad kupnem podkładu Maybelline, Dream Matte Mousse Foundation, jednak mam skórę tłustą, trądzikową i nie wiem czy ten podkład poradzi sobie z kryciem i matowaniem. Opinie są różne. Choć na KWC nikt nie wspominał o tym jak jest z jego kryciem przy dużej ilości trądziku. Czy w ogóle kryje. :/ Dlatego zakładam ten wątek. Sprawdza się? Poza tym chciałabym poprosić o poradę. Jaki podkład/puder mogłabym wypróbować właśnie do mojej cery: tłusta/trądzikowa. Zależy mi przede wszystkim na KRYCIU oraz MATOWIENIU. Niekoniecznie na właściwościach antybakteryjnych. Od leczenia mam maści i inne kosmetyki. :P Chociaż nie chciałabym, żebym po użyciu tego kosmetyku dostawała kolejnego wysypu trądziku. :/ Prosiłabym o propozycje kosmetyków do ceny około 50 zł oraz dobrze dostępnych, bo mieszkam w malutkiej miejscowości. :/
"- Czemu wolisz kanapę? - ponowił pytanie. - Ja tam uważam, że to łóżko to świetna sprawa. - Niepotrzebne nam łóżko - zdołałam wykrztusić. (...) - No nie wiem, no nie wiem. Na kanapie nie dałoby się zrobić tego i owego." ![]() You want be mine? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki podkład/puder? Proszę o radę.
Cytat:
Jeśli chodzi o matowienie to lepiej zakupić puder bo raczej mało który podkład zadziała tak jak byś chciała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Podkład nie czyni cudów... Podkład ma za zadanie jedynie ujednolicić koloryt Twojej cery. Może zastosuj jakiś lżejszy z dobrym korektorem?
Ewentualnie Max Factor ma taki mega mocny podkład, ale on zapycha strasznie... Czyli jest już dla takich zdesperowanych. I choć nie używałam tego podkładu, na który masz chęć, to domyślam się, że z racji jego konsystencji podkreśla wszelakie niedoskonałości, więc pewnie nie przypadnie Ci do gustu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam w Naturze i patrzyłam kosmetyki z tej firmy. No i podeszła do mnie pracownica i zasypałam ją pytaniami co lepiej - puder, korektor czy właśnie to o co pytałaś. Dodam ,że korektor już miałam (i jednak go kupiłam znów).
No i patrzyłyśmy razem ten podkład i 01 był za jasny a 02 marchewka, no i już było ,że odpada. Zapytałam więc o puder, pani powiedziała ,że korektor ma gęściejszą konsystencję i lepiej kryje. Więc wybrałam korektor, który o dziwo mnie nie zapycha! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ewkaw1986
|
Ja bym Ci nie polecała tego podkładu, jest dosyć lekki i Ci niczego nie zakryje, jedynie ujednolici koloryt skóry. Sama go używam i przy moim typu cery, a jest to mieszana, nie do końca byłam zadowolona, gdyż moja skóra po paru godzinach zaraz się świeciła. Używałam MaxFactora i byłam z niego całkiem zadowolona, bardzo dobrze kryje, ale jest dosyć drogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zainwestuj w prawdziwe minerały
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Idealny kosmetyk za 50 zł? Ciężko będzie znaleść coś idealnego. Nie wiem jaką masz dokładnie twarz, każdy ma inną (nawet jeśli dwie osoby będą miały cere tłustą, to i tak każda jest inna) i każdy inaczej dopasowuje sobie podkład. Poleciłabym Ci podkład L'oreal Paris Roll-on True Match Foundation (ten z wałeczkiem). Ja kupiłam za 69 zł. Może uda Ci się znaleść promocję?
Jeśli nie, to kup sobie dobry korektor. Pokryje niedoskonałości bardziej niż podkład. I zadbaj o cerę : tonik, krem, żel - to ważne. Puder matujący przy świecącej cerze, kryjący przy niedoskonałościach. Matt mouse Ci odradzam.
![]() ![]() Cel osiągnięty - 48 kg Edytowane przez perelkabiala Czas edycji: 2010-03-20 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do Was w związku z pudrem, podkładem, albo czymkolwiek innym co poradzi sobie z moją tłusta strefą T. Używam w tej chwili podkładu astor, ale on po właściwie godzinie już nie daje rady ;/ Na kryciu mi tak bardzo nie zależy jak właśnie na tym macie. Bardzo proszę Was o jakieś propozycje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Revlon colorstay with softflex do cery tłustej/mieszanej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.