|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
problem Waga
jestem szczupła chciałabym przytyć co najmniej z 7 kG ale mam problemy ; / cały czas z zoładkiem w zasadzie mam napady jedzenia ze duzo jem a pozniej okres taki ze jest mi ciagle nie dobrze i nie moge jesc a pozniej znow wraca do normy procz tego kiedy zjem .. posilek sporo dosc za chwile burczy mi glosno w brzuchu nie moge przytyc nic
![]()
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem Waga
Nie masz problemów z żołądkiem. Masz napady jedzenia, a potem twój organizm ma dość, bo dostarczyłaś mu w ciągu dnia/dwóch tyle, ile powinien jeść przez ok. tydzień (taki przykład). Nie cierpisz czasem na kompulsywne objadanie się? To trzeba leczyć, tak samo jak anoreksję, bulimię, otyłość etc
Co możesz zrobić? Zacząć jeść regularne posiłki. 5-6 posiłków, ja na Twoim miejscu najpierw próbowałabym jeść "normalnie", ale nie koniecznie chcąc przytyć, do tego zabrałabym się potem, gdybym już nauczyła się jeść regularnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.