|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odchudzanie 14 latka
Witam mam 14 lat 173cm i 78kg no i bardzo bym chcial zjechac do 68kg a wiec tak slodyczy nie jem co dziennie robie trase rowerem ok 7km gram w koszykówke dziennie robie po 100 brzuszków nie wiem poradzcie jakies witaminy czy cos wiem ze jestem mlody ale ja chce schudnac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie 14 latka
Cytat:
![]() Nie jedz pizzy, hamburgerow, chipsów itd... jedz więcej białka czyli mięso chude, wędliny, ryby, twarogi chude i jogurty bez cukru. Jedz dużo warzyw. Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mam syna w wieku 16 lat ma 177 wzrostu i waży obecnie 75kg.Wcale nie wygląda źle.
Zaraz zaczniesz dojrzewać i jeszcze się wyciągniesz,tak było z moim synem.Był niższy i cięzszy. Odrzuć te wszystkie hamburgery,cole.Jedz więcej mięsa,ryb. Najlepiej napisz co jesz zobaczymy co można zmienić.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
no na sniadanie jem chleba przewaznie z pomidorem albo serem potem 2 sniadanie to jakies owoce np jablko na obiad przewaznie ziemniaki jakies mienso i surowka i na kolacje to chleb z szynka przewaznie a do picia to pije soki herbate i wode mineralna niegazowana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
14 lat to już nie dziecko, więc błagam, wystrzegaj się błędów ortograficznych, bo to strasznie razi.
Po drugie zrezygnuj ze wszystkich fast foodów, słodyczy, napojów gazowanych, soków, słodzonych herbat / kaw oraz białego pieczywa. Uprawiaj sporty, ćwicz siłowo poszczególne partie ciała i czekaj - okres dojrzewania jeszcze przed Tobą, więc przy zdrowym odżywianiu za 2 lata nadwaga będzie tylko wspomnieniem.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Możesz zrezygnować z ziemniaków i sosów zamiast tego ciemny makaron (lubella) i ryż do tego dużo warzyw.Pieczywo ciemne.Nie jedz bananów np.To że jeżdzisz na rowerze i robisz brzuszki to jest super.W twoim wieku nie ma potrzeby stosować żadnej diety bo możesz sobie wyrządzić krzywdę w postaci jojo.Na prawdę zaraz zaczniesz dojrzewać i sam zobaczysz jak się zmieni twoja sylwetka,z resztą przy twoim wzroście na pewno nie wyglądasz źle.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.