![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Być tą następną/gorszą ?
Moje drogie, jestem tu nowa ale jako iż inne kobity znajdują w Was opierunek i porady i ja postanowiłam spróbować
![]() Mianowicie, jakiś miesiąc temu poznałam w internecie chłopaka. Wyglądało tak, że on pierwszy napisał, potem zaproponował spotkanie. No i widzieliśmy się od tamtego czasu 3 razy. Już na pierwszym spotkaniu coś zaiskrzyło. No i niby żadne deklaracje nie padły ale wyszło, że spróbujemy ze sobą. Jest miło, dobrze nam się rozmawia. Ostatnio nawet u niego nocowałam (nic wielkiego seansik filmowy, małe przytulanko i lulu ;p) Ale ostatnio pogadaliśmy trochę szczerzej i podczas rozmowy wyjawił mi, że kilka lat temu (dokładnie 4) rozpadł się jego związek, który był najważniejszą rzeczą w jego życiu. Mówił, że nigdy nikogo tak nie kochał jak tamtej kobiety i oddałby wszystko by to odbudować ale wie, że już to niemożliwe, że żałuje bo to z jego winy. Może zacytuję: "a jeśli chodzi o prawdziwą miłosć w życiu kochałem tylko raz i normalnie zrobilbymw szystko zeby to odbudować a zeby powtorzyc to, moje zaangażowanie - nie wiem czy to jeszcze możliwe z inna kobietą niz moja pierwsza ' potem miał jeszcze kilka dziewczyn, ale jak mówił to nie to samo. Jak żyć z facetem, który jak twierdzi przeżył już swoją pierwszą wielką miłość i sam mi mówi, że oddał by wszystko by to odbudować. Mówi tak a jednocześnie się stara o mnie i pisze. Niby nie chce się angażować ale wciąż o mnie zabiega. A ja nie chcę konkurować z jego ideałem kobiety. Jak żyć ze świadomością, że nigdy nie będę dla niego taka ważna.. Ja wiem, że na wszystko potrzeba czasu ale on wciąż o tym mówi. Ma 21 lat a zachowuje się jakby rozpadło się conajmniej jego małżeństwo. I na dodatek minęło tyle czasu... Czy jest sens się w to pakować, próbować? Co o tym sądzicie ? Każda wasza opinia będzie dla mnie ważna...
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Być tą następną/gorszą ?
Wciąż kocha byłą,od Ciebie zalerzy czy dasz mu szanse i duuuzo czasu..ja osobiscie nie chcialabym wciaz wysluchiwac o tamtej..istnieje morzliwosc ze kiedys sie zakocha w tobie,tak samo jak to ze zostawi Ciebie,dla niej/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jeżeli Ci zależy to staraj się!
![]() ![]() Życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
tylko boję się, że to ja się za bardzo zaangażuje... ;|
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a jaki wielki związek mógł mu się rozpaść w wieku 17 lat ? Postępuje niedelikatnie i zniechęcająco ale jeśli pragniesz z nim być to się o niego staraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Miałam podobną historię. Poznaliśmy się, wiedziałam, że kogoś miał ale im nie wyszło. Po tej dziewczynie miał inną ale to nie trwało długo bo ciągle była w jego głowie ta poprzednia. Też mówił, że nie chce już mieć nikogo, że już nikogo nie pokocha itd. Ja chciałam coś więcej, on nie zapomniawszy o byłej nie chciał mnie skrzywdzić więc nie chciał nic zaczynać. Urwałam kontakt po kilku spotkaniach żeby się za bardzo nie angażować jeśli on by miał wrócić do tamtej. Po kilku m-cach sam się odezwał. Jesteśmy razem już 7 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja nie mogłabym tego słuchać, nie ma takiej mowy. Niech sie najpierw wyleczy z tej miłości, a dopiero wtedy pakuje sie w nastepną. Pewnie będzie Cię do niej porównywał... Nie staram sie Ciebie zniechęcic, ale zawsze myślę głosem rozsądku.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jak już przeżył tą najwspanialszą miłość, o której nigdy nie zapomni, a którą chciałby odbudować, to w takim razie kim Ty będziesz dla niego ? "Czymś" w zamian, na pocieszenie, otarcie łez ?
Bałabym się ciągłego porównywania tego, że nie dorównam ideałowi, a najbardziej, tego, że tamta kobieta kiedyś pojawi się w jego życiu, a wtedy to już wiadomo co będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja bym chyba nie umiala tak..
ale skoro sie stara to moze chce zapomniec o tamtej i ciebie uczynic ta najwazniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Wirginią.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
No właśnie tego też nie mogę zrozumieć, że w wieku 17 lat już przeżył swoją wielką miłość i dla niego na niej się wszytko skończyło. No ale wkońcu młodzi ludzie - bardziej wrażliwi - bardziej podatni na wszelkie uczucia
![]() No właśnie, on nie mówi o niej często, ale wiem, że jest ciągle w jego głowie. Jednak na odbudowanie ich związku raczej szans nie ma. Niech się wyleczy... on się biedak już 4 lata nie może wyleczyć! hehe
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wiesz to od Ciebie zależy czy będziesz tą gorszą czy lepszą od niej. to dopiero początek i wszystko przed wami. niegdzie nie jest powiedziane, że nie stworzycie razem udanego, kochającego się związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie myślenie świadczy o tym, że facet albo jest niedojrzały (a może to przypadek jak z "Lolity" Nabokova?), albo wcale tak mocno mu nie wpadłaś w oko. Może nadal kocha tą byłą (a raczej jej wyobrażenie w swojej głowie). Odpuściłabym. (A może gość to po prostu sprytny manipulant, który znalazł świetny sposób na "zaliczenie", przy jednoczesnym nie wchodzeniu w związek - bo w każdej chwili może się wycofać powołując się na pierwszą miłość) Powiedziałabym facetowi, że powinien się zastanowić, czy mówi poważne, czy to takie gadanie i jak się zastanowi na czym polega życie (na staniu w miejscu, czy rozwijaniu się?), to niech się zgłosi (lub nie). Najgorsze w tej sytuacji to dać się wciągnąć w jakieś latanie za nim, skamlanie o uczucie. W każdej znajomości, związku obowiązuje wzajemność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Jeśli to jest przypadek rodem z Lolity - to ja dziękuję już na wstępie, żadnej zbrodni mi nie potrzeba
![]() Ja mu powiedziałą, że jeśli on szuka dziewczyny na chwilę, to ja w to nie wchodzę. Powiedział, że niczego ode mnie nie wymusza, że akceptuje to, że chcę zaczekać. chyba macie trochę racji.. nie odetnę się od niego całkiem, ale wrzucę na luz.. mniej zaangażowania. zobaczę jak on się w tych naszych relacjach odnajduje...
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
nie ma co próbować.Facet nie jest gotowy na kolejny związek
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
jesli Ci na nim zalezy - WALCZ!!!
przy odrobinie dobrej woli, szczęścia i dużej dawce miłości, zapomni i masz szansę na happy end... u mnie się udało ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Wielkie dzięki za opinie dziewczyny! ;*
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
4 lata to znowu nie tak dużo, żeby zapomnieć.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a ja bym pomyślała, że dziwny jest
21 l. i juz po jego wielkiej miłości? jakiś dziecinny ten Twój kandydat na faceta Doris, jak Ty to robisz, że masz zawsze rację...? no prawie zawsze ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2010-08-03 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Byłam ostatnio w podobnej sytuacji, fajny facet, dobrze nam się gadało, ale też na spotkaniach wspominał o swojej byłej, że byli razem cztery lata, że gdy z nim zerwała to musiał się przeprowadzić bo nie mógł zostać w miejscu które mu tyle przypominało, że gdy z nią był mógł dla niej zrobić wszystko. Po paru spotkaniach napisał mi że jestem super, ale spotkał się z byłą i postanowili do siebie wrócić, więc napisałam że życzę im powodzenia i tyle. Po 4 dniach odezwał się jak gdyby nigdy nic czy chcę się spotkać. Okazało się, że pisze "bo ona nie lubi piłki nożnej, a Ty lubisz więc będzie fajnie (mieliśmy iść mecz oglądać
![]() Jeżeli jesteś na tyle wyluzowana żeby ze spokojem przyjmować lamenty pt "moja była jest najlepsiejsza" możesz próbować, ale ja bym długo tak nie wytrzymała.
Ashish: I'm going to do yoga every evening... Amy: Yoga my ass!! The only yoga you are doing is what we call the beer position and that involves stretching ones arm in order to lift the beer can to mouth... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Albo manipulant, albo, kolokwialnie mówiąc, chrzani głupoty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Byłam w identycznej sytułacji. Uważam, ze bycie z NIm nie jest dobrym rozwiazaniem. Ja, bedąc ze swoim często czulam ze porównuje mnie do swojej byłej, że tak naprawdę to myśli o Niej bedąc ze Mną i nie wiem ile było w tym racji, w każdym razie nie wyszło. Tacy faceci są dziwni bo Oni są zakochani w wyobrażeniu o tamtej kobiecie. Ona mu się wydaje ideałem a zapewne nie zna jej wad i krótko byli ze sobą. Nie angażuj się lepiej bo moze cie skrzywdzic. Poza tym jak mogłaś u niego spać? O kurde... U osoby którą znasz zaledwie miesiąc?:|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Ty niby masz jeszcze na niego czekać az on się łaskawie zdecyduje? To mu nie umiesz powiedzieć że czekać nie będziesz, bo nie poczeklania jesteś? To jego problem , nie Twój. Weż się ogarnij, przestań się narzucać i krótka piłka - abo facet jesteś męczyżna i wiesz co chcesz albo spadaj na festiwal poezji amatorskiej o utraconej miłości. Co Ty byś zrobiła w takim związku z łaski? Byle byś źle spojrzała od razu bys miała gadkę że jego była w której wciąż się nie odkochał tak nie robiła i jak on ma sie odkochać jak się nie starasz i gorsza jesteś? ![]() Normalnie, krzyżyk na drogę.
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Nika
![]() Ano mogłam spać, generalnie uważam, że jeśli są ustalone zasady i wieczór jest spędzany 'z głowa ' to czemu nie. Zresztą to nie był wielki wyczyn z mojej strony, prowadzę życie na walizkach i naprawdę zdarzyło mi się nocować u wielu jeszcze mniej znanych osób, więc... ![]() Z tym zaczekaniem to chodziło raczej o sferę łóżkową, mianowicie seks. Ależ ja mu się absolutnie nie narzucam! ![]() Tyle, że czuję, że chyba rzeczywiście trzeba zagrać bardziej ostro. Rzeczywiście, ma 21 lat a zachowuje się jak zraniony 40 letni poeta. ; D No cóż, zobaczymy... Dzięki dziewczyny za odzew!;*
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Harmonija, to rzeczywiscie hardcorowe zycie prowadzisz ;D Ale serio... jak to czytam, to mam wrażenie że mówimy o jednym i tym samym facecie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A ja mysle, ze powinnas dac mu szanse, bo tak jak i ludzie sie zmieniaja, tak samo ich priorytety. Kiedys tamta byla calym jego swiatem, a teraz mozesz byc nim Ty, nie widze przeszkod.
Moj tz tez mial wielka milosc, o ktorej mi mowil godzinami, a ja sluchalam o niej, jako ze bylam jego dobra kolezanka. I nagle zrozumial, ze tamta to bylo nic w porownaniu do mnie i do tego, co razem budujemy. Jestesmy szczesliwa para, a tamta? To byla milostka lat mlodzienczych. Takie zwykle zapadaja w pamiec, ale nic poza tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.