|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pory roku - jaki zapach?
Dziewczyny-ze wzgledu ze jestem strasznym laikiem w dziedzinie zapachow-prosze Was zebyscie mi napisaly jakie zapachy na jaka pore roku kupowac.Chodzi mi o konkretne nazwy.
Wiosna.............. Lato.................. Jesien............... Zima................. i jakie na: Upalnie............. Deszczowo................ Mroźno..................
![]() |
#2 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Pora roku-jaki zapach??
Cytat:
Wiosna.....Safran Toublant Lato..........Escentric 01 Jesien........Wenge, Chypre Rouge Zima..........OI, Ambre Russe na deszczowo u mnie zawsze Prada edit-ale to mają byc propozycje dla Ciebie?
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-06-01 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
na deszczowo Baiser du Dragon
![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nie tylko dla mnie-ogolnie-moze ktos takze skorzysta-bo kompletnie nie wiem jaki zapch w jaka pore roku sie nosi-a nie chce sie kompromitowac ze tak powiem-bo kupuje na slepo i kogos moze razic moj mocby zapch np w lecie a ta wode powinno moze sie tylko zima uzywac.
![]() |
#5 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Używaj tego w czym dobrze sie czujesz i z umiarem. Zawsze może się znaleźć ktoś, komu Twoje perfumy nie będą pasować, jeśli nie jest to osoba, na której opinii i dobrym samopoczuciu Ci zależy - nie przejmuj się. Ktoś mógłby Ci na przykład polecić Hypnose na zimę - to jest zapach, ktory powoduje u mnie mdłości niezaleznie od pory roku w jakiej go poczuję ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
A ze zaapch kogos razi-no cóż..nie mozna przesadzac z ilością, ale nie zadowolimy wszystkich
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny-nie chodzilo mi o az tak sztywne reguly-ze mam sie do kogos dostosowac-ale naprawde jestem laikiem-i myslalm ze mi zaproponujecie, cos na kolejne pory roku-a wtedy ja sprawdze czy akurat mi sie te zapachy podobaja.
W moim niebie mam tony niebianskości!! Edytowane przez seroxatomanka Czas edycji: 2010-06-01 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
szczerze powiedziawszy to ja robie na odwrót-kupuje zapachy które mi sie podobają,a potem wychodzi podczas używania podczas jakiej pogody najlepiej sie w nich czuję ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a ja kupuje zapachy w ciemno i to najczesciej od razu 100 ml
![]() ![]() Przed zakupem radze poczytac opinie na kwc ![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dior - Midnight Poison Kenzo L’Eau par Kenzo Elizabeth Arden 5th Avenue Valentino Rock'n Rose Calvin Klein CK One Bruno Banani About Women Co bys mi doradzila?? Znajac moj gust?? ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
|
Euphoria, Euphoria Blossom, DKNY Love from New York, J'adore, Coco Mademoiselle, Be Delicious - wypróbuj różne wersje, Innocent, 212, L'eau d'Issey, Elle YSL, Miracle, wody z serii Aqua Allegoria Guerlain
Z ciekawości otworzyłam kilka losowych zapachów na Fragrantice, żeby zobaczyć co jest polecane na jaką porę roku i wyszło tak: wiosna: Euphoria Blossom, Miracle Intense, Ange ou Demon Le Secret, Insolence, Armani Prive Rose Alexandrie lato: Ck One Summer 2010, Tesori d'Oriente Africa, YSL Cinema Festival, E. Arden Splendor, I Am King Sean John jesień: Vera Wang Princess, Houbigant Demi Jour, Victoria's Secret Dream Angels Heavenly Enchanted, Amber Romance VS, J'ai Ose Guy Laroche, Allure Sensuelle zima: Lempicka Au Masculine, Penhaligon's Cornubia, Etro Heliotrope pogrubiłam te, które wydaje mi się, że moga Ci się spodobać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja nie dzielę swoich perfum na zimowe/letnie/jesienne/wiosenne/jakiekolwiek inne. Nie uznaję w tej kwestii konwenansów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
kurcze..a ja dzielę i to dokładnie- na pochmurne lato, na upalne lato (jeszcze nie znalazłam), na deszcz w lecie, na jesien-słoneczną, ciepłą, chłodną, na wiatr.Na zimę-chlapowatą, na padający śnieg, na zimę sloneczną. Na wiosnę-wczesną i późną, słoneczną i chmurną itd ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja wręcz używam zapachu dokładanie pod pogodę danego dnia - tmeperatura, wilgotność itp czyli niby zimowego angel użyłam kilkakrotnie latem - wiadomo ajkie mamy lato
to samo z jesienną Pradą - nie pod porę roku używam ale cały rok pod pogodę danego dnia czyli wysżło mi ze nie dzielę na pory roku a na konkretne stany pogodowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Habanita przy 30 stopniach - czemu nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ja mam podobnie-np Prady uzywam zawsze na deszcz-tak mi sie kojarzy,ze jak zaczyna padac to prawie czuję Prade-nawet nie musze sie psikać ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą ja wszystkie swoje zapachy uwielbiam i noszę je zamiennie niemal cały rok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dużo zalezy od własnego gustu. Ja wybieram na lato świeże perfumy tylko dlatego żeby czuc się swobodnie. Mam czasem chwile słabości i wracam np. do Lolity.
Są ludzie którzy nie przykładają do tego żadnej wagi. Moja przyjaciółka np. całą zimę uzywała Aqua di Gio a znów moja ciotka nie rozstawała się nawet w upalne dni z Angelem. Moje prpozycje Lato te ciepłe upalne Promesse Cacharel, Euphoria Blossom, Davidoff Cool Wother, Ocean Drem Giorgio Bevery Hills, YSL In love Again, Be Delocious, Be Delicious Fresh Blossom, Versace Bright Crystal Wiosna - chłodniejsze lato Lolita Fleur Defendue, Cinema, Cinema festival, Coco Mademoissel, Ultraviolet, Flowerbomb, Versace Bright Crystal Jesień- Zima - Flowerbomb, Ange ou Demon, Lolita Lempicka, Hypnose, Halle Berry, Angel, Versace Crystal Noir Oh i wiele wiele innych...
Some say love it is a river That drowns the tender reed. Some say love it is a razor That leaves your soul to bleed. Some say love it is a hunger An endless, aching need I say love it is a flower, And you it's only seed........... -The Rose- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
Wiedziałam, że tak będzie i mój koszmar zapachowy numer jeden będzie polecany na zimę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Deszczowo - Dune. Ukochana. Ale tylko w deszcz. Pachnę wtedy dymem i kartofliskami, solonymi ziemniakami wyjętymi z popiołu, doprawionymi solą morską.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
nosi sie to, co sie lubi, ot co ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- w pelni Cie rozumiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Habanita mnie się zupełnie letnio kojarzy. ten miód i ten czar. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Pory roku - jaki zapach?
ok-ja nie potrafię- jesli ktoś nosi OI lub Theoreme w lecie na upale to jest dla mnie hardkorem ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie uzywam roznych zapachow w ciagu roku-chociaz uwiebiam chanel N5,Palazzo Fendi(ktory pieknie pachnie na rozgrzanej skorze) w upalne dni,teraz gdy jest cieplo uzywam namietnie od kilku dni Yvresse i wcale mnie nie przytlacza choc to dosc ciezki zapach...zas zima mam jednak dwa otulacze Slonia i wspomniany wczesniej Hypnose-kocham go czuc na moich golfikach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.