|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomożcie mam maleńki problemik-tężyczka:-(
Cz ktoś może mi pomóc przed wczoraj dowiedziałam się,że mam tężyczkę!
![]() Nie jestem z tego tytułu zadowolona.Przez ostatnie 1,5 leczyli mnie na hipoglikemie ![]() Nic nie wiem o tej chorobie praktycznego-jak z nią żyć,Co jeść-a czego unikać?Czy alkohol w małej lub dużej ilości jest szkodliwy.Czy papierosy można palić?czy może lepiej rzucić itp. Proszę o POMOC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomożcie mam maleńki problemik-tężyczka:-(
tężyczka to raczej nie malutki problemik,............... .........a co jest jej przyczyną czy już wiesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie mam pojęcia??Najgorsze jest to,że nie mam naprawdę pojęcia o co chodzi??Mówisz<że to nie maleńki problemik co przez to rozumiesz-bo już się boję.Poszłam do szpitala w celu dokładnej diagnozy cukrzycowej a wyszłam z sympatycznie brzmiącą tężyczką!!Nie wiem co mam pisać bo jestem przerażona wiem tylko,że na 100% ją mam!!!I martwię się !We wtorek idę po wypis ze szpitala mam nadzieję,że pan doktorek coś mi powie,bo jak się dowiedział to zamilkł i rzekł;to we wtorek pogadamy!A ja mam pietra!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A szukalas w Google?
Zobaczy ile mi wyskoczylo na ten temat http://www.google.de/search?q=tezycz...ient=firefox-a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
przecież u nas jest wątek o tężyczce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
idz do lekarza i juz a nie szukasz inforamacji o swoim zdrowiu w necie .:-/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kwestia druga: fora to miejsce umożliwiające wypowiedź KAŻDEMU, więc także osobom, które nie mają pojęcia czy mają rację, ale nawet nie próbują tego zweryfikować, ONE WIEDZĄ i już. I teraz wyobraź sobie, że na kogoś takiego trafiasz, szukając info o swojej chorobie. I ona nagada ci głupot, bo "moja ciotka ze strony męża" to miała i ona wie wszytsko. A inna słyszała od koleżanki z biura, że jest tak i tak. Oczywiście, "lekarz ci tego nie powie"... Ty zapewne uwierzysz, bo w teorie spiskowe się chętnie wierzy. O to ci chodzi? Jeśli wahasz się, czy możesz pić alkohol lub palić, to poczekaj na wizyte u lekarza, on ci to z pewnością wyjaśni (jesli nie -zmień lekarza). A jesli nawet zapalisz czy wypijesz piwo zanim się dowiesz, to przecież żyłaś z tą chorobą już chwilę nie wiedząc o zakazach, więc jedno piwo do czasu wizyty z pewnością ci nie zaszkodzi! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem osobą,która nie ma nic do lekarzy ani stażystów !!! Lecz jedno chcę wyjaśnić bo ktoś tu czegoś nie rozumie:Chcę idąc do lekarza dowiedzieć się od WAS jak naj więcej by zapytać lekarza i napisać potem PRAWDĘ!!Czy teraz rozumiecie??To nic wielkiego myślę sobie,że na ten temat dużo chcę wiedzieć prawda??Pozdrawiam!!Dobre j niedzieli koleżanko!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich .Ja też mam problem z tężyczką.Chciałabym się dowiedzieć jakie są -oprócz EMG- badania ,stwierdzającą 100% tężyczkę.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A jak ktoś ma ochotę ze mną pogadać o tężyczce i zespole ciśnień nadgarstka to mój nr.GG 12178459Zawsze to razniej jak można się wyżalić no nie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Tereska, ja wypisywalam sie juz na watku o tezyczce w zwiazku z moimi doswiadczeniami, ale chetnie podziele sie z Toba moja wiedza. Don't panic!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witaj skarbie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- powiem wam ze z tymi lekarzami jest róznie mnie lekarz neurolog powiedział ze nic mi nie jest tężyczka to nie choroba , dobrze że poszłam do innego i po co studiowali ? ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- a co do lekarzy nie idz do jednego a moze idz do dwóch mnie jeden powiedział ze nic mi nie jest tężyczka nie choroba dopiero w klinice w Zabrzu powiedzieli że to choroba i z netu wyczytałam takich mamy lekarzy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
No nie pisałam bardzo długo z racji tego,że zaczęłam pisać na forum ''drętwienie rąk"
No wię napiszę bardzo krótko!!!Mam tężyczke spada mi mg ca i potas .Mam ataki 1 raz w tygodniu,5Xw tyg.a czasam 1Xw m-cu!!!!Wtedy jedyne lekarstwo to pogotowie,które da mi ca i mg ew.potas dożylnie!!!Innego lekarstwa nie ma Tężyczka jest bardzo ciężką choroba dla mnie nie przyczyną!!!Lekarze załamują ręce bo tak na 100% to nikt nie potrafi mi pomuc!!!Teraz w tym momencie jestem w szpitalu na jodowaniu w Zgierzu koło łodzi!!!!Nikt mi jóż kitu nie wciśnie o tym czy o tamtym!!!!!Forum dużo mi pomogło na nim dowiedzialam sie jak mogę sobie pomuc(nie do końca ale zawsze coś)Zrobiłam USG terczycy,Mam raka,jestem po operacji po jodowaniu a w tej chwili jestem 2X na jodowaniu jest nadzieja,że rak sie nie odnowi!!Ale tężyczka to największy problem nie rak!!!-to są slowa lekarza!!!czy jakies macie jeszcze wątpliwości???Piszcie!!!N a pytania odpowiem nie jestem lekarzem ale wiem dóżo!!!!I wiem jak walczyć z tężyczką!Mnie spada jak przy typowej tężuczce ca i mg we krwi i nikt nie wie czemu poniewarz moje przytarczyczki pracuja bardzo dobrze!!!!Więc jakieś ktos ma jeszcze wątpliwości czy ja aby na pewno mam tężyczke ??jak tak to dzwońcie do Zgierza do szpitala i zapytajcie czy jest taka pani teraz która ma tężyczkę!!Sory ale podsumowuję całe to moje forum!!!Mam dość jak każdy tej bezsilności lekarzy ale nic nie poradzę z tym jestem przypadkiem bardzo trudnym bo każda osoba mająca tężyczkę jest trudnym przypadkiem bo nikt tak na prawdę nie wienic na temat tej"przyczyny"czyli tężyczki!!!Pozdrawiam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Powiem tak :rzeczywiście tężyczka to nie choroba a przyczyna!!Ale ktoś kto ma tężyczkę nie traktuje tego jak przyczynę tylko chorobę!!Bo przecież to nie normalne,że mamy ataki i jeśli w odpowiednim momencie nie dostaniemy kroplówki z mg i ca to możemy umżeć wystarczy,że dojdzie do paraliżu krtani-a jest to możliwe.Ja mam tężyczkę stwierdzoną od roku.Wcześniej miałam ataki ale nikt nie wiedział co mi jest niektórzy"lekarze"twierdz ili,że przedawkowałam narkotyki!!Bo tak im to wyglądało-załamka na maxa,jeden stwierdził,że tężyczkę maja tylko psy-suki.Tak więc jesteśmy nie rozumiane i poniżane!!Ale olejmy to i cieszmy sie tym co mamy!!I szukajmy w miarę możliwości choroby przez którą tak cierpimy!!A nasi lekarze nie wiedzą tak na serio czemu mamy i jak walczyć z tężyczką!!Pamiętaj zażywaj regularnie leki i nie poddawaj sie. ![]() ![]() Ja byłam teraz w Zgierzu w szpitalu na onkologi edokrynologi i lekarz stwierdził,że nie mam tężyczki po jednym badaniu krwi!!!!!!!!!!!!A tężyczka jest do końca życia!!!!!!!!!Mam badania potwierdzające chorobę a on mi takie bzdury chce wcisnąć jak bym go posłuchała to bym przestała brać leki i do widzenia by było ze mną!!!Nie daj się nabrać jeśli masz stwierdzoną tężyczkę badaniami żadnemu pseudo lekarzowi,że jesteś zdrowa tylko bierz regularnie calperos 1000 alfadiol i magnez!!! Pozdrawiam!!!! Edytowane przez terecha Czas edycji: 2010-03-01 o 11:56 Powód: Patrę słów dodatkowych :-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Moja żona ma od kilku lat tężyczkę stosowała calperos i miała ataki co jakiś czas ,aż do momentu kiedy zaczęła stosować wapń w postaci cytrynianu z magnezem firmy solgar jej endokrynolog poleca to innym pac jętkom i teraz są bardzo wdzięczne .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.