|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
methylchloroisothiazolino ne
Witam, szukam kosmetyków, szczególnie do włosów bez składnika methylchloroisothiazolino ne i jego pochodnych. U alergologa wyszło mi uczulenie dokładnie na ten związek, a mam problem ze znalezieniem odpowiednich kosmetyków. Prosze o pomoc
![]()
wszyscy razem spotkamy się... Edytowane przez moonisiaa07 Czas edycji: 2015-05-23 o 23:13 Powód: methylchloroisothiazolinone,szampon,włosy,alergia,kosmetyki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: methylchloroisothiazolino ne
Cytat:
Tego konserwantu na pewno nie mają kosmetyki organiczne czyli z drogeryjniaków Alterra, Petal Fresh, Tołpa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: methylchloroisothiazolino ne
Hej,
Też jestem uczulona na ten konserwant, cała puchnę, schodzi mi skóra, nie mogłam tego doleczyć miesiącami. Jeżeli chodzi o szampony, różowy sayoss (różowy i czarny) i fructis (żółty i czerwony) nie maja w sobie tego składnika, tak samo odzywki fructis są bezpieczne, oprócz tego Loreal odzywka w różowe, błyszczącej tubce. Poza tym kosmetyki z krajów arabskich np. maska Vatika (tylko te sprowadzane z UK niestety mają konserwanty, najlepiej kupić w Egipcie w aptece), maska jest rewelacyjna. Jeżeli chodzi o żele pod prysznic to Palmolive nie uczula, praktycznie każdy Fa, za to uważaj na Białego Jelenia i Dove. O peelingach można pomarzyć- zostaje kawa lub soda oczyszczona ![]() Nie jest łatwo ,ale da się żyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.