|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zjednoczone Emiraty Arabskie :)
Drogie Wizażanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zjednoczone Emiraty Arabskie :)
witaj ena 99
podobne watki juz są na forum. tam mozesz dowiedziec sie wszystkiego na ten temat. jedno to wszystkie miasta w ZEA tu jest link: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=201896&h ighlight=Emiraty+Arabskie a drugie o samym Dubaju ale tam tez sa informacje przeróżne. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Jak ponurkowac... to slyszalam, ze najlepiej w Fujairah
ale szukaj na Google... diving Fujairah Emirates
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
up
Odświeżam wątek, bo na swoim Emigracyjnym otrzymuję często pytania dotyczące wakacji w Emiratch. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to proszę.
![]() |
![]() |
#8 |
|
Ras Al-Khaimah - jeden z siedmiu emiratów wchodzący w skład Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
Polecam podróż do tego miejsca, świetna baza wypadowa do Dubaju (80km), w góry i na pustynię a także na nurkowanie w Fujairah (30km). Byłam w The Cove Rotana Resort & Spa i z czystym sumieniem mogę go polecić. http://www.rotana.com/recreation-31-9.htm Resort zbudowany w stylu Śródziemnomorskiego Miasteczka z pięknymi uliczkami i niskimi villami. Poruszać się po terenie można na elektrycznych wózkach golfowych, bezpośredni dostęp do pięknej piaszczystej plaży i dwóch basenów. Możliwość masaży, gimnastyki fitness itp. http://www.youtube.com/watch?v=ArpRV7Sgc9g http://www.youtube.com/watch?v=hPOAMzHPWXA Warto tam pojechać. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
|
W Emiratach właśnie rozpoczął się sezon najładniejszej pogody i potrwa do Kwietnia.
![]() |
![]() |
#10 |
|
Koniec Maja i koniec sezonu.....
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała odwiedzić Dubaj za rok, jakoś we wrześniu
![]() Jak będę mieć pytania to na pewno napiszę. Na razie chodzi mi po głowie tylko, ile mniej więcej kosztuje samolot w 2 strony, kiedy najlepiej rezerwować, ceny hoteli i ogólnie życia. Trochę googlałam, to najniższa cena na samolot to ok 1600zł. Może ktoś zna jakieś tańsze oferty? ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
|
![]() Cytat:
![]() Nie ma bezpośrednich lotów z Polski do Emiratów, wszystkie loty są łączone i z przesiadką, a to podraża koszty transportu. Dobre ceny na przelot można znaleźć w Lufthansie a także Turkish Airlones, te ostatnie pozwalają na 30kg bagaż. Sezon w Emiratach zaczyna się od połowy Września i trwa maksymalnie do połowy Czerwca, to tak ogólnie ujmując bo w okresie zimowym pogoda nie zawsze jest plażowa. Obywateli Polski obowiązują wizy, które dość trudno jest uzyskać jeśli nie jedzie się w odwiedziny na zaproszenie do bliskiej rodziny mieszkającej w Emiratach. Polecam poczytać sobie więcej na stronie Ambasady Polskiej w Abu Dhabi <- KLIK (Abu Zabi po polsku ale szczerze nie mogę zaakceptować tego spolszczenia z dialektu egipskiego). Najlepiej jest wykupić wczasy w Biurze Podróży, to oni zajmą się załatwieniem wizy, przelotem i pobytem na miejscu. Oczywiście ceny są od najniższych we Wrześniu poprzez coraz wyższe aż znów maleją w Maju. Najtaniej jest przyjechać w okresie od Czerwca do Września ze względu na dość silne upały i brak możliwości korzystania w pełni z uroków tego pustynnego kraju.... np. zawieszone są wyjazdy na pustynie i przeloty balonem. W Emiratach jest do wyboru wiele miejsc, gdzie można spedzić swoje wakacje, przede wszystkim sam wybór jednego z siedmiu Emiratów, a także miast i standardu hoteli. Fujairah to jedyny Emirat położony od strony Oceanu Indyjskiego, reszta jest od strony Zatoki Perskiej. Piekne są też hotele położone na pustyni, naprawdę bajkowe. Gdy już przejżysz pierwsze oferty i wybierzesz kilka interesujących Cię miejsc, to postaram się w miare możliwości coś o nich opowiedzieć.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.