|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dezodorant
Jaki najlepszy?
Obecnie mam Lady Speed Stick Teen, jest super, ale niestety ostawia białe ślady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dezodorant
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zależy ile chciałabyś wydać na deo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A nie, ja szukam raczej takich do 10 zł. z tańszej półki...:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
odradzam Ci na początku nivea pearl & beauty, ten w sztyfcie (innych tego rodzaju nie używałam)zabił połowę moich bluzek niestety:/ na szczęscie po ktorymś praniu zeszły trochę te białe plamy i można już nosić te bluzki..ale nadal niesmak pozostaje.
teraz na zmianę używam nivea energy fresh i dove go fresh, zapachy superanckie...tym pierwszym musisz naprawdę mocno wstrząsnąć i nie ma prawa żadna biała plama powstać, a ten drugi wchłania się natychmiastowo i pachnie cytrynowo-grejfrutowymi cukierkami ![]() Jeżeli jestes przyzwyczajona do takich w kulce/sztywcie, a nie 'psikaczy' to polecam dezodoranty z serii AA, hamują niefajny zapach...ale niestety wolno się wchłaniają (ale od czego jest suszarka? ![]() Dobry jes też dezodorant Adidasa...z pomaranczową nakrętkną. Wszystkie te co tu przedstawiłam nie są droższe niz 17zł, napisalas ze chcesz takie ponizej 10...ale tam 2-3 złote chyba mozna wyciułać, albo wyciągnąć od mamy (ja tak robie):P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hmmm...a jaki polecacie dezodorant dla tancerki?
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja mam niestety dość wrażliwe pachy i powinnam raczej w kulce stosować.
A czy w kulce są też jakieś dezodornty właśnie limonkowe-grejfrutowe, takie świeże, które nie zostawiają plam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ja od lat uzywam tego samego dezodorantu w kulce, tj. VICHY - przeciw intensywnemu poceniu sie. Jest rewelacyjny i bardzo wydajny. Jedno opakowanie starcza na ok 4-5 cm-cy. Rewelacja dziewczyny,powaznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie tylko rexona crytal
![]() ale musze w koncu spróbować jakiegoś aptecznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a jakie apteczne na przyklad w cenie przyzwoitej i nie działajace aż tak radykalnie jak anditrale?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny polecam Wam dezodorant Isana w sztyfcie (biały z turkusowym przykrytkiem) - do dostania w kazdym z Rossmanów kosztuje 5 zł z groszami, jest rewelacyjny, do tej p[ory uzywalam głownie Rexony i Dove ale ten po pierwsze slicznie pachnie - delikatny mydlany zapach, nie podraznia absolutnie nawet po goleniu pach ( a zawsze mialam z tym problemy i dodatkowo robily mi sie czesto krostki po goleniu), w porównaniu z w/w dezodorantami rewelacyjnie działa przeciwpotowo, i nie zostwia zadnych sladów nawet na jasnych bluzkach, przynajmniej sie nie dopatrzylam jak dotad....porównywalny jedynie z dezodoranem Johnson &Johnson ktory kiedys był dostepny równiez w sztyfcie i tej samej kolorystyce, byc moze na nim wzorowali sie producenci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja chwalę sobie dezodorant Adidasa, nie zostawia plam, dobrze działa i jest stosunkowo nie drogi.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja raz kupilam adidasa w sprayu - był tragiczny i powiedzialam ze wiecej nie kupie, kleily mi sie pachy, pocilam sie tak jak bez dezodorantu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
adidas tylko w kulce. zielony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
U mnie super się sprawdza Lady Speed Stick aloesowy w sztyfcie
![]() ![]() Nivea Energy Fresh (w sztyfcie) spowodował u mnie nadmierne pocenie. Już po 30 minutach w pokojowej temp. czułam się nieświeżo. Dodatkowo musiałam po użyciu odczekać, żeby włożyć bluzkę z rękawami. Jak dla mnie najgorszy jaki miałam :/ Zielona Rexona w sprayu - nie mam zastrzeżeń. Jednak wolę antyperspiranty w sztyfcie. Na plus wygodne użycie - nie posiada nakrętki, więc wystarczy przesunąć pstryczek :P Zielony Dove w sprayu - duszący, pudrowy zapach. Ochronę przed poceniem oceniam na 4. Plusem jest wyprofilowane opakowanie. Wszystkie są w podobnych cenach 8-14 zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dodatkowo w aptece można zakupić taki preparat za 20 zł, stosuje się wg wskazań na opakowaniu, na długo starcza i zmneijsza potliwość.
Dodatkowo aptekarze zalecają tabletki z szałwii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
mój ulubiony to lady speed stick, naprawde chroni przed potem i czuje siępo nim komfortowo.
nie skakałam po samochodach jak ta pani z reklamy ale tez miałam duży wysiłek i pachy zostały suche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
ja uzywam juz pare lat nivea dry control
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.