|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dekoloryzacja włosów
witam, w czerwcu 2009 roku farbowałam moje naturalne włosy ciemny blond, na jasny blond szamponem koloryzującym Joanny, i odziwo złapały się, i to mocno. Gdzies po tygodniu przyciemniłam je szamponem koloryzującym jasny brąz z palette. Od tamtej pory farbowałam je szmponem z 3, 4 razy, ostatni raz w październiku. Mam odrosty w swoim naturalnym kolorze gdzieś z dziesięć centymetrów, a dalsze włosy to kolor niewiele się różniący od mojego. Gdyby tylko on był bym sobie nawet nie zawracała głowy, co robić, ale niestety są pozostałości po blondzie - prześwity, i to dosyć widoczne.
Co radzicie mi? Nałożyć dekoloryzator na odcinek włosów tych nie moich? Czy zaczekać aż włosy będą do kości policzkowych i ściąć je (taka fryzura w sumie jest teraz modna, ale szkoda mi włosów sięgających troszke za stanik) Koniecznie chce wrócić do naturalnego koloru, więc inne farbowanie odpada, chyba, że tylko nadać troche koloru szamponetką? Ale to nie trwałe rozwiazanie. Prosze, doradźcie mi coś ![]()
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów
Tylko, że dekoloryzator nie przywraca naturalnego koloru ale ściąga pigment jak leci - uzyskasz nieciekawy efekt.
Jeżeli już to lepiej iść do dobrego fryzjera żeby uzyskał kolor maksymalnie podobny do Twojego
#3 |
Zadomowienie
|
#4 |
Raczkowanie
|
jesli czujesz sie na silach ze mozesz poczekac troche az odrosna i chcesz naturalne to poczekaj i zetnij na boba, chyba ze jednak wolisz farbowane rozjasnij te koloryzowane i naloz jeden kolor taki jaki chcesz lub zblizony dio naturalnego
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, dekoloryzjace robi się na świeże, umyte włoski, czy tak jak z farbą lepiej żeby były lekko przetłuszczone?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.