|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() matura, a odchudzaniekwiecien, miesiac niedosypiania, maksymalnej eksploatacji umyslu, chwil zwatpienia, braku sil i motywacji do wszystkiego! jestem przyszlomiesieczna maturzystka i powiem szczerze, ze ciezko pogodzic dlugie godziny spedzone nad zbiorami zadan z dieta, nie ejdzeniem 3h przed snem, skoro czasami zasypia sie nad zeszytami ![]() dodatkowym demotem jest brak czasu na aktywnosc fizyczna, a tak naprawde ta godzine czasu mozna latwo wygospodarowac np. nie siedzac na internecie^^ dlatego tez nie ebde smecic i zmykam zaraz do sedna: szukam dobrego sposobu ucieczki przed napadami potrzeby glukozowej anjlepeij w postaci cukrow zawartych w slodkosciach przekaskach i innych ![]() radzilam sobie przez dlugi zcas "zalewajac" glod cola 0, ale moj zoladek sie zbuntowal... herbata nie pomaga, na wode nie moge patrzyc, gdy mam ochote na COS ![]() moze zmiana dobowego rytmu... chodzenie spac przed 24, wstawanie o 7? moze zniknelyby problemy z atakami nienajedzenia, skoro rgaizm nie musialby pozerac siebie sam od 19 do 2 w nocy(to jest 6/7 h nieraz!!) a nastepnego dnia sie to odbija ze zwiekszona moca, to co zdarzyl zuzyc chetnie latwo i przyjemnie nadrabia krzyczac: no zjedz zjedz tego batonika! bedziesz aial energie!! oi ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: matura, a odchudzanie
Witaj czolgistka,
ja kiedy mam ochotę na coś słodkiego to piję gorące kakao - jest słodkie i do tego sycące na jakiś czas. Porządny kubek to ok. 200kcal (nawet mniej, zależy jakie mleko i ile łyżeczek kakao) a dostarczasz organizmowi białka, magnezu i różnych witamin. Do tego kakao zawiera kofeinę i jeszcze jakiś tam składnik pobudzający, jest więc dobre po wysiłku psychicznym i fizycznym. Inny patent: koktajl - ja najczęściej piję bananowy - jest słodki (nie dodaję cukru!) i pożywny - też ok. 200kcal Te dwie propozycje spożywam na jeden z posiłków, np. drugie śniadanie albo podwieczorek, bo jednak jakąś wartość kaloryczną mają. Inny sposób to guma do żucia owocowa - słodka a małokaloryczna. Jeśli nie możesz patrzeć na zwykłą wodę a lubisz napoje słodkie a niekaloryczne to proponuję tabletki musujące z jakąś witaminą - wybór jest ogromny - smaki też zróżnicowane: pomarańcza, cytryna, grejpfrut, owoce tropikalne, jeżyna... takie ja pijam, ale pewnie można znaleźć też inne. No i w Twoim wypadku to też może się sprawdzić, np. jakiś "Plusssz" na koncentrację przy wysiłku psychicznym. Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłam. Edytowane przez Sculpture of Regret Czas edycji: 2010-04-10 o 12:30 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cię doskonale! Od jakichś 2 miesięcy, mimo iż próbuję się odchudzać, cały czas tylko tyję! Bo cały czas tylko nauka i nauka, a najgorsze jest to, że uczyć się muszę bardziej przedmiotów, których nie zdaję na maturze! Już jestem nieźle zestresowana!
Dzisiaj po raz kolejny postanawiam - od dziś już zero słodyczy, zero fast foodów i będę ćwiczyć. Ale co z tego wyjdzie, nie wiem. A miałam nadzieję, że na zakończenie roku szkolnego bezobciachowo załóżę bandażową spódniczkę ... ehh :|
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]() winyl wszystkoz alezy od podejscia, nie zakladaj z gory, ze z Twoich planow nici, do zakonczenia rozku z tego co sie orientuje jeszcze 20 dni! przy dobrych wiatrach mozna stracic to trzy kilo, niekoniecznie w charakterze bumerangu
![]() ![]() KAKAO... tak wlasnie jest z posilkami napojami "instatnt", ze neimilosiernie wzmagaja apetyt... ale kakao warto sprobowac, zwlaszca, ze od jakis 2 miesecy nie pije kawy( wczesnie w ilosciach hurtowych po 3/4 KUBKI dziennie) wlasnie zaczelam pic wieczorem magnez z wit C o smaku cytrynowym, zmienia pH w ustach i tak jakos stymuluje i orzezwia ![]() BANANY sa fe, mdlace i paplaste ![]() ![]() Sculpture of Regret dzieki za ardy, na bank skorzystam z musujacych propozycji ![]() a teraz mig mig begamy ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Koktajl niekoniecznie musi być bananowy - owoców masz przecież spory wybór. Z tego co wiem to truskawki, gruszki, śliwki, jabłka i pomarańcze mają podobną ilość węglowodanów.
Jeszcze jeden poskramiacz ochoty na słodycze to dla mnie Actimel owocowy - ok. 70 kcal Albo kromka pieczywa chrupkiego z miodem (jedna łyżeczka miodu to ok. 50 kcal) No i zawsze można sobie pozwolić na kosteczkę czy dwie czekolady - jedna to ok. 20kcal. Nie gryź jej tylko niech się powoli rozpuszcza w ustach ![]() To moje sposoby, jeśli odkryjesz jakieś inne to się podziel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
magnez z wit C o smaku cytrynowym - jakiej firmy, cóż to za cudo?
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
rowniez jestem maturzystka...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
wlasnie mi sie skonczyl;p magnez + witamina b6 z tego co mi madre powiedziala zakupiony w bierdonce^^ 2 tabletki pokrywaja 100% dziennego zapotrzebowania, a c do witaminy c ciezko jest miec braki jezeli sie szama jakies warzywa czy owoce, nie ma jak z nia przesadzic, bo caly nadmiar wydalamy wraz z moczem. co do syntetyzowanych witamin bylabym raczej ostrozna, bo w nadmiarze moga prowadzic do hiperwitaminozy, sa tez czynnikiem mutagenym, wiec w miare mozliwosci lepiej wprowadzac wszystkie potrzebne skladniki w pozywieniu. poza tym witamina c, b6 sa rozpuszzcalne w wodzie, wiec warto przed lyknac troszku mineralki ![]() co do sposobow na wieczornego gloda, codziennie ejm "budyn" nie budyn ![]() dale szklanke wody szklanke mleka 0,5% slodzik(wiem wiem, jest do bani niezdrowy) w sumie wychodzi nieskokalorycznie, a chetka na slodksci pzrechodzi ![]() cola 0 tez pomaga, ale z nia ostroznie(nadkwasota i wrzody, a fe!) hmmm coz jeszcze, jablko dziala raczej pobudzajaco na apetyt, ale za to otreby z woda czy nawet mlekiem cudo! ihi jak sie okazuje jest troche tych sposobow. do papki z otrab dodalabym jeszcze lyzeczke kakao i mleka troche, idealne polaczenie ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczynki ;* ja również tegoroczna maturzystka odchudzająca sie od 6 kwietnia
![]() ![]() A jeśli chodzi o szkołe to kosmos. Nauki od cholery :/ dzisiaj planuję nockę z genetyką ( muszę poprawić sprawdzian z bio) i nawet nerwy tak na mnie działają że nie mam apetytu na jedzenie.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
proponuje slodka przekaske, ale zeby bylo dietetycznie
![]() ![]() poza tym moze zle komponujesz sobie posilki, jesli masz taka chcice na slodkie
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Tegoroczna Maturzystka melduje się ![]() Ogólnie rzecz biorą to jestem 5 dzień na diecie TURBO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mykam robic zadanka z fizy ![]() Pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() oi tak, podjadanie... wczoraj udalo mi sie przemoc. zauwarzylam, ze sie przyzwyczailam sie do tego, ze gdy sobie nei radze z jakims materialem, wstaje ide do szafki ze ZLYM POZYWIENIEM biore cokolwiek siadam do biurka jem, nie skupiajac sie ani na zadaniu ani na pochlanianiu. potem znow i znow i kolo sie zamyka, az pekam z przejedzenia albo ulegam totalnej dekoncentracji! dlatego sadze, ze nie warto w ogole jesc w pomieszczeniu, gdzie sie uczy, podswiadomosc to wszystko rejestruje i wykorzystuje w chwilach slabosci ![]() zycze owocnej edukacji dzis DZIOŁSZKI ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Z teorii ale tyle tego jest :/ wszystko już mi się miesza :/ . Wczoraj się ładnie nauczyłam myślałam że umiem a dzisiaj rano chcę sobie powtórzyć a ja połowy nie pamiętam. Kurcze to jest straszne. Ostatnio jakoś się nie mogę skupić na nauce-czytam i czytam i mało co z tego wiem.
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A co zdajecie na maturce oprócz biologii rozszerzonej? chemie?
![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
strzal w 10
![]() ![]() zastaawiam sie co z chemia zrobic, nie wiem za ajkie zadania sie teraz zabrac, najwiecej czsu pochlaniaja mi wszystkie w roztworach wodnych. najwiekszy przypal ![]() zastanawialam sie nad zmaina trybu nauki tj. wstawac ok 8 edukowac se i chodzic spac ok 24, tyleze ejsli wstane i zjem sniadanie to wszystkie pory psoilkow mi sie przesuna, nie bedzie wtedy juz tak pieknie, wole przespac troche glodu ![]() najgorszy eap jest ok 20/21 godzina 0 dla mnie, najwieksza walka sie toczy z szafka ze slodyczami ![]() co msylicie o stwierdzeniu, ze ludzie nie ejdzacy slodyczy latwiej wpadaja w depreche? mi sie wydaje, ze to zalezy od sstemu"kar i nagrod" jezeli sobie nie radzimy zjemy cos slodkiego, odrazu nasz poziom"szczescia" skacze do gory endorfiny szaleja. potem organizm utozsamia sobie chwile blogosci z czekolada batonikiem i 5odcinkeim chirurgo^^ i masz babo 5 kg do przodu ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ee...to masz kucie ;P Ja to jestem umysł ścisły
![]() ![]() Teraz mam większy luzik, bo nie mam żadnych popraw ![]() ![]() ![]() A co do dietki to ładnie, przepisowo ![]() ![]() Mykam zadankować się, może zdąże jeszcze poczytać z fizyki, więc warto streszczać się ;D ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
o kurcze matma na rozszerzeniu
![]() Ja też trwam w swojej diecie aż jestem z siebie dumna ![]() papa bo już pewnie dziś mnie tu nie będzie ;*
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
ja też tegoroczna maturzystka
![]() jak się uczę to ciągle chcę mi się jeść, właśnie przez to też mi się przytyło , że więcej w domu siedzę = więcej jem. w 2 klasie nie było mnie prawie w domu , bo się nie uczyłam i ważyłam 4 kg mniej ![]() jak mnie do denerwuję ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
hihi warto znalesc jakas chwile na ruch, stanowco poprawia WSZYSTKO doslownie! zastrzyk energii, przewietrzenie umyslu, kaloriee leca,a forma i samozadowolenie rosna, dodatkowe endorfinki
![]() nie polecam cwiczen "w domu", zwlaszzca w pokoju gdzie sie uczysz... a gwozdziem do trumny sa cwiczenia, ktore Cie nudza. wtedy porobione ejst. warto wygospodarowac 1h czy 2 zamiast np przed komepm ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.