|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wahania wagi w dorosłym życiu
Hej,
Chciałam zapytać jaki przedział kg to jest norma w kwestii wahań wagi? Ale tak precyzując pytanie, chodzi mi "w dorosłym życiu" (czyli nie pytam o np. zatrzymanie wody przed miesiączką albo o to, że w poniedziałek ktoś waży pół kilo mniej niż we wtorek ![]() Moje pytanie bardziej dotyczy tego, czy jak mówicie "waga mi się trzyma" albo macie osoby w rodzinie (mama, siostra) które "całe życie ważą tyle samo" (na oko oczywiście) - to dla Was znaczy np. CAŁE ŻYCIE 60.3 kg, czy raczej zakres (58, a w porywach do 62 :P, np. latem mniej zimą więcej). A jeżeli zakres, to ile kg to jest zdrowa norma, a ile to już niebezpieczne wahania wagi/ciągłe niezdrowe tycie i chudnięcie. I tak jak mówię (zanik ktoś napisze że były takie tematy, i wyszukiwarka i google :P mi właśnie nie chodzi o obserwacje/wnioski np. w skali miesiąca, tylko bardziej w skali przeżytych LAT, obserwacji zimowo-letnich itp.).
Puchatek spojrzał na obydwie łapki. Wiedział, że jedna z nich jest prawa, i wiedział jeszcze, że kiedy już się ustaliło, która z nich jest prawa, to druga była lewą, ale nigdy nie wiedział, jak zacząć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wahania wagi w dorosłym życiu
Gdy myślę o stwierdzeniu "waga mi się trzyma" to uznaję to za oscylowanie w granicach 2 kg w moim przypadku. I tak miewałam całymi latami, za wyjątkiem dwóch okresów, gdzie od trybu życia wjechało mi 2 x 10 kg w błyskawicznym tempie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- * od dobrobytu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Arctium lappa L.
|
Dot.: Wahania wagi w dorosłym życiu
U mnie 5 kg to już wahania wagi, więc strzelam, że do 5 kg...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.