| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-04-10, 14:25 | #1 | 
| Wtajemniczenie | czy pracodawcę obowiazuje tajemnica...?

...o moim stanie zdrowia? Precyzując-dostarczyłam pracodawcy zwolnienie wystawione przez lekarza psychiatrii (mam depresje spowodowaną dlugotrwałym stresem w pracy), po moim wyjściu oświadczyła współpracownicy "widziałaś ją przyniosła zwolnienie od psychiatry" i się śmiała. Czy miała prawo powiedziec innym wspólpracownikom z jakiego powodu/od jakiego lekarza mam zwolnienie? Proszę o odpowiedź osoby które "siedzą" w temacie | 
|     |   | 
|  2010-04-10, 23:14 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: z mojego przytulnego kąta 
				 | 

Dot.: czy pracodawcę obowiazuje tajemnica...?

To na pewno byla podpucha, poniewaz na druku dla pracodawcy NIE MA NUMERU CHOROBY - Jak pewnie wiesz, L4 sklada sie z kilku kopii i na tej dla pracodawcy tego numeru nie ma, wiec tym samym nikt z firmy nie wie, na co chorujesz. Jedynie mozna co nieco wywnioskowac po pieczatce lekarza i jego specjalnosci. Numer choroby zna ZUS i na tej podstawie bierze Cie na ew. komisje lekarska. Pracodawca, jesli ma wtyki u bab z Zusu, to tez sie dowie, ale jest to malo prawdopodobne.  Pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2010-04-10, 23:40 | #3 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

Wydaje mi się, że pracodawca nie jest jako tako zobowiazany do zachowania tajemnicy ale tego wymaga etyka pracy.

Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2010-04-10 o 23:41 | 
|     |   | 
|  2010-04-11, 10:39 | #4 | 
| Wtajemniczenie | 

pumas nie chodzi mi o rodzaj choroby tylko o lekarza z pieczątki, poprostu oswiadczyła z głupim usmiechem, że przyniosłam zwolnienie od psychiatry, a nawet jak się dowie o typie mojej choroby to jakoś mnie to nie rusza, ale taktu w tym zachowaniu nie było za grosz

| 
|     |   | 
|  2010-04-12, 09:36 | #5 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Paris 
				 | 

Cytat: 
 Zalatwiaj sobie wolne dni w inny sposob, jesli faktycznie sa Ci potrzebne. Ale poza bardzo zaawansowana depresja nie jest zalecane izolowanie sie od ludzi. Jak masz wrednie w pracy to zmien zespol, poskarz sie szefostwu - no nie pozostan bierna, bo zycie i zdrowie sie ma tylko jedno. | |
|     |   | 
|  2010-04-12, 10:16 | #6 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Moj lekarz rodzinny ma na pieczatce napis-onkolog Glupie miny Pan w kadrach-bezcenne   
				__________________ Never give up under strain, Keep your head up day by day, You're the only one to live your life. | 
|     |   | 
|  2010-04-12, 13:08 | #7 | |
| Komplikatorka Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Cytat: 
  A skąd taka "rada"? 
				__________________ "Sens zdarzeń pojawia się z opóźnieniem. Trzeba tylko przeczekać. To co dziś jest czystym cierpieniem, po czasie okazuje się przedsionkiem szczęścia i mądrości". | |
|     |   | 
|  2010-04-12, 14:42 | #8 | 
| Wtajemniczenie | 

własnie skąd taka dziwna rada?! toż to taki lekarz jak kazdy inny, o co Ci chodzi?

| 
|     |   | 
|  2010-04-12, 16:55 | #9 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-04-12, 16:59 | #10 | 
| Wtajemniczenie | 

a co ja jej mam tłumaczyć?!to co mam iśc do okulisty i nakłamac ze mnie oko boli?! a wiesz że jest coś takiego jak kotrole ZUS-co ja potrm takiemu lekarzowi powiem,że lepiej nie brac od psycho zwolnien tylko wziełam od okulisty choć mnie oko nie boli   | 
|     |   | 
|  2010-04-12, 17:45 | #11 | |
				 | 

Cytat: 
  Po prostu nie rob wolnego sobie z takiego powodu. Wycofanie sie to dopiero kiepski pomysl. | |
|     |   | 
|  2010-04-12, 21:09 | #12 | 
				 | 

daruj sobie takie wypowiedzi. To co dolega autorce, to jej sprawa. Zadala pytanie, a nie prosila o psychoanalize

__________________ Never give up under strain, Keep your head up day by day, You're the only one to live your life. | 
|     |   | 
|  2010-04-12, 22:03 | #13 | 
| Wtajemniczenie | 

Jagoda1982 dzięx Rena okulista to PRZYKŁAD, równie dobrze mogłam napisać ginekolog, laryngolog...reszta-nie komentuje | 
|     |   | 
|  2010-04-12, 22:13 | #14 | 
				 | 

tutaj ktos pytal o podobna sprawe http://forum.gazeta.pl/forum/w,279,7...awcy_.html?v=2 
|     |   | 
|  2010-04-12, 22:43 | #15 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: z mojego przytulnego kąta 
				 | 

Tez nie rozumiem, co ma psychiatra do rzeczy. Kadrowe, jak nie maja co robic, to niech sie gapia dniami i nocami na to L4 i niech robia analize...

| 
|     |   | 
|  2010-04-13, 08:52 | #16 | |
| Komplikatorka Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Chyba Ty jesteś taką "przeciętną kadrową" skoro tak bardzo Cię "boli" ,że ktoś ma zwolnienie od psychiatry. Cytat: 
 Do autorki: W dzisiejszych czasach zwolnienie od psychiatry jest tak samo często spotykane jak od lekarza rodzinnego. Nie przejmuj się jeśli ktoś skomentuje to, bo to tylko świadczy o jego brakach w kulturze osobistej, wykształceniu, mądrości życiowej. Ty masz prawo do leczenia. Życze powrotu do zdrowia i więcej przychylności w kontaktach   
				__________________ "Sens zdarzeń pojawia się z opóźnieniem. Trzeba tylko przeczekać. To co dziś jest czystym cierpieniem, po czasie okazuje się przedsionkiem szczęścia i mądrości". | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Praca i biznes | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.