![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() O czm jeszcze warto pamiętać w Dniu Ślubu?
Kochane mężatki, jako przyszła Pani Młoda zwracam się do Was z prośbą o porady o czym jeszcze warto pamietac w Dniu Ślubu, czyli co wyszło 'w praniu', co umknęło Wam podczas mięsięcy przgotowań? Chodzi mi o drobiazgi, które dopiero wypłyneły w tym waznym dniu.
Pamiętam, że moja przyjaciółka zapomniała zabrać ciuchów na przebranie i biedny Pan Młod musiał o 5 nad ranem jechac do domu po rzeczy na poprawiny. Albo zapomniała wziąć perfumy,pamiętam, że jeszcze psiknęłam ją przed kościołem ![]() O czym jeszcze warto pamietać, czy Wy o czyms zapomniałyście? Z góry bardzo Wam dziękuję i pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O czm jeszcze warto pamiętać w Dniu Ślubu?
chyba już taki wątek był, hmmm.... ale ja też chętnie się dowiem o czym dziewczyny pozapominały, na co zwrócić większą uwagę, co się przyda, co można ominąć...
Libra zapraszam na wątek PM 2010 ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-03 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Lena
|
Cytat:
![]() ale też mie czeka ślub w tym roku, i też sie chętnie dowiem co na osttanią chcwilę warto zabrać... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Warto przygotować sobie niezbędnik, w którym znajda się: agrafka, biała nitka, igła, wkładki żelowe do butów, zapasowe pończochy, pilniczek do paznokci, puder, błyszczyk, sprawdzają się chusteczki matujące Najlepiej mieć to w apartamencie małżeńskim, albo innym pomieszczeniu, a puder, błyszczyk, perfumy - świadkowa. Oprócz tego warto pamiętać właśnie o tych wkładkach żelowych (dzięki nim nie bolą nogi w butach na obcasach). Ktoś musi być odpowiedzialny za kwiaty dla rodziców, żeby o nich nie zapomnieć... Chwilowo nic mi więcej nie przychodzi do głowy...;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że przydaje się igła z nitką, agrafka, antyperspirant, perfumy. Co do poprawiania makijażu, to powiem szczerze, że kosmetyki kompletnie mi się nie przydały, bo w czasie zabawy nie myśli się o makijażu. No chyba, że ktoś jedzie do fotografa w czasie wesela, wtedy warto coś wziąć.
Na pewno przydadzą się plastry i woda utleniona w razie obtarcia stopy. No i coś o czym ja zapomniałam, a bardzo by mi się przydało - spinki do włosów. Miałam podpiętą grzywkę, wydawało mi się, że się dobrze trzymają, ale po czasie włosy mi się wysunęły i nie miałam jak tego uporządkować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Właśnie też szukałam jakiegoś wątku, ale nie mogłam znaleść
![]() Dziękuję Wam za podpowiedzi ![]() A z formalnych rzeczy? Dowód? Kartka od spowiedzi? Dajemy ja księdzu prowadzacemu mszę w dniu ślubu czy dzień wcześniej. A np. koperty od gości? W coś chowałyście w trakcie wręczania? Czy po prostu do kieszeni świadka ![]() Dziękuję za podpowiedz z kwiatami dla rodziców ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]() Zegarek/komórka - po weselu zostaliśmy w pokoju dla nowożeńców i umówiliśmy się że nas ktoś odbierze o konkretnej godzinie (bo nie mieliśmy ze sobą komórek). I przez brak zegarka budziliśmy się co 10 minut z myślą "a może już przyjechali". Po weselu warto mieć głowę na karku i pozabierać z sali wszystkie drobiazgi. My zapomnieliśmy o moim bukiecie który stał na bocznym stole i figurce na tort i musieliśmy się2 razy wracać ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
no to ja wam z własnego doświadczenia: w zależności gdzie będziecie zamawiały tort to dopytajcie czy dają do niego świeczki, jak nie to nie zapominać o dokupieniu, no i podobnie jak reszta: igła z nitka , agrafka w zalezności od włosów i fryzury warto mieć lakier pod ręką i parę wsówek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
u nas w rodzinie i wśród znajomych zdarza się notorycznie że Pan młody pod wrażeniem zapomina bukietu dla Pani Młodej więc warto przypomnieć komuś z rodziny żeby kontrolował sytuacje bo poźniej jest troche zamieszania jak trzeba sie wracać..
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o koperty, to my ustaliliśmy, że po oczepinach jest czas na wręczanie prezentów (zespół to zaaranżował), więc większość gości dała nam koperty w jednym czasie, trzymał je świadek, a później zanieśliśmy do apartamentu. Sporadycznie dostawaliśmy pojedyncze koperty (dosłownie 2-3), więc na bieżąco były odnoszone. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
O właśnie dziewczyny, dziękuję Wam
![]() Przypuszczam, że z nerów tez o czymś pozapominamy. Jesli chodzi o bukiet...to specjlanie chce zamówic na osiedlu i koło bloku TŻ'a żeby biedak latać nie musiał i żeby było blisko.
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz zapomnial o kwiatach i sie wracal do domu ![]() co jeszcze.... a najwazniejsze DUZOOOO USMIECHU
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja proponuję wszystkie rzeczy / kosmetyki, nitka, igła, nożyczki, plastry ... ) składać w jednym miejscu już dwa dni przed slubem.
Dlaczego ? W dniu ślubu będziecie zajęte upiększaniem się i można zapomnieć o wielu drobiazgach. Ja tak zrobiłam i nie zapomniałam niczego ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
oto wątek załozony przez panny młode 2009
![]() ja sie przyznam, ze miałam mase rzeczy ale nic poza nitką nie było mi potrzebne ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...panny+m%B3odej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ciekawy wątek
![]() A komus się przypomniało co jeszcze z rzeczy organizacyjnych? Np. kwiaty i prezent dla rodziców...jak go przetransportowałyście z pokoju, czy zaplecza na salę żeby rodzice nie zauważyli? I gdzie go przetrzymywałyście żeby go wziąć w ostatniej chwili i podarowac? Przypuszczam, że my władujemy kucharkom do kuchni...mam nadzieje, że pozwolą.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
My rano jak zawozilismy ubrania (i mój kuferek z potrzebnymi rzeczami tzw niezbędnik) do pokoju nad salą to od razu zawiezlismy prezenty, a potem swiadkowa po nie poszła tuz przed wręczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Już kilka razy spotkałem się z tym, że PM mieli przygotowany profesjonalny harmonogram co maja zrobić kiedy i co ze sobą zabrać.
Nie przeszkadzało to jednak zapomnieć zabrać kluczy do domu gdzie miały być odwiezione prezenty spod kościoła, a wszyscy oprócz PM i mnie, czyli fotografa ślubnego już pojechali do lokalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
u nas na szczęscie oby sie bez wpadek.
a prezenty rodzice zawizli do domku (jakos po 2 godz trwania wesele, na chwilkę sie wymknęli i je zawieżli) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No właśnie prezenty prezentami. A co robiłyście z kasą?Ktoś ją zawoził do domu?Bałabym się,bo często się słyszy,że złodzieje rabują domy rodzinne Pary Młodej,bo wiedzą,że dana para ma ślub i w domu nikogo nie będzie. W pokoju nad salą też bym się bała...w aucie też... CO JA MAM SOBIE SEJF PRZYWIEŹĆ?
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
hej
a mi się przypomniało z wesela u koleżanki : oni wódkę kupowali sobie sami i na sali było specjalne pomieszczenie zamykane na kluczyk gdzie tą wódke mogli trzymać, no i kluczyk miał świadek który zostawił go w domu i musiał sie po niego wracać ![]() a z takich rzeczy to jeszcze warto pamiętać o ważnych telefonach do kierowców -jeśli jest autokar bądź auto do odwożenia gości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Byłam ostatnio na ślubie, więc dodam: jeśli wasze obrączki będą przywiązane do poduszki, przypilnujcie, żeby nie robił się guz.. W sobotę ksiądz się męczył kilka minut przy tasiemce, aż Panna Młoda wybuchła śmiechem
![]()
![]() |
#28 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym dużo spokoju, bo i tak się o większość drobizgach nie myśli, tak jak napisała aa2 wypatrujesz dopiero na DVD ![]() Ja naprzykłąd kupiłam na tą okazję błyszczyk ten sam, którym mnie malowała kosmetyczka i nawet raz go nie użyła. Proponuje za to buty na zmianę, na niskich obcasach - ja na codzień nie chodzę w takich butach i dla mnie zmiana butów była niemal zbawianiem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Witajcie Przyszłe Mężatki!
Ja dzień przed ślubem przygotowałam sobie wszystko, a tak mi się wydawało przynajmniej, że mam to czego będę potrzebowała ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
A pani od sali mogła mieć zapasowy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.