|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mokre i zimne dłonie, a także skurcze łydek i stóp
Witam.
Mam dosyć spory problem, ponieważ od jakiegoś czasu dość mocno odczuwam ten problem: mianowicie często pocą mi się dłonie (nawet teraz czuję, że sa mokre) wiem, że najczęściej objawia się to w sytuacjach stresujących np. szkoła lub jakas sytuacja. Byłem z tym problemem u lekarza rodzinnego ale nie wykazał się ogromną wiedzą i stwierdził, że jest to problem na tle nerwowym i przepisał mi tabletki "Sadamin prolongatum" (jem juz je od 3 dni, ale nie widzę większych efektow- wciąż często dlonie są mokre). Wydaje mi się, że to raczej jakiś problem z krążeniem.... ponieważ często dłonie i stopy mi także marzną i są zimne (dłonie także sinieją). Często łapią mnie skurcze stóp, rzadziej łydek. Wracając jeszcze do mokrych dłoni, pamiętam, że także jako dziecko np nosząc pieniądze w ręku czułem spocone dłonie, ale teraz ten problem się nasilił i bardzo mi przeszkadza, trzeba unikać sytuacji np przy podawaniu ręki, ponieważ dłoń nawet kiedy była sucha - to w ciągu sekundy jest wilgotna. Czytałem też na forum, że inni też mają podobne problemy, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. (czytałęm o jakimś Antidralu lub czymś podobnym) Może teraz ktoś mi pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mokre i zimne dłonie, a także skurcze łydek i stóp
Witaj,
mnie ręce się nie pocą, ale za to cały czas są zimne, to samo dzieje się ze stopami. Bardzo często robią się sine ( wręcz białe) na skutek zimna i emocji. Stwierdzono u mnie Wtórny zespół Raynaud'a . Najlepiej wybrać się do chirurga naczyniowego i powiedzieć mu o problemie sądzę , że bedzie wiedział o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.