kręconki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-10-30, 12:23   #1
agawiel
Przyczajenie

kręconki

Mam długie, kręcone włosy, niestety mam problem z rozczesaniem ich oraz puszeniem. Proszę o poradę jak dbać o moje włosy. Pozdrawiam
agawiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-31, 10:45   #2
MagJa
Zakorzenienie

Re: kręconki

Też jestem posiadaczką długich kręconych włosów i mam podobne problemy. Z roczesywaniem najlepiej sobie radzę używając szamponów i odżywek Gliss Kur. Mnie osobiście pasują trzy serie: żółta, pomarańczowa i różowa. Włosy mam miękkie, dobrze nawilżone i odżywione, a do tego z rozczesywaniem praktycznie żadnych problemów. Muszę tu tylko dodać, że zwykle rozczesuję włosy zaraz po nałożeniu odżywki, a dopiero jak już je rozczeszę, to ją spłukuję. Taki sposób stosuję od lat. Oprócz Gliss Kur'a mogę Ci jeszcze polecić Henna Treatment Wax, który nie tylko odżywia, nawilża i wzmacnia włosy, ale też je wygładza i w pewnym stopniu zapobiega puszeniu. Z produktów specjalistycznych do loków wiele nie stosowałam, ale jak na razie nic nei spełnie moich oczekiwań. Niby najlepszy jak do tej pory na puszenie i utrwalenie skrętu jest ten fluid http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4658 ale też nie do końca, więc szukam dalej...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-31, 11:10   #3
Eeclipse
Przyczajenie

Również dla mnie najlepsze są produkty Gliss Kur. Polecam również odżywki Pantene Pro-V. Wygładzają one włosy i zdecydowanie ułatwiają rozczesywanie. Aby włosy nie puszyły się używam odżywki bez spłukiwania Mrs. Potter’s, która powoduje również (w moim przypadku) ładniejszy skręt loków i nie obciąża tak włosów jak wiele innych odżywek. Tą właśnie odżywkę stosuje już od kilku lat.
Eeclipse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-31, 11:32   #4
MagJa
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o szampon i odżywkę do włosów suchych z Pantene Pro-V, to mi nien pasowały, gdyż wysuszały włosy. Zkolei moge jeszcze polecić odżywkę bez spłukiwania Gliss Kur'a (zółta lub pomarańczową), która w sumie też nadaje się do podkreślania loków. Lekko utrwala skręt, nawilża, ale nie obciąża. Tyle że efekt nie jest już tak spektakularny jak przy tym fludzie ze Schwarzkopfa. Ale też i cena inna...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-04, 14:46   #5
SYLWUCHA
Raczkowanie

GG do SYLWUCHA

dołaczam do grona "pokreconych") mam długie naturalnie krecone włosy po umyciu "oblewam" włosy jako ostatnie płukanie mieszanką:0,5l wody z dwoma łyzeczkami octu i tak pół łyżeczki miodu,pózniej nakładam odzywke w niewielkiej ilosci(nie spłukuje jej) RIGENOL-do kupienia w sklepie fryzjerskim 26zł.włosy schna naturalnie i sa bardzo puszyste,wtedy zwilzam je delikatnie woda w spryskiwaczu i nakładam MLECZKO sunsilk to przeciw puszeniu,i tak ugniatam je co jakis czas zeby bardziej sie kreciły i...gotowe.nie narzekam juz na włosy)
SYLWUCHA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-06, 11:13   #6
agu
Przyczajenie

Ja kupilam niedawno "Catzy silk-effekt lotion" z Wella. Jednak zakup ten byl juz wynikiem frustracji i zniecierpliwienia po dlugich poszukiwaniach czegos na poskromienie moich loczkow I musze sie Wam przyznac, ze to byl trafny (jak dla mnie) wybor. Uzywalam wczesniej zazwyczaj pianek, roznego rodzaju past, zelow... Jednak teraz wiem, ze balsamy, ktore nie musza byc splukiwane dzialaja najlepiej Aaaa... No i suszarka z dyfuzorem- efekt jest znakomity! Cmok dla wszystkich "pokreconych"
agu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości