|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kręconki
Mam długie, kręcone włosy, niestety mam problem z rozczesaniem ich oraz puszeniem. Proszę o poradę jak dbać o moje włosy. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: kręconki
Też jestem posiadaczką długich kręconych włosów i mam podobne problemy. Z roczesywaniem najlepiej sobie radzę używając szamponów i odżywek Gliss Kur. Mnie osobiście pasują trzy serie: żółta, pomarańczowa i różowa. Włosy mam miękkie, dobrze nawilżone i odżywione, a do tego z rozczesywaniem praktycznie żadnych problemów. Muszę tu tylko dodać, że zwykle rozczesuję włosy zaraz po nałożeniu odżywki, a dopiero jak już je rozczeszę, to ją spłukuję. Taki sposób stosuję od lat. Oprócz Gliss Kur'a mogę Ci jeszcze polecić Henna Treatment Wax, który nie tylko odżywia, nawilża i wzmacnia włosy, ale też je wygładza i w pewnym stopniu zapobiega puszeniu. Z produktów specjalistycznych do loków wiele nie stosowałam, ale jak na razie nic nei spełnie moich oczekiwań. Niby najlepszy jak do tej pory na puszenie i utrwalenie skrętu jest ten fluid http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4658 ale też nie do końca, więc szukam dalej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Również dla mnie najlepsze są produkty Gliss Kur. Polecam również odżywki Pantene Pro-V. Wygładzają one włosy i zdecydowanie ułatwiają rozczesywanie. Aby włosy nie puszyły się używam odżywki bez spłukiwania Mrs. Potter’s, która powoduje również (w moim przypadku) ładniejszy skręt loków i nie obciąża tak włosów jak wiele innych odżywek. Tą właśnie odżywkę stosuje już od kilku lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o szampon i odżywkę do włosów suchych z Pantene Pro-V, to mi nien pasowały, gdyż wysuszały włosy. Zkolei moge jeszcze polecić odżywkę bez spłukiwania Gliss Kur'a (zółta lub pomarańczową), która w sumie też nadaje się do podkreślania loków. Lekko utrwala skręt, nawilża, ale nie obciąża. Tyle że efekt nie jest już tak spektakularny jak przy tym fludzie ze Schwarzkopfa. Ale też i cena inna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dołaczam do grona "pokreconych"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja kupilam niedawno "Catzy silk-effekt lotion" z Wella. Jednak zakup ten byl juz wynikiem frustracji i zniecierpliwienia po dlugich poszukiwaniach czegos na poskromienie moich loczkow
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.