|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kamień nazębny, a pasta
Od jakiegoś czasu noszę stały aparat ortodontyczny i od tego czasu ma straszny problem z kamieniem nazębnym. Zawsze go miałam, ale jak wiadomo, aparat nie ułatwia tej sprawy, a wręcz pogarsza. I tu moje pytanie. Wiem, że na rynku jest mnóstwo past do zębów na wszelkie mozliwe "dolegliwości", ale ja chciałabym, byście poleciły mi taką, która na serio działa (na owy kamień), a nie tylko jest reklamowana i zachwalana. Wiem, ze żadna pasta całkowicie nie usunie kamienia, ale w końcu skoro istnieją pasty "antykamieniowe", to jakaś musi naprawdę utrudniać jego osadzanie się lub delikatnie go usuwać. Co polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kamień nazębny, a pasta
Najpierw używałam Blanx ale nie pamiętam którego. Ale nie było idealnie. Teraz mam Elgydium Whitening i widzę, że jest lepiej ale z najgorszym sobie jeszcze nie poradziłam. Ale używam tej pasty dopiero od jakiś dwóch tygodni więc dam jej jeszcze czas
![]() A nie myślałaś o wyczyszczeniu zębów u dentysty a potem dopiero zastosowaniu odpowiedniej pasty? Na czystych zębach łatwiej z tym walczyć i zapobiegać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pytanie kamień czy gruby osad????? kamienia żadna pasta nie usuwa to tylko chwyt marketingowy(moze zmiejszyc jego odkładanie ale nie usuwac go) ,kamień usunąć mozna tylko mechanicznie(kamień profilaktycznie usuwa sie raz na pól roku ;u osob z tendencja do kamieńia i tzw osob paradontalnych nawet raz na 3 miesiace;no i oczywiscie jest kamień nad i poddziasłowy,ktorego gołym okiem nie widać);natomiast osad usuwa wiekszosc past ale nawazniejsza w przypadku aparatu jest specjalna szczoteczka ktora na pewno masz tzw wyciorek i nastepna sprawa dentysta ogolny czy to orto )orto podejrzewan na pewno skoro masz aparat)powinien pokazac ci jak czyscic zęby żeby jak nawiecej usunąc osadu natomiast kamień trzeba usunac u dentysty recznie lub delikatnie(w przypadku aparatu ) ultradzwiekami
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
No właśnie tak podejrzewałam, że chodzi o osad.
Ja używałam Blanx Anty-osad właśnie. A wyciorki moim zdaniem gie dają jeśli chodzi o osad. Są za miękkie (włosie, bo jeśli chodzi o sam drut to można róże spotkać), za delikatne do tego. Mi pomaga też szczoteczka elektryczna. No i używałam szczoteczki dla dzieci, niby delikatna jest ale ma mniejszą główkę, która lepiej dociera do różnych miejsc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Up!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.