Kamień nazębny, a pasta - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 15:59   #1
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Kamień nazębny, a pasta

Od jakiegoś czasu noszę stały aparat ortodontyczny i od tego czasu ma straszny problem z kamieniem nazębnym. Zawsze go miałam, ale jak wiadomo, aparat nie ułatwia tej sprawy, a wręcz pogarsza. I tu moje pytanie. Wiem, że na rynku jest mnóstwo past do zębów na wszelkie mozliwe "dolegliwości", ale ja chciałabym, byście poleciły mi taką, która na serio działa (na owy kamień), a nie tylko jest reklamowana i zachwalana. Wiem, ze żadna pasta całkowicie nie usunie kamienia, ale w końcu skoro istnieją pasty "antykamieniowe", to jakaś musi naprawdę utrudniać jego osadzanie się lub delikatnie go usuwać. Co polecacie?
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 17:30   #2
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Kamień nazębny, a pasta

Najpierw używałam Blanx ale nie pamiętam którego. Ale nie było idealnie. Teraz mam Elgydium Whitening i widzę, że jest lepiej ale z najgorszym sobie jeszcze nie poradziłam. Ale używam tej pasty dopiero od jakiś dwóch tygodni więc dam jej jeszcze czas

A nie myślałaś o wyczyszczeniu zębów u dentysty a potem dopiero zastosowaniu odpowiedniej pasty? Na czystych zębach łatwiej z tym walczyć i zapobiegać.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 19:48   #3
ivoclar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu noszę stały aparat ortodontyczny i od tego czasu ma straszny problem z kamieniem nazębnym. Zawsze go miałam, ale jak wiadomo, aparat nie ułatwia tej sprawy, a wręcz pogarsza. I tu moje pytanie. Wiem, że na rynku jest mnóstwo past do zębów na wszelkie mozliwe "dolegliwości", ale ja chciałabym, byście poleciły mi taką, która na serio działa (na owy kamień), a nie tylko jest reklamowana i zachwalana. Wiem, ze żadna pasta całkowicie nie usunie kamienia, ale w końcu skoro istnieją pasty "antykamieniowe", to jakaś musi naprawdę utrudniać jego osadzanie się lub delikatnie go usuwać. Co polecacie?

pytanie kamień czy gruby osad?????

kamienia żadna pasta nie usuwa to tylko chwyt marketingowy(moze zmiejszyc jego odkładanie ale nie usuwac go) ,kamień usunąć mozna tylko mechanicznie(kamień profilaktycznie usuwa sie raz na pól roku ;u osob z tendencja do kamieńia i tzw osob paradontalnych nawet raz na 3 miesiace;no i oczywiscie jest kamień nad i poddziasłowy,ktorego gołym okiem nie widać);natomiast osad usuwa wiekszosc past ale nawazniejsza w przypadku aparatu jest specjalna szczoteczka ktora na pewno masz tzw wyciorek i nastepna sprawa dentysta ogolny czy to orto )orto podejrzewan na pewno skoro masz aparat)powinien pokazac ci jak czyscic zęby żeby jak nawiecej usunąc osadu natomiast kamień trzeba usunac u dentysty recznie lub delikatnie(w przypadku aparatu ) ultradzwiekami
Stary 2010-04-13, 20:56   #4
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
pytanie kamień czy gruby osad?????

kamienia żadna pasta nie usuwa to tylko chwyt marketingowy(moze zmiejszyc jego odkładanie ale nie usuwac go) ,kamień usunąć mozna tylko mechanicznie(kamień profilaktycznie usuwa sie raz na pól roku ;u osob z tendencja do kamieńia i tzw osob paradontalnych nawet raz na 3 miesiace;no i oczywiscie jest kamień nad i poddziasłowy,ktorego gołym okiem nie widać);natomiast osad usuwa wiekszosc past ale nawazniejsza w przypadku aparatu jest specjalna szczoteczka ktora na pewno masz tzw wyciorek i nastepna sprawa dentysta ogolny czy to orto )orto podejrzewan na pewno skoro masz aparat)powinien pokazac ci jak czyscic zęby żeby jak nawiecej usunąc osadu natomiast kamień trzeba usunac u dentysty recznie lub delikatnie(w przypadku aparatu ) ultradzwiekami
Tuż przed aparatem (jakiś tydzień) miałam usuwany kamień i robioną fluoryzację ()... Szoruję zębiska po każdym posiłku, ale widzę, ze pojawiają się takie żółte osady tuz przy dziąsłach. Co jakiś czase bedę usuwała kamie (lub to coś żółtego) u dentysty, ale chciałam zakupić pastę, które na serio pomoże w profilaktyce, bądź nawet usunie te początkowe stadium kamienia (bo myślę, że tak powstaje kamień - wpierw jest żółty osad). Spróbuję tego Blanxa (nigdy nie słyszałam), chyba, że ktoś mi poleci coś z bardziej znanych past. Obecnie mam BLEND A MEDA 7, czy coś takiego, ale nie zauważyłam żadnych rewelacji.
Stary 2010-04-13, 22:05   #5
201604190949
Konto usunięte

No właśnie tak podejrzewałam, że chodzi o osad.
Ja używałam Blanx Anty-osad właśnie.

A wyciorki moim zdaniem gie dają jeśli chodzi o osad. Są za miękkie (włosie, bo jeśli chodzi o sam drut to można róże spotkać), za delikatne do tego.
Mi pomaga też szczoteczka elektryczna. No i używałam szczoteczki dla dzieci, niby delikatna jest ale ma mniejszą główkę, która lepiej dociera do różnych miejsc.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 11:17   #6
diwa82
BAN stały

GG do diwa82

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Tuż przed aparatem (jakiś tydzień) miałam usuwany kamień i robioną fluoryzację ()... Szoruję zębiska po każdym posiłku, ale widzę, ze pojawiają się takie żółte osady tuz przy dziąsłach. Co jakiś czase bedę usuwała kamie (lub to coś żółtego) u dentysty, ale chciałam zakupić pastę, które na serio pomoże w profilaktyce, bądź nawet usunie te początkowe stadium kamienia (bo myślę, że tak powstaje kamień - wpierw jest żółty osad). Spróbuję tego Blanxa (nigdy nie słyszałam), chyba, że ktoś mi poleci coś z bardziej znanych past. Obecnie mam BLEND A MEDA 7, czy coś takiego, ale nie zauważyłam żadnych rewelacji.
Jeśli chodzi o te żółte przebarwienia na zębach, to polecam Ci pastę Ajona. Sama ją stosuję już jakiś czas i naprawdę pomaga. A przy tym działa leczniczo na dziąsła i wygładza zęby.
diwa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 10:05   #7
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Up!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości