|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() O co pytać na pierwszym spotkaniu z dekoratorką?
Witajcie, dzisiaj mam pierwsze spotkanie z Panią która zajmuje się dekoracją weselną.
Na co mam zwrócić uwagę? o co zapytać? jak sprawdzić czy jest profesjonalistką ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: O co pytać na pierwszym spotkaniu z dekoratorką?
Poproś o zdjęcia jej dekoracji, lub o obejrzenie ekspozycji (jeśli taka jest). Wypytaj co dokładnie wchodzi w cenę (na sztuki...), czy dekorację w konkretnym kolorze musisz od razu zaklepywać (bo korzystają z kilku gotowców). Czy zrobią Ci dowolną dekorację, i w jakiej cenie. Co musisz zapewnić do powieszenia dekoracji (tu nie powinno Cię nic obchodzić - popularni dekoratorzy sami umawiają się z właścicielami sali, lokalu i ustalają najlepszy czas na zdobienie, a para młoda tym w ogóle się przed ślubem nie martwi). No i warunki umowy, wysokość zaliczki. Zobaczysz, jak będzie odpowiadać na pytania.
Ale najlepiej popytaj ludzi w okolicy - czy jest to osoba polecana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Aper osoba do której idę ma najlepsze opinie w paru miastach. Ponieważ są to małe miasta to trudno tu o jakiegoś profesjonalistę nie tylko w kwestii dekoracji.
Teraz już wiem o co pytać, jeszcze sobie to tylko spisze na kartkę aby nie zapomnieć w trakcie spotkania ![]() Dzięki za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Myślę, że najlepiej jest poznać profesjonalistę po portfolio - zdjęć z wykonanych realizacji. Jeśli będzie różnorodne, jeśli będą w nim nie tylko bukiety ale też sale weselne, samochody, kościoły będzie to znak że prawdopodobnie można jej zaufać. Niestety floryści uczą się na błędach więc im więcej realizacji za nią tym mniejsze prawdopodobieństwo, że coś się nie uda. Możesz też spytać o sale weselne, które z nią stale współpracują. Jeśli takie ma, to dla ciebie też będzie to sygnał, że skoro firmy jej ufają to ty pewnie też możesz. Powodzenia, Agnieszka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pupi - i jak zadowolona jesteś? Daj znać, jak było na spotkaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.