|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
proszę wypowidz sie :( ja potrzebuję pomocy
hhhgggggggg
Edytowane przez bsandra Czas edycji: 2010-06-08 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę wypowidz sie :( ja potrzebuję pomocy
W sumie ciezka sytuacja, bo tak naprawde nie znam ani Ciebie ani Twojego chlopaka, skoro uwazasz ze nie zartowal z tym dzieckiem to moze rzeczywiscie cos jest nie tak, ale wiem ze faceci w swoim gronie inaczej sie zachowuja niz sam na sam z wlasna dziewczyna, wiadomo nie zawsze tak jest, ale moze tak byc
![]() Wiesz moze go to troche przeroslo, kazdy ma inna psychike, co nie oznacza ze Cie juz nie kocha i Cie nie chce, moze boi sie obowiazkow. Np moj narzeczony caly czas mysli ze po slubie swiat zmieni sie o 360 stopni i duzo facetow tak mysli ze po slubie koniec z tym i z tamtym, ja sama boje sie zmian, bo jakies tam na pewno beda. Ja tez dlugo czekalam na zareczyny, teraz jestesmy ze soba ponad 5 lat. Zareczyny byly pol roku temu. Bedzie dobrze musicie pogadac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
3 lata to nie tak źle ja czekałam prawie 8 lat na zaręczyny, w tym czasie zdążyłam urodzić córeczkę (oczywiście też się zapierał zawsze, że wszystko tylko nie dzieci no ale coż
![]() ![]() Ciagle tylko czekałam i czekałam, aż wyluzowałam. Najlepiej przestać o tym myśleć cieszyć się tym co jest. Faceci myślą troszkę inaczej niż my.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Proponuję szczerą rozmowę... nie bazuj na swoich domysłach...nie warto.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie patrz po znajomych, ze oni już po ślubach itp Jesteście oboje jeszcze młodzi. Moje wszystkie koleżanki brały ślub dopiero po skończeniu studiów
![]() Nie myśl o tym ciesz się związkiem. Broń boże nie mów mu: obiecałeś ze się zaręczymy. Bo tylko poczuje się zmuszany przez Ciebie. Nic tak źle nie działa jak słowa innych "a kiedy wy?" i natarczywość. Jeśli on się zastanawia to bardzo dobrze, to znaczy,że myśli o tym nadal. Dużo też prawdy w tym co napisała natalatko, że faceci myślą że ślub =smycz i kaganiec. Skoro oboje pracujecie zamieszkajcie razem ![]() ![]() My jesteśmy ze sobą 4,5 roku mieszkamy od 2 razem i w zeszłym tyg się zaręczyliśmy ![]() ![]() Faceci boją się zniewolenia a dopytywani przez innych czy przez Ciebie 'KIEDY?' popadają w jeszcze większą fobię i strach przed ślubem się nasila. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci nie powiem nic innego niż dziewczyny - ciesz się tym co jest i nie naciskaj na niego bo się wystraszy.
Jak mówi ze nie jest gotowy to pewnie nie jest ![]() ![]() Jesteście młodzi a 3 lata chodzenia to nie tak długo znowu.... ja czekałam 5 lat a chłopa mam przed 30stka ![]() powodzenia ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() nie naciskaj, jak będzie pewny to sam się oświadczy ![]() Niektórym facetom nie przychodzi to łatwo i jak ci powiedział że nie jest gotowy to pewnie nie jest. Wbrew pozorom oni też dużo się przejmują, mój powiedział że czekał z zaręczynami aż skończymy chociaż studia i będziemy oboje pracowali żeby było nam trochę lżej. A 3 lata to nie jest aż tak długo, nam stuknie we wrześniu 6 lat, a ślub dopiero w przyszłym roku ![]() Może twój TŻ uważa że młoda jesteś jeszcze i mogłabyć najpierw skończyć studia czy coś? ![]() Ja swojemu raz coś napomknęłam o zaręczynach na 4 rocznicę, ale on się wykręcił i postanowiłam więcej nie poruszać tego tematu. I dobrze zrobiłam, bo w sumie co by mi dał ten pierścionek skoro i tak nie mieliśmy wtedy możliwości by zacząć wspólne życie.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
No to jest troszke skomplikowane
![]() Jestem za tym abyś wzieła partnera i z nim porozmawiała szczerze i co zamierza dalej.. Chyba, że czeka na odpowiedni moment . ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
wcale Ci się nie dziwię, że masz mętlik. Najpierw Ci chłop nagadał o slubie, zaręczynach i tego tam a potem się kompletnie wycofał z tematu. Gdyby mój tak zrobił pewnie już bym mu trzaskała po głowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może mu głupio się tłumaczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Proste - wyrósł z chłopięcej naiwności.
Naobiecywał, bo wydawało mu się to wówczas bardzo romantyczne - jak dzieci w przedszkolu, które mówią do swoich sympatii: "ożenię się z tobą". Potem dorósł i okazało się, że ślub to nie taka sobie fajna ceremonia, ale zobowiązanie (w założeniu) do końca życia. Sądząc po jego reakcji na gadanie o dzieciach, wynika, że nie jest gotowy do roli ojca. I nie oznacza to, że przestał cię kochać. Po prostu wpadł w panikę. Zadaj mu pytanie, czy w ogóle myśli o waszym wspólnym życiu w małżeństwie, w przyszłości. Powiedz, że przez jego wcześniejsze gadanie, nastawiłaś się na związek przypieczętowany przysięgą i teraz nie wiesz jak masz interpretować jego wycofanie się z obietnicy. Niech ci wyjaśni jak on widzi wasze relacje w przyszłości.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Wiecie co mi się na juz samej odechciało zaręczyn, ślubów itp...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MOJA RADA: Dziewczyno przeglądająca w przyszłości ten wątek będąca w tej samej sytuacji... nie pytaj o TO, nie oglądaj sukni ślubnych jak tylko on wypowie słowo "zaręczyny", nie planuj listy gości ani jak tu szybko schudnąć skoro "NAPEWNO" po zaręczynach ślub... a zaręczyn jak nie ma tak nie ma... Nie ma sensu sobie głowy zawracać lepiej zająć się sobą, tym co daje MI szczeście. Ja już to przeszłam ... i teraz jestem mądrzejsza i spokojniejsza... Kiedyś tylko pamiętam pomyślałam sobie żebym ja chciała wtedy kiedy on będzie chciał... Wiecie co najgorsze jest to że ja po tym wszytskim co przytrafiło sie z tymi niedomówieniami o zaręczynach zaczełam myśleć o sobie źle, że wiecie że nie jestem warta tego i takie tam okropne rzeczy ...bo przecież chciał a teraz co .... naprawdę. Ale to juz mi minęło. Uwolniłam się od syndromu zaręczyn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bsandra super że tak do tego podeszłaś
![]() masz rację, na luzie i nie ma się co przejmować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
My z moim TZ mamy ślub na 10 rocznicę związku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.