Łosoś z kostki mrożonej w cieście francuskim - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2010-04-14, 22:49   #1
malenka1001
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 7

Łosoś z kostki mrożonej w cieście francuskim


Witam,
Chciałabym zrobić łososia z kostki mrożonej w cieście francuskim.
Mam obawy czy w czasie pieczenia (25 min?) ta kostka się rozmrozi i upiecze? Nie chcę eksperymentować bo skladniki dość drogie.
Czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć jak to zrobić? Dzięki.
malenka1001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 18:13   #2
anulka2205
Wtajemniczenie
 
Avatar anulka2205
 
Zarejestrowany: 2010-01
Wiadomości: 2 308
Dot.: Łosoś z kostki mrożonej w cieście francuskim

Witam!
Wprawdzie nigdy nie próbowałam robić takiego przepisu z ryby mrożonej, ale tak się zastanawiam, czy mrożona nie puści wody i nie "zniszczy" ciasta. Chodzi mi o to, że może nie być takie chrupkie, tylko miękkie i mokrawe. Chociaż nie jestem pewna Bo tak ogólnie to 25-30 min. powinno starczyć, bo łosoś to bardzo delikatna rybka
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 09:47   #3
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie
 
Avatar Diablica z Tasmanii
 
Zarejestrowany: 2009-12
Lokalizacja: z zielonej łąki:)
Wiadomości: 3 503
Dot.: Łosoś z kostki mrożonej w cieście francuskim

Może trzeba rozmrozić wcześniej rybkę? Nie wiem czy aby na pewno bo nigdy nie robiłam czegoś takiego. Raczej zgadzam się z przedmówczynią, że ciasto może wyjść ciapowate
__________________
...gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem,
człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło...

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-01, 16:48   #4
Rena
Zakorzenienie
 
Avatar Rena
 
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
Dot.: Łosoś z kostki mrożonej w cieście francuskim

lepiej chyba najpierw podpiec/przesmazyc lososia, a potem nim nadziewac.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.