|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
zagęszczanie włosów
Witam, mam dosc cienkie wlosy i chcialabym je jakos optycznie "powiekszyc", probowalam juz trwalej, ale... mysle o tym by zagęscic wlosy zgrzewajac do nich pasemka (najlepiej naturalnych) wlosow, czy to bardzo niszczy wlosy??? jaka ilosc tych pasemek jest "bezpieczna"? czy lepsze sa naturalne czy sztuczne??dzieki za wszelkie porady, mam dosc uzywania 2 lusterka by zobaczyc czy jak czesze sie w kucyka nie ma "łysych" miejsc
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: zagęszczanie włosów
Oluniu!
ja osobiscie ,(zreszta juz o tym pisałam)jestem przeciwniczka zageszczania włosow a tym bardziej ,jezeli włosy sa cienkie, bo to zbyt duże obciązenie dla cebulek. wiecej znajdziesz na tej stronie w temacie przedłużanie włosów
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Rozumiem, przykro mi, bo myślałam, że to może być jakiś sposób na zwiększenie objętości moich włosów
pozdrawiam ciepło ola Grażyna napisał(a): > Oluniu! > ja osobiscie ,(zreszta juz o tym pisałam)jestem przeciwniczka zageszczania włosow a tym bardziej ,jezeli włosy sa cienkie, bo to zbyt duże obciązenie dla cebulek. > wiecej znajdziesz na tej stronie w temacie przedłużanie włosów |
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Też kiedyś myślałam o zagęszczeniu. Marne włoski są moją udręką genetyczną chyba (mama ma cienkie i mało, babcia też miała)
Jak ktoś mnie pyta o największe marzenie, to jestem skłonna odpowiedzieć "piękne, gęste włosy" Ale już pogodziłam się z tym, że nigdy ich nie będę miała Co do zagęszczania, mi również moja fryzjerka powiedziała, że to niszczy włosy. Swoją drogą nie wiem, po co ten zabieg wymyślono, skoro kobiety, które go potrzebują, nie mogą go sobie robić Też kiedyś Oluniu nosiłam kucyk. Dopiero jakaś fryzjerka mnie uświadomiła, że przy takich włoskach najlepiej wygląda krótka fryzurka Układam je 15 min., potem lakier i już. Oczywiście wszystko z 2 lusterkami Kiedyś miałam trwałą (nawet 2 razy). No cóż, wyglądałam bardzo ładnie, włosy zwiększyły objętość itd. ale niestety po trwałych były dość zniszczone (choć spodziewałam się czegoś gorszego) i stwierdziliśmy z chłopakiem i z mamą, że jednak krótkie włosy to jest dla mnie to Ale zastanawiam się, czy sobie nie zagęszczę włosków do ślubu, choć troszkę, dosłownie kilka pasemek (żeby wyglądać naturalnie, bo przecież wszyscy wiedzą jakie mam włosy). Podsumowując - doradzam obciąć włoski
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zagęszczenia i przedłużenia włosów. Zbieram wszystkie art. z czasopism na ten temat. Więc teoretycznie coś niecoś wiem. Doczytałam się, że przy b. cienkich włosach, (bo logicznie myśląc zagęszcza się przecież właśnie cienkie) stosuje się włosy syntetyczne, które są lżejsze od naturalnych i nie obciążają cebulek. Aktualnie odchodzi się od łączenia pasemek metoda zgrzewania, sklejania czy doplatania za pomocą supełków (supełki przy odrostach wyglądają STRASZNIE, widziałam taki efekt) Najnowsza metodą jest doczepianie pasemek przy pomocy ultradźwięków. Metoda ta absolutnie nie niszczy włosów (tak pisano) i można powtarzać zabieg wielokrotnie.
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
witam, wlasnie tez czytalam o takiej metodzie, ale najblizszy salon, ktory znalazlam to byl wroclaw (ja jestem z warszawy
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Witam, dziekuje Ci bardzo Karola za maila. Rozumiem Cie w 100%. Problem polega na tym, ze dodatkowo nie kazdemu ladnie w krotkich wlosach - zreszta moje sa proste jak druciki i bbbb niepodatne
Karola napisał(a): > Też kiedyś myślałam o zagęszczeniu. Marne włoski są moją udręką genetyczną chyba (mama ma cienkie i mało, babcia też miała) > Jak ktoś mnie pyta o największe marzenie, to jestem skłonna odpowiedzieć "piękne, gęste włosy" > Ale już pogodziłam się z tym, że nigdy ich nie będę miała > > Co do zagęszczania, mi również moja fryzjerka powiedziała, że to niszczy włosy. Swoją drogą nie wiem, po co ten zabieg wymyślono, skoro kobiety, które go potrzebują, nie mogą go sobie robić > > Też kiedyś Oluniu nosiłam kucyk. Dopiero jakaś fryzjerka mnie uświadomiła, że przy takich włoskach najlepiej wygląda krótka fryzurka > Układam je 15 min., potem lakier i już. Oczywiście wszystko z 2 lusterkami > > Kiedyś miałam trwałą (nawet 2 razy). No cóż, wyglądałam bardzo ładnie, włosy zwiększyły objętość itd. ale niestety po trwałych były dość zniszczone (choć spodziewałam się czegoś gorszego) i stwierdziliśmy z chłopakiem i z mamą, że jednak krótkie włosy to jest dla mnie to > > Ale zastanawiam się, czy sobie nie zagęszczę włosków do ślubu, choć troszkę, dosłownie kilka pasemek (żeby wyglądać naturalnie, bo przecież wszyscy wiedzą jakie mam włosy). > > Podsumowując - doradzam obciąć włoski > > |
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze metodę zageszczania ultardźwiękami mieli stosować w Galeri Fryzur na Piotrkowskiej (Łódź). Jak byłam u nich to własnie czekali na aparat, może już go mają
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
olunia100 napisał(a):
> Przy okazji z nutka zazdrosci zycze wszytkiego najlepszego!!! Ale do dopiero za jakieś dwa latka!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.