|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Pora¿ka u fryzjera...
Witam!
Pomó¿cie! Mój naturalny kolor to ciemny blond...od 3 lat rozjasnia³am...mam bardzo cieknie w³osy.Przez rok nie rozjasnia³am i mia³am odrosty na pó³ g³owy! Tydzien temu posz³am do fryzjerki zeby mi pofarbowa³a ca³o¶c w³osów na podobny kolor co moje naturalne!No i normalnie pora¿ka...tam gdzie mia³am odrosty wysz³y mi rudawe,a te jasne odrosty zielonkawe!! Poradzcie mi co mam z tym zrobic?Boje sie ze ca³kiem mi wypadna w³osy...;( mam wytrzymac w tych w³osach przez jakis czas czy isc do innego fryzjera na³o¿yc na to inna farbe lub zrobic dekoloryzacje!!!??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pora¿ka u fryzjera...
wydaje mi siê, ¿e najlepszym sposobem by³o nie i¶æ do fryzjera tylko czekaæ a¿ odrosn± i obcinaæ koñce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 33 558
|
Najprosciej bylo zlozyc reklamacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
id¼ jak najszybciej do tej "fryzjerki" co Ci to zrobi³a i niech to poprawi,w koñcu zap³aci³a¶ za to!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Witajcie!
Ja te¿ do³±czam do grona rozgoryczonych klientek salonów fryzjerskich. Wczoraj rozjasnia³am du¿y odrost na jasny blond w markowym salonie, gdzie chodzê od 6 lat. Fryzjerka zrobi³a mi ¿ó³ty i t³umaczy³a, ¿e tak wysz³o, bo odrost by³ za d³ugi, a za ewentulane poprawki musia³abym dodatkowo zap³acic (chocia¿ po zni¿ce dla sta³ych klientek -20%, zap³aci³am 291 z³otych). W ogóle by³a obra¿ona, ¿e chcê darmow± poprawkê i odes³a³a mnie do kierowniczki. Dodatkowo rano okaza³o siê, ¿e w³osy na skroniach wygl±daj± jak wata. Jestem zdo³owana - mam d³ugie w³osy i zamierzam je dalej zapuszczac, ale ju¿ kiedys straci³am po³owê w³osów po nieumiejêtnie wykonanej us³udze rozjasniania. Dzisiaj idê porozmawiac z kierowniczk± salonu, której wczoraj nie by³o. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 439
|
Obie powinnyscie isc z reklamacja.
Karina, fryzjerka pewnie uzyla jakiegos naturalnego odcienia stad ta zielona poswiata na rozjasnionych wlosach. Ja bym sie upierala przy reklamacjach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 137
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
I¶æ do fryzjerki i zrobiæ jej WIEEELK¡ awanturê.!
![]() My¶lê ¿eby poczekaæ trochê i znów je zafarbowaæ, ale na pewno ju¿ u kogo innego.Fryzjerka doradzi Ci czy zrobiæ dekoloryzacjê czy te¿ nie i dopiero pó¼niej je zafarbowaæ . A czekaæ a¿ odrosn± to ja sobie nie wyobra¿am (w³osy rosn± 1 cm na miesi±æ -czasem wiêcej). I zacz±æ regenerowaæ w³osy poniewa¿ nie bd po czym¶ takim w dobrym stanie Ale o pielêgnacji w³osów tutaj : http://pretty.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97 Je¿eli wypadaj± Ci w³osy mo¿esz u¿yæ Kuracji wzmacniaj±cej "rzepa ''z joanny..taki tonik..chod¼ tonik ju¿ wycofali wiêc nie wiem jak to nazwaæ. ( je jest drogi wiêc warto spróbowaæ-ok, 10 z³ ) Edytowane przez Laureane Czas edycji: 2010-04-10 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Witajcie!
Mi te¿ siê kiedy¶ zdarzy³o, ¿e w salonie fryzjerka zrobi³a mi na g³owie jajecznicê i jeszcze wmówi³a ¿e sama chcia³am! Chcia³am zdj±æ rudy kolor i na³o¿yæ naturalny blond a ona twierdz±c, ¿e dekoloryzacja zniszczy w³osy zrobi³a mi na ca³ej g³owie pasemka i wyszed³ ¿ó³to-pomarañczowy koszmar!!! Wytrzyma³am jeden dzieñ, na drugi ze ³zami w oczach posz³am z reklamacj± i inna fryzjerka w³a¶nie w ramach reklamacji na³o¿y³a mi fajny naturalny blond!! Wiêc koniecznie id¼cie reklamowaæ a nie mêczcie siê z tym same! Po to p³acimy grub± kasê, ¿eby siê czuæ piêkne a nie ¿eby zrobili z nas potwory ![]() Aha w tym roku robi³am dekoloryzacjê i moje w³osy w ogóle nie ucierpia³y - tylko fryzjerka musi wiedzieæ czym j± robiæ - moja ¶ci±ga³a kolor jakim¶ specjalnym szamponem!! Trzymam za Was kciuki!! Napiszcie jak Wam posz³o!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Dziêki, OGROMNE dziêki, za wsparcie!!!
![]() szczerze mówi±c nie spodziewa³am siê, ¿e ktokolwiek napisze cokolwiek - jestecie super! By³am w salonie, ¿eby porozmawiac z kierowniczk±. Nie by³a zbyt chêtna, ale stanê³o na tym, ¿e w ci±gu najbli¿szych dni mam przyjsc na bezp³atn± koloryzacjê szamponem luocolor, ¿eby zniwelowac ¿ó³ty odcieñ. W miêdzyczasie sprawdzi³am namiary na w³ascicielkê salonu (nie kierowniczkê, bo okaza³o siê, ¿e kierowniczka ma jeszcze kogos nad sob±) i zamierzam siê siê z ni± skontaktowac przed ponown± wizyt± w salonie. Tak wiêc to jeszcze nie koniec ca³ej przygody... Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 137
|
No i jak sie sprawa zakoñczy³a??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
UFFF...!!!
Kierowniczka salonu, nastêpnego dnia po pora¿ce (bo tamtego dnia jej nie by³o w salonie) ogólnie by³a niechêtna, by w jakikolwiek sposób pójsc mi na rêkê i chocia¿ sama przyzna³a, ¿e w³osy nie wygl±daj± dobrze, próbowa³a mnie przekonac, ¿e fryzjerka zrobi³a to co zawsze, i ¿e to moja wina, ¿e odrost siê nie rozjasni³ do odpowiedniego odcienia, bo by³ za d³ugi (mia³am jakies 6cm odrostu). Poniewa¿ nie da³am siê sp³awic, w koñcu bez entuzjazmu zgodzi³a siê na bezp³atn± korektê koloru szamponem Luocolor, ale bez powtarzania rozjasniania. Mimo wczesniejszego zamiaru, nie dzwoni³am ju¿ do w³ascicielki firmy - zostawi³am to jako opcjê awaryjn±, na wypadek gdyby ze sprawy zrobi³a siê zadyma. Dopiero dzisiaj mia³am czas, ¿eby pójsc na poprawkê i jestem zadowolona z efektu, ale to by³a moja ostatnia tam wizyta. Chocia¿ oby³o siê bez wiêkszych fochów, to wcale nie czu³am siê tam mile widziana (chocia¿ klientk± tego salonu by³am przez wiele lat - od 2004 roku). Us³ysza³am te¿ "komplement", ¿e mam gêste w³osy i... ¿e piêc razy tyle zu¿ywa siê na nie produktu co normalnie (A wniosek jest taki, ¿e trzeba by³o nie sknocic za pierwszym razem!). Chodzi o salon w Galerii Mokotów w Warszawie - dawniej pod nazw± Jean Louis David, obecnie L'oreal Salon Expert(?) (obok sklepu Peek&Cloppenburg na parterze). Na tym koñczy siê moja traumatyczna historia, a mora³ jest nastêpuj±cy: NIE POZWÓLMY ROBIC Z SIEBIE OFIAR - WALCZMY O SWOJE SPRAWY. SZCZEGÓLNIE JESLI ZA COS P£ACIMY, WYMAGAJMY ABY US£UGA BY£A WYKONANA DOBRZE, A NASZE PRAWA BY£Y PRZESTRZEGANE. JESLI NIE ZATROSZCZYMY SIÊ O SIEBIE, NIKT INNY TEGO NIE ZROBI. NIE RÓBMY JEDNAK NIC "NA CHAMA" - B¡D¬MY ASERTYWNE, W DOBRYM STYLU, Z KLAS¡ I PAMIÊTAJMY, ¯E "DAMA SIÊ NIE CERTOLI" (L. Gutowska). Pozdrawiam i ¿yczê Wam tylko udanych wizyt u fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.