Pora¿ka u fryzjera... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-04-08, 19:00   #1
karina1666
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Pora¿ka u fryzjera...

Witam!
Pomó¿cie!
Mój naturalny kolor to ciemny blond...od 3 lat rozjasnia³am...mam bardzo cieknie w³osy.Przez rok nie rozjasnia³am i mia³am odrosty na pó³ g³owy! Tydzien temu posz³am do fryzjerki zeby mi pofarbowa³a ca³o¶c w³osów na podobny kolor co moje naturalne!No i normalnie pora¿ka...tam gdzie mia³am odrosty wysz³y mi rudawe,a te jasne odrosty zielonkawe!! Poradzcie mi co mam z tym zrobic?Boje sie ze ca³kiem mi wypadna w³osy...;( mam wytrzymac w tych w³osach przez jakis czas czy isc do innego fryzjera na³o¿yc na to inna farbe lub zrobic dekoloryzacje!!!???
karina1666 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-08, 19:51   #2
sarah22
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 772
GG do sarah22
Dot.: Pora¿ka u fryzjera...

wydaje mi siê, ¿e najlepszym sposobem by³o nie i¶æ do fryzjera tylko czekaæ a¿ odrosn± i obcinaæ koñce...
sarah22 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-08, 20:12   #3
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 33 558

Najprosciej bylo zlozyc reklamacje.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-08, 22:27   #4
olcia lolcia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

id¼ jak najszybciej do tej "fryzjerki" co Ci to zrobi³a i niech to poprawi,w koñcu zap³aci³a¶ za to!
olcia lolcia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-09, 12:33   #5
Kuttiana
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

Witajcie!
Ja te¿ do³±czam do grona rozgoryczonych klientek salonów fryzjerskich. Wczoraj rozjasnia³am du¿y odrost na jasny blond w markowym salonie, gdzie chodzê od 6 lat. Fryzjerka zrobi³a mi ¿ó³ty i t³umaczy³a, ¿e tak wysz³o, bo odrost by³ za d³ugi, a za ewentulane poprawki musia³abym dodatkowo zap³acic (chocia¿ po zni¿ce dla sta³ych klientek -20%, zap³aci³am 291 z³otych). W ogóle by³a obra¿ona, ¿e chcê darmow± poprawkê i odes³a³a mnie do kierowniczki. Dodatkowo rano okaza³o siê, ¿e w³osy na skroniach wygl±daj± jak wata. Jestem zdo³owana - mam d³ugie w³osy i zamierzam je dalej zapuszczac, ale ju¿ kiedys straci³am po³owê w³osów po nieumiejêtnie wykonanej us³udze rozjasniania. Dzisiaj idê porozmawiac z kierowniczk± salonu, której wczoraj nie by³o.
Kuttiana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-09, 14:07   #6
karojen24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 439

Obie powinnyscie isc z reklamacja.
Karina, fryzjerka pewnie uzyla jakiegos naturalnego odcienia stad ta zielona poswiata na rozjasnionych wlosach. Ja bym sie upierala przy reklamacjach.
karojen24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-09, 19:47   #7
alu51
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

Cytat:
Napisane przez Kuttiana Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie!
Ja te¿ do³±czam do grona rozgoryczonych klientek salonów fryzjerskich. Wczoraj rozjasnia³am du¿y odrost na jasny blond w markowym salonie, gdzie chodzê od 6 lat. Fryzjerka zrobi³a mi ¿ó³ty i t³umaczy³a, ¿e tak wysz³o, bo odrost by³ za d³ugi, a za ewentulane poprawki musia³abym dodatkowo zap³acic (chocia¿ po zni¿ce dla sta³ych klientek -20%, zap³aci³am 291 z³otych). W ogóle by³a obra¿ona, ¿e chcê darmow± poprawkê i odes³a³a mnie do kierowniczki. Dodatkowo rano okaza³o siê, ¿e w³osy na skroniach wygl±daj± jak wata. Jestem zdo³owana - mam d³ugie w³osy i zamierzam je dalej zapuszczac, ale ju¿ kiedys straci³am po³owê w³osów po nieumiejêtnie wykonanej us³udze rozjasniania. Dzisiaj idê porozmawiac z kierowniczk± salonu, której wczoraj nie by³o.
Wspó³czuje!! ¿eby tyle zap³aciæ i wyj¶æ niezadowolon± - to a¿ siê w g³owie nie mie¶ci! rozmowa z kierowniczk± bêdzie nieunikniona, tego tak nie mo¿na zostawiæ! Trzymam kciuki ¿eby przynajmniej poprawa by³a zadawalaj±ca.
alu51 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-04-10, 19:57   #8
Laureane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

I¶æ do fryzjerki i zrobiæ jej WIEEELK¡ awanturê.!
My¶lê ¿eby poczekaæ trochê i znów je zafarbowaæ, ale na pewno ju¿ u kogo innego.Fryzjerka doradzi Ci czy zrobiæ dekoloryzacjê czy te¿ nie i dopiero pó¼niej je zafarbowaæ . A czekaæ a¿ odrosn± to ja sobie nie wyobra¿am (w³osy rosn± 1 cm na miesi±æ -czasem wiêcej). I zacz±æ regenerowaæ w³osy poniewa¿ nie bd po czym¶ takim w dobrym stanie

Ale o pielêgnacji w³osów tutaj : http://pretty.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97

Je¿eli wypadaj± Ci w³osy mo¿esz u¿yæ Kuracji wzmacniaj±cej "rzepa ''z joanny..taki tonik..chod¼ tonik ju¿ wycofali wiêc nie wiem jak to nazwaæ. ( je jest drogi wiêc warto spróbowaæ-ok, 10 z³ )

Edytowane przez Laureane
Czas edycji: 2010-04-10 o 20:12
Laureane jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-11, 15:35   #9
Somnis
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Witajcie!
Mi te¿ siê kiedy¶ zdarzy³o, ¿e w salonie fryzjerka zrobi³a mi na g³owie jajecznicê i jeszcze wmówi³a ¿e sama chcia³am! Chcia³am zdj±æ rudy kolor i na³o¿yæ naturalny blond a ona twierdz±c, ¿e dekoloryzacja zniszczy w³osy zrobi³a mi na ca³ej g³owie pasemka i wyszed³ ¿ó³to-pomarañczowy koszmar!!!
Wytrzyma³am jeden dzieñ, na drugi ze ³zami w oczach posz³am z reklamacj± i inna fryzjerka w³a¶nie w ramach reklamacji na³o¿y³a mi fajny naturalny blond!!
Wiêc koniecznie id¼cie reklamowaæ a nie mêczcie siê z tym same! Po to p³acimy grub± kasê, ¿eby siê czuæ piêkne a nie ¿eby zrobili z nas potwory
Aha w tym roku robi³am dekoloryzacjê i moje w³osy w ogóle nie ucierpia³y - tylko fryzjerka musi wiedzieæ czym j± robiæ - moja ¶ci±ga³a kolor jakim¶ specjalnym szamponem!!
Trzymam za Was kciuki!! Napiszcie jak Wam posz³o!!
Somnis jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-12, 09:39   #10
Kuttiana
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Dziêki, OGROMNE dziêki, za wsparcie!!!
szczerze mówi±c nie spodziewa³am siê, ¿e ktokolwiek napisze cokolwiek - jestecie super!
By³am w salonie, ¿eby porozmawiac z kierowniczk±. Nie by³a zbyt chêtna, ale stanê³o na tym, ¿e w ci±gu najbli¿szych dni mam przyjsc na bezp³atn± koloryzacjê szamponem luocolor, ¿eby zniwelowac ¿ó³ty odcieñ. W miêdzyczasie sprawdzi³am namiary na w³ascicielkê salonu (nie kierowniczkê, bo okaza³o siê, ¿e kierowniczka ma jeszcze kogos nad sob±) i zamierzam siê siê z ni± skontaktowac przed ponown± wizyt± w salonie. Tak wiêc to jeszcze nie koniec ca³ej przygody...
Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2010-04-20, 13:50   #11
alu51
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

No i jak sie sprawa zakoñczy³a??
alu51 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-20, 21:46   #12
Kuttiana
Przyczajenie

UFFF...!!!

Kierowniczka salonu, nastêpnego dnia po pora¿ce (bo tamtego dnia jej nie by³o w salonie) ogólnie by³a niechêtna, by w jakikolwiek sposób pójsc mi na rêkê i chocia¿ sama przyzna³a, ¿e w³osy nie wygl±daj± dobrze, próbowa³a mnie przekonac, ¿e fryzjerka zrobi³a to co zawsze, i ¿e to moja wina, ¿e odrost siê nie rozjasni³ do odpowiedniego odcienia, bo by³ za d³ugi (mia³am jakies 6cm odrostu). Poniewa¿ nie da³am siê sp³awic, w koñcu bez entuzjazmu zgodzi³a siê na bezp³atn± korektê koloru szamponem Luocolor, ale bez powtarzania rozjasniania. Mimo wczesniejszego zamiaru, nie dzwoni³am ju¿ do w³ascicielki firmy - zostawi³am to jako opcjê awaryjn±, na wypadek gdyby ze sprawy zrobi³a siê zadyma.

Dopiero dzisiaj mia³am czas, ¿eby pójsc na poprawkê i jestem zadowolona z efektu, ale to by³a moja ostatnia tam wizyta.

Chocia¿ oby³o siê bez wiêkszych fochów, to wcale nie czu³am siê tam mile widziana (chocia¿ klientk± tego salonu by³am przez wiele lat - od 2004 roku). Us³ysza³am te¿ "komplement", ¿e mam gêste w³osy i... ¿e piêc razy tyle zu¿ywa siê na nie produktu co normalnie (A wniosek jest taki, ¿e trzeba by³o nie sknocic za pierwszym razem!). Chodzi o salon w Galerii Mokotów w Warszawie - dawniej pod nazw± Jean Louis David, obecnie L'oreal Salon Expert(?) (obok sklepu Peek&Cloppenburg na parterze).

Na tym koñczy siê moja traumatyczna historia, a mora³ jest nastêpuj±cy:

NIE POZWÓLMY ROBIC Z SIEBIE OFIAR - WALCZMY O SWOJE SPRAWY. SZCZEGÓLNIE JESLI ZA COS P£ACIMY, WYMAGAJMY ABY US£UGA BY£A WYKONANA DOBRZE, A NASZE PRAWA BY£Y PRZESTRZEGANE. JESLI NIE ZATROSZCZYMY SIÊ O SIEBIE, NIKT INNY TEGO NIE ZROBI. NIE RÓBMY JEDNAK NIC "NA CHAMA" - B¡D¬MY ASERTYWNE, W DOBRYM STYLU, Z KLAS¡ I PAMIÊTAJMY, ¯E "DAMA SIÊ NIE CERTOLI" (L. Gutowska).

Pozdrawiam i ¿yczê Wam tylko udanych wizyt u fryzjera
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.