|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
filmy do nauki angielskiego
Nie znalazłam podobnego wątku więc zakładam
![]() Moja mama chce poduczyć się angielskiego i prosiła mnie żebym znalazła jej jakies filmiki po angielsku które będzie mogła oglądać. Zna angielski na poziomie pdstawowym więc nie mogłyby być zbyt trudne szukam czegoś naturalnego, swobodnej rozmowy po angielsku, czegoś w stylu seriali ale łatwiejszego. Może macie jakieś linki do tego typu filmików, wiecie gdzie szukać, bo ja nie mam pomysłu ![]() Wiem że leciał kiedys taki serial Extr@, myślę że byłby ok tylko nie wiem czy jest jakas strona gdzie można zobaczyć te odcinki (szukałam ale nie znalazłam). Ale będę wdzięczna za każdą propozycję, nie koniczenie musi to być Extr@. Proszę o pomoc ![]() edit. dodam jeszcze że nie musza to być filmy typowo do nauki. po prostu cos po angliesku w miarę łatwego ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: filmy do nauki angielskiego
Myślę, że pierwsze filmy z serii Wallace & Gromit byłyby ok. Są niedługie, fajne same w sobie i dosyć proste językowo. Tym bardziej, że Wallace wymawia większość zdań tak wyraźnie jakby to był filmik edukacyjny. Pamiętam, że oglądaliśmy je w gimnazjum na angielskim i chociaż poziom grupy był raczej przeciętny chyba nikt nie miał problemów ze zrozumieniem.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja bym poleciła Mamma Mia, może dialogi nie są jakieś banalne (no ale w sumie jest ich niewiele) to słowa piosenek łatwo wpadają w ucho i później się je przypomina mimowolnie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ale to nie bajka. Po prostu animowana komedia, nic typowo dziecinnego :)
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam,że właśnie na bajkach najlepiej szlifować język,ale niestety jeszcze nie praktykowałam.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
nie chce zakladac nowego watku wiec sie podczepie
![]() szukam jakis plyt z dobrymi lekcjami tylko poziom musi byc naprawde podstawowy czyli od zera.... ![]() co polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
polecam np. serial co ludzie powiedza
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja pamietam jak mialam z 7-8 lat, ogladalam filmy na animal planet i tam w jakims programie mieli opozniony dubbing.. najpierw bylo slychac slowo angielskie, potem tlumaczenie po polsku, wiec jakos dziwnym trafem sama sie nauczylam wielu slowek
![]() a generalnie wypozyczyc jakikolwiek film na dvd, i puscic go sobie po angielsku z polskimi napisami, a potem po angielsku z angielskimi napisami - tez duzo daje ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
polecam kanał tv lingua , mala dosc proste rzeczy i ciekawie zrobione
![]()
`Mój wymiankowy ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje wszystkim za odpowiedzi
![]() ![]() apoolonia nie polecę Ci plyt bo nie znam ale może wejdź na jakąś stronę z darmowymi programami i sciągnij sobie jakiś program do nauki angielskiego, na pewno są jakieś fajne od podstaw
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
osoba ktora to potrzebuje jest zagranica ![]() i musze koniecznie w ciagu tygodnia przeslac jej plyte to jedyna opcja nauki dla niej a ja jestem w kropce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie mozesz sciagnac jakis darmowych programow z internetu i zgrac ich na plyte?
`Mój wymiankowy ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
plyta musi byc koniecznie do sluchania
dostep do internetu jest ale bardzo znikomy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Tłumaczenie na angielski
żeby nie tworzyć nowego tematu to się podczepię pod ten,
muszę napisać streszczenie filmu "Katyń" na angielski, niestety nie dam rady sama czy możecie mi polecić jakieś biuro tłumaczeń, które zrobi to tanio i szybko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.