|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
opakowań po pudrze sypkim i innych opakowań po wysokopółkowych kosmetykach
Szukam opakowań po pudrach sypkich - dobrych jakościowo, raczej marek selektywnych, wyższej półki.
oraz opakowań po innych kosmetykach (jako element wymianki, jedna z rzeczy z poniższej listy to zdecydowanie za mało jak na całą wymiankę, chyba że osobistą w Warszawie): - opakowań po minerałach L'oreal z pędzlem - tego typu: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-mineralny.htm - ale raczej nie jako jedynej rzeczy w ramach wymianki, tylko razem z czymś innym - szklanych słoiczków po kremach - butelek po tonikach (niedużych -max. 200ml, a najchętniej 50-100ml albo w ogóle po miniaturkach) - pojemniczków po błyszczykach - opakowań po pudrze prasowanym/kompakcie z lusterkiem - również minisłoiczków próbkowych - jak z Sephory czy Douglasa, takie 5ml i na pewno czegoś jeszcze ![]() jestem otwarta na propozycje ![]() A oto reszta mojej wish-listy: poszukuję: * półproduktów kosmetycznych: tu mozna mnie kusic ![]() -zawsze chętnie przyjmę spore ilości hydrolatów, najchętniej (rozanego - obu rodzajow, neroli, aloesowego, z kocanki, oczarowego, z zielonej herbaty i innych) - liposomow do cery dojrzałej i na naczynka ZSK - VOLUPLUS z mazidel - witaminy C (w kazdej forma olejowa oraz SAPi) - alg-biofermentu, karagenianu - glinek niektórych - ekstraktów owocowych - w szczególności ekstraktu z banana - ekstraktu z pine bark i z soi z długą datą ważności - beta-glukanu - niacynamidu i panthenolu w większych ilościach z długimi datami ważnosci - alantoiny - ładnie pachnących olejków eterycznych (zaufanych firm) - ekstraktów do włosów - amli, eclipty, z pokrzywy, ze skrzypu polnego - i pewnie czegoś jeszcze ![]() ![]() * minerałów: - podkładu LaurEss Radiant/Soft koniecznie tonacja Fawn, formuły Ethereal lub Elemental - podkładu Pixie Cover De Luxe Tinkerbell 2, 3, 4 - sampli - podkładu Pixie Cover De Luxe Tinkerbell 3 - pełnowymiarowego opakowania - cieni EDM Carpool i Baby Sitter oraz korektora Sky Blue - sampli/odsypek na spróbowanie podkładów innych firm, koniecznie w tonacji oliwkowej (z zielonymi tonami) lub z niebieskimi tonami, raczej ciemniejsze/średnie (na pewno nie jasne), chłodne, ale w znaczeniu niebieskawe a nie broń boże różowe, raczej formuły kryjące, chętnie też nawilżające - róży - Blossom lub Lady z SilkNaturals - róży - Game Show, Sprung, Wild Vines z EDM - wielkości big, (ew. duze odsypki/sample) - innego raczej ciemnego raczej matowego różu w odcieniach chłodnego różu z domieszką fioletu, bez brzoskwini, pomarańczy, brązu - chętnie sample/odsypki - sampla/odsypki korektora Abott's Perk Me Up EDM - Sable Brow Powder z Joppa lub innego chłodnego ciemnego cienia do brwi - zielonego pigmentu i miki, niebieskiego pigmentu - może cieni do powiek - głównie odcienie beżu/brązu, różu, fioletu - chłodne * mydełek do mycia twarzy - skóra trądzikowa - zwłaszcza Rhassoul EGM - niekoniecznie dużego kawałka, może być bardziej na spróbowanie * pudełeczek na kosmetyki i opakowań kosmetycznych - słoiczków po kosmetykach mineralnych i pudrach tradycyjnych sypkich, pudełek po kompaktach, buteleczek i słoiczków po miniaturkach kosmetyków i pełnowymiarowych kosmetykach(ładnych - raczej wysoka półka), również niektórych opakowań po balsamach do ust/dobrych jakościowo sztyftów po szminkach, innych akcesoriów kosmetycznych * pędzelków do oczu EDMowskich w zamian: link w podpisie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: opakowań po pudrze sypkim i innych opakowań po wysokopółkowych kosmetykach
mam pudełko po pudrze Helenki R,oraz pudełka po kremie Chanel i pewnie niedługo po Dior i Lancome,oraz inne górnopółkowe.tylko mnie minerałki nie interesują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: opakowań po pudrze sypkim i innych opakowań po wysokopółkowych kosmetykach
Mam parę opakowań po kremach,serum takich z wyższej półki min Institut Esthederm(ok 500 zł ,nie ma w polskich sklepach)),serum Diora metalowa buteleczka z pompką(ok 400 zł),po serum Biotherm z pompką,resztkę miniaturki olejku suchego Nuxe(może 1/3 z 10 ml),buteleczkę po olejku Decleor,miniaturkę po kremie Guerlain 10 ml,po perełkach Clareny i kilka jednorazowo użytych zakręcanych słoiczków po 5 ml,takich z Douaglasa,przezroczystych .Niektóre sa chyba na fotce w moim wątku.
Masz może coś innego do wymiany gdybyś była moimi zainteresowana,bo w wątku nic nie znalazłam(nie szukam kolorówki)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Najchętniej kremy do cery mieszanej,ze skłonnością do zatykania porów dla starej baby.Lub coś innego z pielęgnacji albo ze srebnej ciekawej biżuterii(oprócz pierścionków).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hej, z rzeczy, ktore moga Cie zainteresowac mam:
kilka sloiczkow po samplach EDM, witamine C w proszku, olej z koacanki, pedzle bare minerals (uzywane, ale w bardzo dobrym stanie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
płyn do kąpieli dla malucha,moze być mała butelka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.