Szukam opakowań po pudrze sypkim i innych opakowań po wysokopółkowych kosmetykach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 13:35   #1
~~ALa~~
Zadomowienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.

opakowań po pudrze sypkim i innych opakowań po wysokopółkowych kosmetykach

Szukam opakowań po pudrach sypkich - dobrych jakościowo, raczej marek selektywnych, wyższej półki.

oraz opakowań po innych kosmetykach (jako element wymianki, jedna z rzeczy z poniższej listy to zdecydowanie za mało jak na całą wymiankę, chyba że osobistą w Warszawie):
- opakowań po minerałach L'oreal z pędzlem - tego typu:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-mineralny.htm - ale raczej nie jako jedynej rzeczy w ramach wymianki, tylko razem z czymś innym
- szklanych słoiczków po kremach
- butelek po tonikach (niedużych -max. 200ml, a najchętniej 50-100ml albo w ogóle po miniaturkach)
- pojemniczków po błyszczykach
- opakowań po pudrze prasowanym/kompakcie z lusterkiem
- również minisłoiczków próbkowych - jak z Sephory czy Douglasa, takie 5ml
i na pewno czegoś jeszcze

jestem otwarta na propozycje

A oto reszta mojej wish-listy:

poszukuję:

* półproduktów kosmetycznych:
tu mozna mnie kusic
-zawsze chętnie przyjmę spore ilości hydrolatów, najchętniej (rozanego - obu rodzajow, neroli, aloesowego, z kocanki, oczarowego, z zielonej herbaty i innych)
- liposomow do cery dojrzałej i na naczynka ZSK
- VOLUPLUS z mazidel
- witaminy C (w kazdej forma olejowa oraz SAPi)
- alg-biofermentu, karagenianu
- glinek niektórych
- ekstraktów owocowych - w szczególności ekstraktu z banana
- ekstraktu z pine bark i z soi z długą datą ważności
- beta-glukanu
- niacynamidu i panthenolu w większych ilościach z długimi datami ważnosci
- alantoiny
- ładnie pachnących olejków eterycznych (zaufanych firm)
- ekstraktów do włosów - amli, eclipty, z pokrzywy, ze skrzypu polnego
- i pewnie czegoś jeszcze można mnie kusić

* minerałów:
- podkładu LaurEss Radiant/Soft koniecznie tonacja Fawn, formuły Ethereal lub Elemental
- podkładu Pixie Cover De Luxe Tinkerbell 2, 3, 4 - sampli
- podkładu Pixie Cover De Luxe Tinkerbell 3 - pełnowymiarowego opakowania
- cieni EDM Carpool i Baby Sitter oraz korektora Sky Blue

- sampli/odsypek na spróbowanie podkładów innych firm, koniecznie w tonacji oliwkowej (z zielonymi tonami) lub z niebieskimi tonami, raczej ciemniejsze/średnie (na pewno nie jasne), chłodne, ale w znaczeniu niebieskawe a nie broń boże różowe, raczej formuły kryjące, chętnie też nawilżające
- róży - Blossom lub Lady z SilkNaturals
- róży - Game Show, Sprung, Wild Vines z EDM - wielkości big, (ew. duze odsypki/sample)
- innego raczej ciemnego raczej matowego różu w odcieniach chłodnego różu z domieszką fioletu, bez brzoskwini, pomarańczy, brązu - chętnie sample/odsypki
- sampla/odsypki korektora Abott's Perk Me Up EDM
- Sable Brow Powder z Joppa lub innego chłodnego ciemnego cienia do brwi
- zielonego pigmentu i miki, niebieskiego pigmentu
- może cieni do powiek - głównie odcienie beżu/brązu, różu, fioletu - chłodne

* mydełek do mycia twarzy - skóra trądzikowa - zwłaszcza Rhassoul EGM - niekoniecznie dużego kawałka, może być bardziej na spróbowanie

* pudełeczek na kosmetyki i opakowań kosmetycznych - słoiczków po kosmetykach mineralnych i pudrach tradycyjnych sypkich, pudełek po kompaktach, buteleczek i słoiczków po miniaturkach kosmetyków i pełnowymiarowych kosmetykach(ładnych - raczej wysoka półka), również niektórych opakowań po balsamach do ust/dobrych jakościowo sztyftów po szminkach, innych akcesoriów kosmetycznych

* pędzelków do oczu EDMowskich

w zamian:
link w podpisie
~~ALa~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 08:39   #2
ddiana
Zakorzenienie

Przekupka: 134 pkt / 100% pozyt.
GG do ddiana
Dot.: opakowań po pudrze sypkim i innych opakowań po wysokopółkowych kosmetykach

mam pudełko po pudrze Helenki R,oraz pudełka po kremie Chanel i pewnie niedługo po Dior i Lancome,oraz inne górnopółkowe.tylko mnie minerałki nie interesują.

moje flaszki
ddiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 09:09   #3
Zielona30
Zakorzenienie

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.
Dot.: opakowań po pudrze sypkim i innych opakowań po wysokopółkowych kosmetykach

Mam parę opakowań po kremach,serum takich z wyższej półki min Institut Esthederm(ok 500 zł ,nie ma w polskich sklepach)),serum Diora metalowa buteleczka z pompką(ok 400 zł),po serum Biotherm z pompką,resztkę miniaturki olejku suchego Nuxe(może 1/3 z 10 ml),buteleczkę po olejku Decleor,miniaturkę po kremie Guerlain 10 ml,po perełkach Clareny i kilka jednorazowo użytych zakręcanych słoiczków po 5 ml,takich z Douaglasa,przezroczystych .Niektóre sa chyba na fotce w moim wątku.
Masz może coś innego do wymiany gdybyś była moimi zainteresowana,bo w wątku nic nie znalazłam(nie szukam kolorówki)?
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 10:37   #4
~~ALa~~
Zadomowienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez ddiana Pokaż wiadomość
tylko mnie minerałki nie interesują.
Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
Masz może coś innego do wymiany gdybyś była moimi zainteresowana,bo w wątku nic nie znalazłam(nie szukam kolorówki)?
a co by Was interesowało? żadna z Was nie ma aktualnej wish-listy więc nie wiem czego potencjalnie szukać
~~ALa~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 13:00   #5
Zielona30
Zakorzenienie

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.

Najchętniej kremy do cery mieszanej,ze skłonnością do zatykania porów dla starej baby.Lub coś innego z pielęgnacji albo ze srebnej ciekawej biżuterii(oprócz pierścionków).
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-24, 00:32   #6
chrum
Rozeznanie

Przekupka: 16 pkt / 100% pozyt.

Hej, z rzeczy, ktore moga Cie zainteresowac mam:
kilka sloiczkow po samplach EDM, witamine C w proszku, olej z koacanki, pedzle bare minerals (uzywane, ale w bardzo dobrym stanie)
Stary 2010-04-25, 17:05   #7
ddiana
Zakorzenienie

Przekupka: 134 pkt / 100% pozyt.
GG do ddiana

płyn do kąpieli dla malucha,moze być mała butelka lub pasta Elmex

moje flaszki
ddiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości