![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Zdjęcia ślubne w dzień ślubu czy w inny?
Chciałabym bardzo mieć zdjęcia w plenerze. Nad morzem, albo na tle stoczni (Gdańsk), albo coś podobnego. Ale cały czas się zastanawiam nad sprawą - zdjęcia w dzień ślubu, czy w inny i nie mogę podjąć decyzji
![]() W dzień ślubu nie trzeba robić dodatkowej fryzury, ma się oryginalny bukiet ślubny, makijaż... Co obniża koszty.. Wydaje mi się również, że to jest taki magiczny dzień i to widać na twarzach Pary Młodej, a później albo wcześniej, nie ma już tej magii... Za zdjęciami w inny dzień przemawia to, że będziemy bardziej zrelaksowani, sesja może trwać dłużej i być w różnorodnym otoczeniu (na którego zmianę nie ma zbytnio czasu w dzień ślubu). Do tego fajnie byłoby dać na weselu naszym rodzicom przy podziekowaniu taką księge już ze zdjęciami ślubnymi... A co Wy sądzicie na ten temat... Bo ja już nie wiem sama... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdjęcia ślubne w dzień ślubu czy w inny?
my będziemy mieć w dzień ślubu przed uroczystością. i wzięły tu górą względy praktyczne takie jak fryzura. no chyba, ze będzie strasznie lało, to wtedy chyba przełożymy to na inny dzień.
ale szczerze mówiąc nie wiem czy to jest najlepsze wyjście, tez się zastanawiałam, bo zgadzam się z tymi plusami i minusami które wymieniłaś. ale już postanowione, więc po fakcie będe się mogła wypowiadać czy to był dobry czy ły pomysł ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
My postanowiliśmy że zdjęcia ślubne zrobimy po ślubie, w trakcie mieliśmy zamówione reportarzowe.
Na sesję w plenerze umówiliśmy się po ślubie. W dzień ślubu baliśmy się, że zabraknie czasu, poza tym chcieliśmy na luzie zrobić sobie te zdjęcia, no robiliśmy zdjęcia po ślubie tyle, że z miesięcznym opóżnieniem ![]()
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wczoraj przegladalam allegro w poszukiwaniu albumów na zdjecia i natknelam sie na ciekawe oferty, choc niezbyt takie. Jest to album w formie ksiegi, ladnie oprawiony i tym tylko sie rozni ze zdjec sie nie wkleja bo sa wydrukowane bezposrednio na kartkach. Nie wiem jak to naprawde wyglada, bo nie mam zamiaru robic tu jakies reklamy, tylko poprostu spodobal mi sie ten pomysl. Z albumami bywa roznie i zdjecia tez czesto wygladaja nieciekawie kiedy obejrzy je x osob. Taka ksiege chciabym miec, oczywiscie jesli bylaby naprawde dobrej jakosci, bo za taka cene trzeba wymagac. Wszystkich ciekawych jak to wyglada odsylam na wiadomoa strone w zakladce fotografia - albumy czy cos takiego. Naprawde ciekawy pomysl. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
moglabysmi napisac na prv gdzie dokladnie moge taki album znalezs i zobaczys jak wyglada?b.mnie zainteresowal ten pomysl z bezposrednim drukowaniem na stronach..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja jestem za zdjeciami na nastepny dzien..tak zrobilismy i naprawde jestem zadowolona - nie musialam sie nigdzie spieszyc,bylismy bardziej zrelaksowani,nie musialam sie martwic tak bardzo o sukienke itd.w dzien slubu mielismy reportaz z calej uroczystosci i zabawy a takze kilka zdjec w plenerze i przy samochodzie..naprawde polecam rozdzielic sesje od dnia slubu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
U nas będą po błogosławienstwie i przed ślubem...ale w przypadku złej pogody zostana przełożone na inny dzień.
Myśle z w tym własnie dniu istnieje jakas magia chwili, nie zamieniłabym tego dnia na inny...to jest moje zdanie, ale rozumiem ze lepiej bezstresowo...chociaz ja lubie taki stresik.....U mnie działa motywująco...poza tym mamy duzo czasu.... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiliśmy sobie komplet, filmowanie od mojego ubierania, aż do końca wesela (robił nam pan), zdjęcia reportażowe (robiła nam pani) i po ślubie zdjęcia w plenerze. Koszt całkowity to 2000 zł Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
w zdjęciach na drugi dzień jest ten plus że nie trzeba się nigdzie spieszyć a po drugie można sobie pozwolić na różne "figury" kt w dniu ślubu by się nie zrobiło z obawy o pobrudzenie sukienki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja zdecydowałam sie na zdjecia plenerowe i studyjne w inny dzień. Fotograf przekonał nas,ze wówczas zrobimy je bez stresu,ze suknia sie pobrudzi czy pogniecie. Stwierdził,ze fotki będą duzo swobodniejsze,wyluzowane i bardziej szalone. Myślę,ze ma racje.Poza tym w dniu slubu będę miała inne sprawy na głowie.Zdjecia byłyby dodatkowym problemem. Z pzyjemnoscia tez załoze suknie kilka dni po tym wielkim dniu. Wiecej okazji ku temu nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja uwazam ze zdjecia powinny byc robione w inny dzien. Moi znajomi pojechali na zdjecia zaraz po obiedzie i nie bylo ich 4 godziny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
4 godziny??? To gdzie oni jeździli?? albo ile tych zdjęć narobili??
My mielismy zdjęcia przed ślubem, sesja trwała godzinę. Po powrocie zdążyłam uprasować sukienkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pamietam, ze po godzinie sesji fotograf powiedział ze mamy 150 pstryknięć (kazde ujęcie po 3 razy, na wszelki wypadek), w efekcie z sesji z ogrodu mamy ok 30 zdjęć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Moja koleżanka brała ślub w sierpniu. Zdjęcia robili dzień po ceremonii. Fryzurka się nadal bardzo ładnie trzymała tylko makijażyk. Pojechali w piękne okolice i napstrykali mnóstwo przecudnych fotek. Jak idą po torach trzymając się za ręce, wśród drzew, kwiatów, jak pan młody daje swej ślubnej muchomora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Nasz fotograf powiedział,ze trzeba potraktowac zdjecia slubne jako czas wyjatkowy i nie nalezy patrzec na zegarek.Dlatego własnie w inny dzień,juz po slubie,mozna sobie pozwolic na luz i szaleństwo.Załowałabym gdybym nie zrobiła pewnych ujęc tylko dlatego,ze bałabym sie o sukienke na sesji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Ja miałam zdjęcia w dniu ślubu, przed całą uroczystością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
zdjęcia kiedy???
Witam serdecznie wszystkie Wizażanki.Jestem nowa,więc sie przedstawię.Mam na imię Monika,mam 25 lat,ślubuję w sierpniu.Trapi mnie wiele wątpliwości związanych z organizacją tego niezwykłego dnia.No i właśnie tu przechodzę do sedna.Otóż-kiedy najlepiej pojechać w plener?My chcemy przed mszą ślubną i spotkać sie z gośćmi w kościele o wyznaczonej godzinie.Czy może lepiej tuż po mszy,ale wtedy goście będą musieli poczekac przed lokalem.Bo z przyjęcia nie chcemy w trakcie wychodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy zrobić sesję w plenerze?
My jedziemy w plener przed mszą i przed sesją w studiu
![]() Myślę że wychodzić z przyjęcia to trochę głupio a pozwolić gościom czekac przed lokalem jeszcze gorzej ![]() W inny dzień też nie chcę bo chyba nie będę już tak ładnie wyglądała jak w dzień ślubu (fryzura + makijaż). O piękną pogode będę sie modlić żeby wszystko się cudownie ułożyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
u mnie tez przed ceremonią. no chyba, że będzie strasznie lało, to wtedy pomyslę o przełożeniu na inny dzień. ale mam nadzieję, zę do tego nie dojdzie
![]() Pozdrawiam! i oczywiście serdecznie witam na Wizazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja miałam sesję plenerową przed mszą.
Zaczęliśmy o g. 15, zeszło się ok. 2 godziny (100 zdjęć), potem do domku i o g. 18.00 do kościoła. Pogoda była piękna, ale i tak nie obeszło się bez zabrudzenia sukni. Nie było to widoczne dla innych, ale ja miałam świadomość, że jestem brudna. To było w sierpniu, upał, a my latalismy z fotografem po jakimś parku.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
My mielismy sesje planerowa dwa dni po slubie, jak juz odetchnelismy. Nie musielismy sie spieszyc, nikt na nas nie czekal. Sam fotograf zaproponowal tekie rozwiazanie, aby bylo bez napiecia i nerwow. Sesja trwala 3 godz. i po niej bylam wykonczona. Wiec nie wiem jak dziewczyny znalazlyuscie i czas i energie na sesje przed uroczystoscia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
a w plener w październiku warto sie wybierać??
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ostatnio widzialam swietne zdjecia wykonane podczas zlotej polskiej jesieni... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o październik to wszystko zależy od pogody.
Początek października 2005 był bardzo ładny, ciepło, słoneczko. Jak będzie w tym roku - tego pewnie nikt nie wie, więc jakieś ryzyko istnieje.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.