SWPS we Wrocławiu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 18:14   #1
szafraanka
Przyczajenie

GG do szafraanka

SWPS we Wrocławiu

Witam. Jestem na 2 roku studiów psychologii na UŚ oraz na 3 roku resocjalizacji licencjackiej.

Zastanawiam się nad przenosinami na SWPS we Wrocławiu, skąd pochodzę. I rodzi mi się w związku z tym kilka pytań, na które mam problem odnaleźć informacje w necie.

Czy wybierając 2 specjalizacje płacę czesne podwójnie?
Czy zajęcia niezależnie od specjalizacji sa takie same przez pierwsze 2 lata?
Czy ostatecznie poziom wymagań jest wysokich?
Czy pozytywnie oceniacie ilość możliwości zdobycia umiejętności praktycznych?
Czy lektorat z angielskiego jest dodatkowo płatny, czy zawiera się w czesnym?
Co (prócz poprawek) zawiera się w czesnym?

Będę BARDZO wdzięczna na pomoc Jesli pomyliłam dział, to przepraszam, ale naprawde nie umiałam się zdecydować..
szafraanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 18:33   #2
Yennka
Raczkowanie

GG do Yennka
Dot.: SWPS we Wrocławiu

jeśli nic się nie zmieniło to za drugą specjalizację płaci się część kwoty czesnego, nie wiem dokładnie ile.
zajęcia przez pierwsze dwa lata były takie same
w sumie poziom jest chyba dość wysoki, ale to to też jest względne, bo są tacy, którzy uważają, że nie
umiejętności praktyczne - ciężko to ocenić
lektorat zawiera się w czesnym
jak dla mnie to wszystko zawiera się w czesnym oprócz opłat za powtarzanie egzaminów i przedmiotów
Yennka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 07:15   #3
szafraanka
Przyczajenie

GG do szafraanka

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź!

Pójdę na dni otwarte, to dowiem sie więcej Choć ze zmianą miasta studiów po 3 latach bardzo dużo się zmienia... ale koszty studiowania tutaj są jednak odrobinkę wyższe niż płacenie tam czesnego. A dzięki dwóm kierunkom dziennym, różnym warsztatom i zajęciom dużo się dowiedziałam o sobie i różnych możliwościach. Interesuje mnie jako główna psychologia społeczna, a jako druga zarządzania i marketingu.

Jak rozumiem, jest kilka grupa zajęciowych w obrębie specjalizacji, czy nie bardzo? Naprawdę zalezy mi na tych 2 specjalnościach. Do Katowic pojechałam ze wzgledu na tą możliwość wyboru i większą ilość specjalności. Ale teraz przejrzałam program, i widzę różnice w praktyce. Bardzo brakuje mi tez specjalistycznego (i podstawowego!) języka angielskiego. Mam zaliczone tylko 160h, więc na pewno musiałabym zaliczać u Was dodatkowo, bo macie 320h. Ale jest mi to potrzebne
szafraanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 23:24   #4
anulka262
Zadomowienie

co sadzicie o swps? mysle nad rozpczeciem psychologii w KAtowicach
anulka262 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 11:22   #5
yoona
Zakorzenienie

Czy wybierając 2 specjalizacje płacę czesne podwójnie?
nie,placisz czesc, ja doplacalam 3 lata temu ok 1000 za semestr
Czy zajęcia niezależnie od specjalizacji sa takie same przez pierwsze 2 lata?
tak
Czy ostatecznie poziom wymagań jest wysokich?
dla mnie byl niski, nie jest trudno zaliczac, a juz zwlaszcza egzaminy-wszystkie testowe
Czy pozytywnie oceniacie ilość możliwości zdobycia umiejętności praktycznych?
dno i muł. głównie teoria, nawet na cwiczeniach, bardzo malo zajec praktycznych, a jesli chodzi o praktyki to sa nieobowiazkowe i uczelnia nawet nie pomoze ich zalatwic, musisz sama biegac i sie prosic
Czy lektorat z angielskiego jest dodatkowo płatny, czy zawiera się w czesnym?
zawiera, ale jest tylko przez 2 lata i jest to zwykly ang, nie specjalistyczny, z tego co wiem poziom najwyzszy mial troche specjalistycznego
Co (prócz poprawek) zawiera się w czesnym?
wszystkie zajecia, wf (ale za czesc dyscyplin sama placisz-np jak wybierzez jazde konna- wf jest tylko przez rok)

ja ogolnie jestem tymi s tudiami rozczarowana i odczuwam niedosyt, nie czuje sie dobrze przygotowana do zawodu, na sporej czesci zajec sie wynudzilam. chociaz przyznaje, wyklady z takimi osobami jak Łukaszewski,Doliński, Ohme byly super.
ale jakbym miala jeszcze raz decydoac- wybralabym inna szkole.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 13:28   #6
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
ja ogolnie jestem tymi s tudiami rozczarowana i odczuwam niedosyt, nie czuje sie dobrze przygotowana do zawodu, na sporej czesci zajec sie wynudzilam. chociaz przyznaje, wyklady z takimi osobami jak Łukaszewski,Doliński, Ohme byly super.
ale jakbym miala jeszcze raz decydoac- wybralabym inna szkole.

Piszesz o SWPS we Wrocławiu czy może w innym mieście? Upewniam się bo wybieram się do Wwy i każda opinia jest dla mnie cenna.

Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 21:33   #7
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
Piszesz o SWPS we Wrocławiu czy może w innym mieście? Upewniam się bo wybieram się do Wwy i każda opinia jest dla mnie cenna.
o wrocławiu

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości