|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
SWPS we Wrocławiu
Witam. Jestem na 2 roku studiów psychologii na UŚ oraz na 3 roku resocjalizacji licencjackiej.
Zastanawiam się nad przenosinami na SWPS we Wrocławiu, skąd pochodzę. I rodzi mi się w związku z tym kilka pytań, na które mam problem odnaleźć informacje w necie. Czy wybierając 2 specjalizacje płacę czesne podwójnie? Czy zajęcia niezależnie od specjalizacji sa takie same przez pierwsze 2 lata? Czy ostatecznie poziom wymagań jest wysokich? Czy pozytywnie oceniacie ilość możliwości zdobycia umiejętności praktycznych? Czy lektorat z angielskiego jest dodatkowo płatny, czy zawiera się w czesnym? Co (prócz poprawek) zawiera się w czesnym? Będę BARDZO wdzięczna na pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: SWPS we Wrocławiu
jeśli nic się nie zmieniło to za drugą specjalizację płaci się część kwoty czesnego, nie wiem dokładnie ile.
zajęcia przez pierwsze dwa lata były takie same w sumie poziom jest chyba dość wysoki, ale to to też jest względne, bo są tacy, którzy uważają, że nie umiejętności praktyczne - ciężko to ocenić lektorat zawiera się w czesnym jak dla mnie to wszystko zawiera się w czesnym oprócz opłat za powtarzanie egzaminów i przedmiotów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź!
Pójdę na dni otwarte, to dowiem sie więcej ![]() Jak rozumiem, jest kilka grupa zajęciowych w obrębie specjalizacji, czy nie bardzo? Naprawdę zalezy mi na tych 2 specjalnościach. Do Katowic pojechałam ze wzgledu na tą możliwość wyboru i większą ilość specjalności. Ale teraz przejrzałam program, i widzę różnice w praktyce. Bardzo brakuje mi tez specjalistycznego (i podstawowego!) języka angielskiego. Mam zaliczone tylko 160h, więc na pewno musiałabym zaliczać u Was dodatkowo, bo macie 320h. Ale jest mi to potrzebne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
co sadzicie o swps? mysle nad rozpczeciem psychologii w KAtowicach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Czy wybierając 2 specjalizacje płacę czesne podwójnie?
nie,placisz czesc, ja doplacalam 3 lata temu ok 1000 za semestr Czy zajęcia niezależnie od specjalizacji sa takie same przez pierwsze 2 lata? tak Czy ostatecznie poziom wymagań jest wysokich? dla mnie byl niski, nie jest trudno zaliczac, a juz zwlaszcza egzaminy-wszystkie testowe Czy pozytywnie oceniacie ilość możliwości zdobycia umiejętności praktycznych? dno i muł. głównie teoria, nawet na cwiczeniach, bardzo malo zajec praktycznych, a jesli chodzi o praktyki to sa nieobowiazkowe i uczelnia nawet nie pomoze ich zalatwic, musisz sama biegac i sie prosic Czy lektorat z angielskiego jest dodatkowo płatny, czy zawiera się w czesnym? zawiera, ale jest tylko przez 2 lata i jest to zwykly ang, nie specjalistyczny, z tego co wiem poziom najwyzszy mial troche specjalistycznego Co (prócz poprawek) zawiera się w czesnym? wszystkie zajecia, wf (ale za czesc dyscyplin sama placisz-np jak wybierzez jazde konna- wf jest tylko przez rok) ja ogolnie jestem tymi s tudiami rozczarowana i odczuwam niedosyt, nie czuje sie dobrze przygotowana do zawodu, na sporej czesci zajec sie wynudzilam. chociaz przyznaje, wyklady z takimi osobami jak Łukaszewski,Doliński, Ohme byly super. ale jakbym miala jeszcze raz decydoac- wybralabym inna szkole. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszesz o SWPS we Wrocławiu czy może w innym mieście? Upewniam się bo wybieram się do Wwy i każda opinia jest dla mnie cenna.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
o wrocławiu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.