![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Loga marek na produktach
Czy lubicie rzeczy na których jest widoczne logo znanej marki i dlaczego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Loga marek na produktach
Nie i nie wiem co tu jest do lubienia.
W zyciu bym nie wyszla z torebka z wielkim logo Dior ![]() Jesli ktos kupuje rzcz bo jest z danej firmy czy ma dane logo to jest zwyklym prózniakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie wyobrażam sobie nosić torby czy obojętnie czego, z logiem danej firmy. Nie rozumiem takiego zachowania wśród innych ludzi, nie tylko kobiet. Nawet jak byłoby mnie stać na takowy przedmiot, to i tak bym go nie kupiła.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mam znajomą która kupuje ubrania tylko ze względu na markę, i jak np zobaczy u mnie nową bluzkę odrazu patrzy na metkę, jaka to firma , strasznie mnie to irytuje;/ ja czasem wolę kupić dwie tańsze ładniejsze bluzki niż jedną za 100 zł, tylko dla metki;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie, nie znoszę
nawet jakby mnie było stać na drogie torebki to nie kupiłabym nigdy np. monogram LV czy innego cudu ;/ paskudztwa dla mnie to jakich mało.. co to ja darmowa chodząca reklama jestem i jeszcze mam im ich reklame płacić ?! najbardziej to ja lubie rzeczy gladkie, jednokolorowe, bez wzorów i nadruków;D
![]() |
![]() |
#6 | |
Killing me softly
|
Cytat:
Wg mnie potrzebuje dowartościowania, z metką czuje się lepszy. Eyo ma rację, nie jestem chodzącą reklamą (poza tym wychodzę z założenia, że równie dobrze to mi mogliby płacić, żebym już wyszła z tym Diorem na miasto ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie warto kupować tak drogiej torebki. Tak samo butów. Można kupić coś ładniejszego i w normalnej cenie.
Kwestię mega loga pominę, bo tego się nie da nawet skomentować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Głupio bym się czuła, chodząc w ubraniach, dodatkach, które mają bardzo wyraźne, aż krzyczące, logo.
Dokładnie tak jak mówiłyście- jak reklama...
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
obojętne mi to. bluzek, bluz raczej z logo nie mam ani jednej, ale jak kupuje torbę sportową to latania po mieście w zwykłeś "sieciówce" to jakieś tam małe logo mi nie przeszkadza jak torba jest ładna
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
No tak, bo to są małe loga. Ale Chanel czy Dior zazwyczaj mają taaakie wielkie..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o ubrania, to kupuję to, co mi się podoba, a nie ze względu na logo firmy. Ale też nie przeginam w drugą stronę i nie będę rezygnować z kupna danej rzeczy, tylko dlatego, że jest widoczne logo. Np. taka mała puma z Pumy bardzo mi się podoba, jest po prostu ładna i fajnie wygląda na butach albo na t-shircie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Nie kupiłabym rzeczy z dużym logo lub jakimiś firmowymi znaczkami. Małe logo ujdzie, ale raczej na sportowych rzeczach.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie mam takich ciuchów z wielgachnym logo.
Buty - owszem, mam markowe ale nie względu na markę tylko ze względu że mi się po prostu podobały. Torebki - mam jedną markową, ale logo jest w kolorze torebki i malutkie. Niektóre torebki LV mi się podobają, ale nie kupię, bo mnie nie stać ![]() Moja znajoma natomiast ma chłopa który chodzi w t-shirtach z wielkim napisem ARMANI a ona ma torebkę LV taką jak w załączniku. Nie pytałam ile kosztowała, ale moim zdaniem tych pieniędzy nie jest warta. Ja nie chciałbym jej nawet za darmo. Wypas ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię logo rzucających się w oczy, nie po to kupuję, żeby jeszcze reklamy robić
![]() Ale już znaczek Apple'a na laptopie albo ten 'wytłoczony' mały krzyżyk na martensach są fajne, chociaż i tak nie decydują w ogóle o zakupie.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Trochę mnie skłonił do tego wątku inny wątek, o tym co dziewczyny nosza w kosmetyczkach. Zwróciłam uwage, że niektóre autorki postów opisały nie tyle zawartośc swoich kosmetyczek ale też jakiej marki a nawet z jakiej serii są te rzeczy. Nie rozumiem jakie to ma znaczenie, ale widocznie marka ma jednak znaczenie
![]() ![]() Edytowane przez Blushy Czas edycji: 2010-04-30 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Tzn.wiesz, kosmetyk i jego marka jakieś tam znaczenie mają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jeśli dana rzecz podoba mi się, pasuje mi i cena jest przeze mnie do przyjęcia to małe logo gdzieś z boku pominę i kupię. Ale jeśli logo bije po oczach to rezygnuję. Mam reklamować daną firmę i do tego jeszcze płacić, najczęściej spore pieniądze? Nie dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No mają znaczenie jakościowe, ale co ma jakość do rozmowy o zawartości kosmetyczek?
![]() Edytowane przez Blushy Czas edycji: 2010-04-30 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marka ma jakieś znaczenie... często chodzi o jakość lub efektowny wygląd. Jednak podczas wyboru rzeczy podobnych jakościowo, wzięłabym pod uwagę brak logo ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
na drugie mam Irena
|
a kosmetyki
nie kupujecie Max Faktorów i tym podobnych
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja nie wyszłabym w ubraniu/obuwiu na którym jest napisana pełna nazwa firmy. Niestety miałam taką sytuację - dostałam od znajomych bluzkę, bardzo ładną i w moim guście, byłam bardzo zadowolona do czasu aż ją odwróciłam - nazwa firmy (młodzieżowa sieciówka) zajmowała 1/4 powierzchni pleców. No i leży w szafie, bardzo mi szkoda.
Myślę że znaczek na sportowych butach bym zniosła (z bólem), ale na szczęście nie noszę sportowych rzeczy, a jeśli już to zwykłe trampki ![]() Jeśli chodzi o torebki LV czy Dior to albo jestem za młoda albo nie potrafię docenić klasyki albo za dużo podróbek w lumpeksach i na łokciach starszych pań się naoglądałam... prawdopodobnie wszystkie te czynniki razem - ale niestety nie podobają mi się one i kojarzą wyłącznie z kiczem i obciachem. Nigdy bym takiej nie założyła i szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego niektóre młode kobiety je noszą. Jeśli chodzi o kosmetyki to logo jest chyba zawsze mniej lub bardziej widoczne, ale to mi nie przeszkadza. Edytowane przez Katarynka1 Czas edycji: 2010-04-30 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
eee, wolę Chanel
![]() ![]() Edytowane przez Blushy Czas edycji: 2010-04-30 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktos na codzien chodzi w dresie z wielkim logiem puma, to raczej nie jest to osoba o wysokim statusie spolecznym. Wydaje mi sie to sprawa w miare jasna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Blushy Czas edycji: 2010-04-30 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
kupujecie ale nie dlatego ze napis chanel tylko dlatego,że mi odpowiada zawartosc pudeleczka czy słoiczka, dwa nie paraduje z tym na szyji
![]() Nie widac czy mam na rzęsach diora czy ruby rose za 2,5 z kiosku. Zwyczajnie nie odpowiada mi rzecz z logo bo to logo jest elementem tej rzeczy i psuje wdg. mnie wygląd . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Kojarzę tylko buty Bartek z napisem Bartek (co mi nie przeszkadza) i ciepłe bluzy Gap z ordynarnym napisem Gap (dlatego nie kupiłam). Na resztę nie zwracam uwagi i chodziłabym w bazarowej bluzie z brokatowym napisem dior i chanel, własnie po to żeby zakpić z wielkich marek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Loga marek na produktach
Dla mnie marka ma glownie znaczenie jakosciowe. Nie raz sie o tym przekonalam. Co prawda nie zawsze ale zwykle
![]() Mowia ze ubodzy powinni zainwestowac w jakosc i ja sie z tym zgadzam ![]() Tez nie lubie widocznyego logo firmy. Male jest ok. Czasem jesli mozna je zakryc czy schowac to chowam. I nie jedynie dlatego zeby nie wyjsc na snobke a po to aby nie wszyscy wiedzieli gdzie kupuje ubrania. Jakas kolezanka moze sie poczuc urazona ze jej nie stac albo osoba za ktora nie przepadam mialaby na tacy podane gdzie znajdzie jakies fajne spodnie za ktorymi ja chodzilam pol roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Loga marek na produktach
Ja nie kupuję bardzo drogich rzeczy, ale mam 2 pary butów z dość dobrego sklepu (nie ekskluzywnego) i przetrwają wszystko. Inwestowałabym więc w tego typu produkty, czasem da się znaleźć dobrą jakość za małe pieniądze. A czasem spodoba się wygląd i nie da się sobie przetłumaczyć, że można mieć prawie to samo tylko tańsze
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Loga marek na produktach
Mi się ze sportowych butów podobają damskie Nike i zazwyczaj mają dość spory "znaczek", ale akurat to bym nawet przebolała
![]() Poza tym nie akceptuję żadnych wielkich napisów w stylu Reebok, Puma, Adidas, Dior, Armani itd. Bez sensu jest noszenie takiego czegoś na sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.