|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co zrobic?
Witam !
Sprawa wyglada nastepujaco : jestem z chlopakiem 2,5 roku . Ja mam 23 lata on 21. Ostatnio mielismy kryzys, chłopak pod wpływme alkoholu calował sie z inna. Ale postanowilismy sprobowac. Kazalam zerwac mu z nia kontakt, gdyz utrzymywal z nia. Myslalam ze mam problem z głowy , ale jak ostatnio zauwazylam na jego gg ze gadal z nia... NIe powiedzialam mu o tym , zapytalam tylko jak ta 'panna' i czy utrzymuja kontakt . Powiedzial ze nie gada z nia - czyli okłamał mnie. I teraz nie wiem ... czy to ona do niego napisala i z grzecznosci odpisal..- mimo iz obiecal mi zerwac z nia kontakt. Czy po prostu okłamuje mnie i caly czas z nia pisze... Bardzo go kocham... nie chce z nim zrywac, ale z 2 strony... on mnie okłamuje. Chce z nim o tym pogadac, tylko on penwie bedzie sie tlumaczyc, moze i powie mi prawde, moze ona do niego pisze... ale hmm nie wiem czy uwierze juz w to. Co robic? poradzcie... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co zrobic?
"Kazałam mu zerwać"- wiesz to brzmi jak matka do syna "kazałam ci umyć uszy". Jeśli chłopak SAM nie rozumie, że jeśli jest w związku, to nie całuje się z innymi i nie utrzymuje tak bliskich kontaktów, TY NIC nie zmienisz. Co najwyżej zamienisz się w mateczkę, która musi szpiegować misia, a misio co wychleje, urwie się ze smyczy.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Po pierwsze: nie możesz nikomu niczego zakazywać, nakazywać itp. Możesz jedynie go poprosić i wytłumaczyć mu, że czułabyś się lepiej, gdyby zakończył z nią znajomość, poza tym chłopak sam powinien to zrozumieć.
I gdyby nawet ona do niego napisała to uważam, że nie powinien jej odpisywać, nawet z grzeczności. Widocznie nie zrozumiał swojego błędu, a Twoje prośby są dla niego niczym.
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)On chyba nie zrozumiał o co Ci chodziło... Wyłożyłabym kawę na ławę (również o tym, że widziałas, ze z nią pisał) i spytała go, jak on ten związek widzi. Czyli koniecznie szczerze porozmawiac...
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzeniona
|
Ja nigdy nie zrozumiem argumentu: "kocham go bardzo". No wybacz, autorko, ale raczej kiedy jest się z kimś w związku, to w większości kocha się mocno tą osobę, a tu ten argument jest podany jako: "kocham go, więc nie mogę z nim zerwać, wymyślcie coś innego". Jeśli on sam nie będzie chciał zerwać z nią znajomości, to nic nie zrobisz, ale widać, że z zaufaniem u Ciebie kiepsko i nie dziwię Ci się - dlatego dla mnie po zdradzie nie ma powrotu. Powiedz szczerze, że wiesz, że kłamie i pogadajcie szczerze. On musi sam dojść do tego, że nie fair wobec Ciebie jest kontaktować się z nią.
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- I jeszcze jedno mi się rzuciło w oczy. Spytałaś swojego chłopaka, jak tam kontakty z "tą panną". Traktujesz ją z góry źle i rozumiem Twoją złość, ale chłopakowi wybaczyłaś, a ona jest ta zła i niedobra. Niestety to nie ona była z kimś w związku, tylko Twój chłopak i to jego powinnaś winić - a od razu uważasz, że to jej wina (bo na pewno ona napisała, a on tylko z grzeczności odpisał). No zlituj się. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem ze to jego i jej byla wina - aaa ta laska miala wtedy tez faceta, wiec tez zdradzila swojego partnera.Wiec taka swieta to ona nie jest, a wrecz nachalna z tego co widzialam.
Dzis z nim pogadam... powiem otwarcie co i jak , ze mnie okłamuje. On pewnie bedzie sie bronic.. i w tym problem.. powie swoje argumenty, ale ja nie wiem czy moge juz w nie wierzyc, tym bardzeij ze jak ost pytalam czy gadaja ze soba to powiedzial - ze nie . Wiec okłamał mnie wtedy. A jak teraz znow mnie okłamie? Nie wiem co mam z tym zrobic... zerwac z nim... ciezko mi bedize... strasznie mi na nim zalezy. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle że do prawdziwego, sensownego związku szczerość i zaufanie to podstawa- a tego u was nie ma.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze po zdradzie trzeba odbubowac zaufanie - ja sie staram w tym przypadku bo ja jestem pokrzywdzona.
A co do szczerosci- ja jestem wobec niego szczera. On nie jest wobec mnie... A układac układa nam sie teraz bardzo dobrze... wiec nie wiem po co on z nia gada i czemu to robi? ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Pogadam dzisiaj z nim o tym. Wczoraj jak sie widizelismy , mowil mi jak to mnie kocha , jak mu zalezy.. Dziwie sie jak mozna okłamywac ukochana osobe, skoro sie ja kocha ;] |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Bo radośnie mu z tej całej miłości wybaczyłaś i nie musi się starać. Wybacz, ale na razie jesteście w wieku, kiedy te dwa lata to spora jak widać - różnica. Jesteś z dzieciakiem, którego z oka nie można spuścić, bo schleje się i bierze za całowanie innych dziewczyn.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Invisible_01 ma rację: tak się właśnie kończy zbyt szybkie i łatwe wybaczanie (chociaż w Waszym przypadku raczej "wybaczanie", bo tak naprawdę zaufania i szczerego wybaczenia brak; zresztą on nie za bardzo zasłużył na to, aby mu zaufać i wybaczyć).
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
nie namawiam, ale swojego czasu kolezanka mojej matki zainstalowala na kompie szpiega, zaplacila za niego z 15zl, do znalezienia w sieci
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybaczyłam zdradę z miejsca. Facetowi chyba niezbyt chciało się starać szczerze mówiąc, z tym, że patrząc na to z dzisiejszego punktu widzenia- straaasznie nie chciałam,żeby on odszedł (pierwsza wielka miłość etc). Wydawało mi się, że jak zdystansuję się od niego, on się rozmyśli i znajdzie sobie inną, więc po jednej rozmowie łyknęłam wszystko, co mi powiedział i udawałam, że jest okej. niestety, żal, smutek, rozgoryczenie było we mnie- kiedy próbowałam wrócić do tego tematu usłyszałam "Ale zakończyliśmy chyba ten temat?" No i facet miał rację. Dziś takich numerów nie odstawiam, ale mogę poradzić innym- natychmiastowe przytulenie ryczącego misia, który przysięga, że żałuje (żałuje,. bo się wydało) dziwnym trafem sprawia, że cała jego skrucha mija w tempie natychmiastowym. A po co komu facet, któremu nie zależy?A Twojemu wywal kawę na ławę. Jeśli podejmie dialog- super. Jeśli zacznie fochy typu "jak możesz mu czytać"- machnij łapką. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Pushit-a co to jest za program?
Wiem , macie racje. Szybko mu to wybaczyłam . On sie prawie miał otwarta droge do mnie. Nie staral sie tak zebym mu wybaczyla i znow chciala z nim byc.Wiec teraz najwidoczniej tez jest mu to lotto. I robi co mu sie podoba. Ale dziwi mnie to , gdyz na prawde miedzy nami układa sie bardzo fajnie.. moge nawet powiedziec ze ta zdrada umocniła nasz zwiazek. On sie zmienil ,wiec nie moge go oceniac w samych najgorszych ocenach. Teraz po prsotu nie rozumiem tego ze on nadal ma z nia kontakt. I najwidoczniej mnie okłamuje. Nie wiem czemu to robi i chce zepsuc nasz zwaizek , skoro mowi ze mu zalezy ;( |
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez olusiaaa1987 Czas edycji: 2010-05-01 o 16:44 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
nie mam pojecia, moze po prostu szpieg? pc szpieg? albo program do zczytywania klawiatury, programy rodzicielskie do inwigilacji komputera dziecka?
ta dziewczyna znalazla to w necie, a za bystra komputerowo nie jest |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
TAK zerwac jezeli nie chcesz stracic szacunku do samej siebie i zeby on nie stracil do Ciebie zreszta i tak juz go nie ma oszukujac Cie.
Ludzie popelniaja mase bledow nieswiadomie, ktorymi rania najblizsze osoby i te bledy mozna wybaczyc, ale nikt mi nie powie, ze zdradzanie, ze calowanie sie z inna to nieswiadomy blad i on nie wiedzial , ze takim czynem zrani. Ja na Twoim miejscu bym zerwala za zdrade sie zawsze zegnamy albo jestes w zwiazku i jestes wierny albo sie calujesz ( i puszczasz ) z innymi. Edytowane przez GodHatesUsAll Czas edycji: 2010-05-01 o 18:46 |
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
To jemu powinno bardziej zależeć na tym żebyś odzyskała do niego zaufanie i to on powinien się starać a nie Ty. Widać, że mu to wisi skoro rozmawia z tą dziewczyną na gg (bez względu na to kto napisał pierwszy).
Ja bym go zostawiła, jeśli raz zdradził to jest duża szansa na to, że zrobi to po raz kolejny.
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co z tego, że go kochasz, pytanie -czy on cię też? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
No coz , rozmawialam dzisiaj z nim. Powiedzial ze nie ma sobie nic do zarzucenia, ze nie gada z ta laska , ze dzisiaj ona do niego napisala- ale on ma w dupie to co ona mysli i robi, bo go to nie interesuje. Ze moge go sprawdzac, napisac nawet do niej - ale i tak nic nowego sie nie dowiem , bo on nic nie ukrywa. Byl zly ze mu nie wierze,zauwazylam tez jego pewnosc w tym ze nie ma nic do ukrycia.Kazal mi wejsc na jego gg i sprawdzic czy z nia gada .
Sama nie wiem , po czesci mu wierze w to, bo ta wiadomos od tej laski to z dzisiejszego dnia, a wczesniej nie widzialam zeby gadali. A skoro chce z nim byc moze powinnam mu zaufac ... co o tym myslicie? |
|
|
|
|
#24 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedz mu, że skoro zachował się tak głupio, to musi ponieść tego konsekwencje i cię zrozumieć, a także twoje położenie. No i na ostatek dodaj, że jeśli będziesz miała jakiekolwiek duże podejrzenia, coś będzie między wami nie tak, związek zacznie cię wyniszczać od środka i zaczniesz się męczyć, to nawet mu nie powiesz DOWIDZENIA tylko znikniesz z jego życia. Moim zdaniem trzeba jak krowie na rowie. A nie ugłaskiwać i starać się za kogoś.
||
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ja mu to wszystsko juz dawno temu powiedzialam.
Dlatego zerwal z nia kontakt i tlumaczyl mi ze , ta laska jest dla niego 'nikim'. WIec ta sytuacja byla dla mnie tym bardzeij dziwna,gdyz wczesniej wydawalo mi sie ze nie gadaja ze soba. On doskonale wie , ze jesli bedzie z nia gadac- to koniec z nami. teraz poczekam... zobacze co sie wydarzy. Bo jesli na prawde jest cos na rzeczy to wyda sie to. A on byl dzisiaj tak przekonujący. Chcialabym mu wierzyc . |
|
|
|
|
#26 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie wierz za prędko.
||
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

- ... - 50 kg 

)