|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sokowirówka - świeży sok
myślałam ostatnio nad zakupem sokowirówki .. czy ktoś z was ma i poleca .. nigdy nie piłam świeżych soków tylko takie jednodniowe z butelki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sokowirówka - świeży sok
Jest gdzies taki temat odnosnie sokow, ale Ty raczej nie szukasz jeszcze przepisow a zachety do kupna
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie szukam zachęty do kupna a jedynie szczerej odpowiedzi czy się opłaca .. wiem że niektórzy kupili i w ogóle nie używają .. lubię sok z marchewki ale w zwykłych sklepach mam tylko słodzony w kartonach
jak myślicie ile na taką sokowirówkę przeznaczyć pieniędzy ? ile zajmuje przygotowanie takiego soku ? łatwo się myje ? może macie jakiś sprawdzony model co się od razu nie rozleciał ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
rowniez moge polecic sokowirowke, super sprawa, sama komponujesz sok, dodajesz swoje ulubone owoce, przede wszytskim zdrowy sok!!!!
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam sokowirówkę i używam jej przynajmniej raz dziennie. Robię świeży sok dla mnie i tż zamiast kupować witaminy w tabletkach.
Zwykle biorę buraka, marchewkę, jabłko i selera i z tego robię sok, około szklankę. Jest zdrowy, smaczny, sama go robię i wiem co się w nim znajduje ![]() Moim marzeniem jest używanie tylko produktów organicznych, jeżeli nie ze sklepu to z ogródka znajomych/rodziny, tak żeby owoce i warzywa rosły jak najbardziej naturalnie.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te wszystkie "śmieci" które zostają można wyjkorzystac do zupy, sałatki, ciasta ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przyłączam się do pozytywów na temat sokowirówki
![]() Polecam zainwestowanie w porządną. Rok temu kupiłam małą za ok 80 zł i bardzo długo robiło się ją soki, co chwile trzeba było czyścić te 'śmieci' itp. Dlatego zdecydowałam się kupić coś lepszego i za ok 250 zł kupiłam taką porządniejszą, można za jednym zamachem zrobić sok dla całej rodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
skoro juz jest watek o soczkach to moze jakies przepisiki
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mój ukochany- dużoo marchwi, trochę jabłek i seleru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Chciałbym się dowiedzieć z czego dokładnie można robić soki. Mam na przykład listę warzyw i owoców: marchew, seler, burak cz., cytryna, gruszka, jabłko, pomarańcza, kapusta kiszona, pietruszka, brokuły, pomidor, papryka i czosnek. Czy można te składniki ze sobą łączyć? Jeśli nie wszystkie to jak powinienem dopasować je do siebie? Ostatnio dość kiepsko się czuję i doszedłem do wniosku, że to wina przede wszystkim złego odżywiania i szybkiego tempa życia. Nie mam za bardzo czasu na gotowanie a i nie powiedziałbym, że umiem. Dużo pracuję i nie dbam w ogóle o to co jem. Często obiad wygląda tak samo jak i śniadanie czyli pare kanapek i znowu do pracy. Zanim znajdę czas i nauczę się gotować może minąć więc chciałbym to nadrobić jakimiś sokami. Proszę o rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie chcę zakładać nowego wątku więc napiszę tutaj.
Rozwarzam kupno sokowirówki, ale chciałabym się nakpierw dowiedzieć kilku rzeczy. Chciałabym przeznaczyć na nią ok 100 zł , ale w Internecie mało jest opinii na temat sokowirówek a nie chce kupić w ciemno :/ Często polecana jest Clatronic AE 2758 i nad nią się zastanawiam. Jeszcze mam jedno pytanie, żeby zrobić szklankę soku ile trzeba przeznaczyć do tego marchewek czy jabłek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.