|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy warto wierzyć marketom ?
Od wczoraj reklamują promocję w Media Markt. Jutro od 7 rano mają być sprzedawane wszystkie produkty bez vat-u. Trochę się zdziwiłam, że robią promocję przed komuniami, kiedy przeważnie ceny sprzętów (MP3, laptopów itp.) idą w górę. Zastanawiałam się także nad tym, że w przeddzień tej promocji mogli oni podwyższyć ceny produktów i jutro bez tego vat-u wszystko wyjdzie na jedno. A może mają jakiś inny chwyt marketingowy? Macie jakieś pomysły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy warto wierzyć marketom ?
Myślę, że najlepiej pójść i samemu sprawdzić, porównać ceny produktów, którymi jesteśmy zainteresowani.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Taka akcja w weekend majowy jest co roku w MM.. Nie wiem, jak z innymi artykułami, ale podczas ostatniej wizyty w tym sklepie widziałam wzrost cen laptopów - o 200-300zł.. także gdzieniegdzie pewnie sobie odbiją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
pewnie będzie wyprzedaż sprzetu,ktory wydaje się być stary na tle nowych.poza tym sklepy moga obniżyc cenę o podatek,jest to chwyt reklamowy,a sporo ludzi kupuje prezenty na ostatnią chwilę.
czasem te promocje mają wyższą cenę,niż o normalnym czasie sprzedaży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko, że najbliższy Media Markt jest 50 km od mojej miejscowości i właściwie to nie wiem czy się opłaca. Bo może się okazać, że na miejscu się rozczaruje. Sama nie wiem, czy wierzyć reklamą czy nie ;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
coś w tym jest..
Mój brat miał obiecanego laptopa na komunie. Jednak ofiarodawca (tak, tak.. wiem jak to brzmi) stwierdził, że sprezentuje go teraz, żeby później nie było zamieszania. No i jeździliśmy po supermarketach w poszukiwaniu właśnie takiego laptopa. Ceny były baaardzo wysokie. Wiem, bo zawsze będąc w sklepach patrze na takie rzeczy. Sądzę, że ten weekend to jest chwyt marketingowy. btw. komputer dostał z marketu - super zestaw za niedrogą cenę. Stacjonarny.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam świetny aparat, faktycznie wyszło dużo dużo taniej.
Myślę że się opłaca jeśli masz coś konkretnego na oku, warto obejrzeć dany model w sklepach internetowych i porównać cenę w media. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Oni co roku mają taką akcję i wiem, że wielu ludzi tam wtedy jedzie
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
na ostatnim dniu bez vatu telewizor miał cenę tylko o 40 zł niższą niż normalnie..za to cena wyjściowa dziwnie poszybowała do góry
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Później szumnie reklamują, że sprzedają towar bez vatu ale tak naprawdę jest to ta zawyżona cena, ale ludzie mają wrażenie mega promocji i łapią haczyk. Podobnie jest w przypadku rat 0% Niestety jest tak, że klienci kupują towar bez vatu o wiele, wiele drożej niż z vatem. Nie mówiąc już o tym, że takie akcje planują sklepy aby się pozbyć towarów z "old stock" czyli takich, które zalegają na półkach kilkanaście miesięcy a trzeba sie ich pozbyć bo, np: są już starymi modelami, a wchodzą nowocześniejsze
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-05-01 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Opowiem sytuację mojego kolegi . Sprzed roku
W jednym z podobnych marketów mój kolega upatrzył sobie mp3 . Potem ekspedient powiedział mu , żeby przyszedł jutro , bo jutro jest bez vatu i zaoszczędzi parę groszy . Na drugi dzień mp3 , która kosztowała jeszcze wczoraj 120 zł , następnego dnia kosztowała 155 zł , po odjeciu vatu . Zgłosił problem , ale powiedzieli tylko , że otrzymali rozkaz od producenta o podwyzszenie cen . Ale nieraz można coś ciekawego upolować . więc radzę się przejść.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja dzis kupilam laptopa 600zl taniej
![]() ![]() -22% obejmowalo wszystkie produkty na sklepie. te nowe i te stare wiec nie byla to wyprzedaz staroci.
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2010-05-02 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Niektóre ceny są podnoszone wcześniej, niektóre nie. Ale tak jest na co dzień, nie tylko przy takiej wyprzedaży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Nie ufam Media Markt - już raz moi rodzice się okropnie nacięli kupując w jakiejś "wielkiej promocji' telewizor - który w pierwszym lepszym sklepie internetowym był kilka stów tańszy. Ostatnio moja mama szukała sokowirówki i dobrze że nie kupiła - tylko kazała mi sprawdzić w ofertach sklepów internetowych.
Ja już w ogóle nie kupuję takiego sprzętu w marketach - zawsze wybieram sklepy internetowe. Co nie oznacza że na kilkaset produktów nie można znaleźć jakiegoś smaczka rzeczywiście w okazyjnej cenie. Ale to trzeba mieć naprawdę szeroko otwarte oczy i zorientowanie jak jest w innych sklepach. Media Markt traktuje tylko jak wystawkę produktów - jak czegoś szukam (np. ostatnio prostownicy dla siostry) to chodzę po takich sklepach, oglądam, testuję a potem i tak zamawiam w sklepach internetowych. Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2010-05-02 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Taaa, bylam dzisiaj. Akurat nie po cos dla siebie, tylko dla taty. No i kosztowalo to 1400 i a dzis po tej super promocji 1550, jakos tak.
![]() Wiadomo, ze nie kazdy produkt mial podniesiona cene, ale pewnie licza ze ktos bedzie na szybko kupowal to moze przeplaci ![]() Trzeba wchodzic po prostu z glowa na karku, zeby sie nie przejechac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
mój brat w czasie tej akcji bez vatu kupił prawie rok temu 46 calowy telewizor prawie 800zł taniej.. do tej pory te telewizory w normalnej sprzedaży drożej stoją niż on wtedy kupił więc z zakupu byliśmy naprawdę w domu zadowoleni
najważniejsze to sprawdzać ceny bo różnie to bywa, można trafić na okazję a można dać sie wkręcić w machinę promocyjną, dlatego najlepiej sobie wybrac jakiś sprzęt i nawet u nich na sklepie w internecie sprawdzić ceny danego modelu i wtedy decydować
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W zeszłym roku, pod koniec wakacji , jakoś w sierpniu też była promocja bez vat-u. Podajże była wyprzedaż starych modeli laptopów. W telewizji także było dużo reklam, ale podawali konkretnie co, ile taniej i za jaką cenę. Pojechałam i kupiłam bardzo dobrego laptopa <firma Toshiba L300 2c5> o 400 zł taniej i jestem bardzo z niego zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Wyprzedają stary towar, a między tym powciskają towar, który ma zawyżoną cenę. Jeśli sprzedadzą niby bez Vatu to i tak na jedno im wyjdzie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.