|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gabinet masażu otwarcie
Hej. W dzisiejszych czasach większość ludzi chodzi spięta, zdenerwowana, zestresowana . Szybkie tępo życia, pogoń za pieniądzem i za lepszą praca - na to nastawiają się ludzie . Pojawia się więcej chorób i to u coraz młodszych ludzi .
Za około 3-4 miesiące otwieram gabinet masażu - nastawiam się bardziej na masaż leczniczy - rwa kulszowa, udowa, barkowa , wady postawy, choroby stawów , ale masaż klasyczny, relaksacyjny również będzie . W Białymstoku - owszem jest dużo gabinetów masażu ale większość nastawia się na relaks, upiększanie itd z kolei szpitale tracą kontrakty na rehabilitacje i masaże w związku z czym ludzie nie wiedzą gdzie udać się po pomoc. I tu moje pytanie do was : czy wy jako potencjalny pacjent, klient szukałybyście pomocy w moim gabinecie? jakie jest wasze zdanie na ten temat? Dodam że nie zamierzam wychylać się z kosmicznymi cenami do tego w mojej głowie jest mnóstwo pomysłów. Zapraszam do dyskusji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Gabinet masażu otwarcie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wiem wiem tylko niechcący coś nawciskałam i dodałam watek dwa razy przepraszam za to
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
to moze ktos sie jednak wypowie na ten temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Musiałabyś się wyjątkowo wyróżniać - masaż klasyczny i relaksacyjny to trochę za mało w tych czasach. No chyba że jesteś wybitna.
Drenaż limfatyczny, masaż tkanek głębokich, usprawnianie, zabiegi fizykoterapeutyczne, masaże "odchudzające",antyceluli towe- to dawałby jakąś nadzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
w fizjoterapie wchodzic nie bede ale owszem masaze tajskie , masaze liftingujace , masaze antycellulitowe to wszystko bedzie w mojej ofercie do tego jakies masaze orientalne
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- ah tak i do tego akupresura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Prawda jest taka,że pacjenci z takimi problemami (chorobami), czekają na rehabilitacje nawet do roku czasu bo nie stać ich na leczenie prywatne więc tutaj jest duży znak zapytania.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja bym nie poszła.... Moim zdaniem nie jesteś pewna, czy warto to robić, czy się opłaca, czy się sprzeda, czy czy czy.... Ja podchodzę do tego tematu inaczej. Jeżeli wiesz, że jesteś w tym dobra, lubisz to robić, jesteś specjalistką to wiesz, że możesz pomóc tym pacjentom i oni to czują. A Ty chyba próbujesz znaleźć jakąś niszę na rynku i wbić się... Napisałaś, że planujesz otwarcie gabinetu za kilka miesięcy... ok, ale mam nadzieję, że tak odległy czas nie jest związany z tym, że dopiero robisz te kursy... Z drugiej jednak strony jeżeli miałabyś te wszystkie uprawnienia i była w tym dobra to zakładam, że masowałabyś już swoich stałych klientów, którzy polecaliby Cię kolejnym osobom. Jeżeli dopiero raczkujesz to samodzielny gabinet jest baaardzo ryzykownym przedsięwzięciem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
powiem tak kursy mam zrobione do tego robie caly czas nowe + uczylam sie dwa lata w szkole i z wyksztalcenia jestem technikiem masazysta a nie jakas tam Pania po kursach masazu , jak by nie patrzec mam praktyke dwu letnia w tym rok w szpitalach na roznych oddzialach i wiem czego klient potrzebuje i owszem mam swoich klientow ale jak wiadomo na czarno nie mozna masowac nawet w domu dlatego chce otworzyc wlasny gabinet
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
wiesz wiele jest salonow masazu, szczególnie takich nastawionych na zysk i nic po za tym, mam problemy z kręgosłupem i zdaza mi się kozystac z masazy w miescie . W większości panie masuja na odwal a panowie nieco przy mocno. W bialymstoku na profesjonaliste udało mi się trafic dwa razy, raz na Sienkiewicza ale salon już nie istnieje a drugi w golebiewskim, male takie pomieszczonko , ale jest jakiś taki specyficzny klimat, fajnie tam pachnie jakimiś olejkami i masaz jest z prawdziwego zdazenia, nie tylko taki hop siup pomizam oliweczka. Znaja się tam panie na rzeczy, jeśli chcesz mieć cos swojego pochodz po salonach masazu i zobacz jak to powinno wygladac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co to znaczy masaż "na odwal"? Z jakich masaży korzystałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Żeby otworzyć własną działalność, trzeba mieć na siebie pomysł, dużo wytrwałości, cierpliwości, wiary we własne umiejętności, pieniędzy i na koniec trochę szczęścia. Praca w tym zawodzie nie jest łatwa, na początku pacjenci nie wchodzą drzwiami i oknami, trzeba włożyć dużo wysiłku i zainwestować w dobrą reklamę. Musisz być skuteczna a Twoja praca powinna przynosić oczekiwane efekty, wtedy pacjenci/klienci będą wracać. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.