|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jechac czy nie?
Sluchajcie, mam dylemat.
Jutro wybieram sie do innego miasta (oddalonego o 250 km) pociagiem. Sek w tym, ze moja mama zgodzila sie lecz niechetnie, a ojciec nie wie nic o tym . Mam 16 lat i pociag o 15, wiec nie powinno byc jakos niebezpiecznie, co prawda, nie jest to dosc popularna trasa. Chodzi o to, ze glupio sie czuje w stosunku do ojca i GDYBY cos sie stalo, to mojej mamie by sie niezle oberwalo ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jechac czy nie?
Cytat:
![]() Jeśli tak, to ja bym jechała ![]()
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2010-05-07 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Eee...?
![]() Mama zgodziła się lecz niechętnie, ojciec nic nie wie... po co Ty tam w ogóle jedziesz, że robicie z tego tajemnicę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja jeździłam sama pociągiem do Warszawy [z Lublina] w wieku 14 lat i nie widzę w tym nic dziwnego
![]() A po co Ty tam w ogóle chcesz jechać? Bo co innego zwiedzać, a co innego iść np na randke z jakimś gościem z internetu ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A Twój tata nie wie nic o tym ze względu na cel tego wyjazdu czy ze względu na środek transportu, który uznajecie razem z mamą za niebezpieczny?
![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym nie pojechała. Mam lepszy kontakt z tatą, pewnie dlatego. Gdyby się wydało czułabym, że go strasznie zawiodłam.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja rozumiem autorkę, sama niestety też tak muszę kombinować, bo nawet jeżeli cel jest niewinny typu zakupy czy wyjazd z koleżanką, to ojciec zawsze ma jakieś ale... cóż, ja bym jechała
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Bezpieczniej jest w pociągach TLK, intercity niż w regionalnych, które zatrzymują sie na każdej stacji. O ile coś miałoby Ci się stać w pociągu. Dziwi mnie, że Ty się przejmujesz tym, ze ojciec będzie obwiniał mamę a Twoja mama nie. To ona powinna mieć dylemat, że kryje Cię przed swoim mężem... ja bym pojechała, nigdy specjalnie nie słuchałam rodziców, bo mam nadopiekuńczych
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
wyjeżdżasz o 15, ale o której zamierzasz wrócić?
250 km to chyba wyprawa na prawie cały dzień? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, twoja mama jest nieodpowiedzialna. Nie dlatego że cie puszcza, bo ja w tym wieku przejeżdżałam większe trasy, ale że nie mówi ojcu. Chyba dostanie zawału jak się dowie że jego córeczka jest 250 km w obcym miejscu i coś jej się stało.
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- a i ja bym jechała :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
skoro chcesz gdzieś jechać to mówisz o tym otwarcie, a nie robisz jakieś tajemnice. przynajmniej u mnie tak jest. po co tak kręcić? nie lepiej powiedzieć wprost?
"Uwierz mi na słowo: najgłupsza kobieta potrafi kierować mądrym mężczyzną, ale trzeba bardzo mądrej kobiety by kierować głupcem." Rudyart KIpiling ______________________ -będę lepsza -schudnę 56kg->50kg -uwierzę w siebie[I] [B][COLOR=Red] |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
najlepiej powiedz mu o wszystkim. powiedz że to dla ciebie ważne i że bardzo chcez jechać. Tylko jak sie nie zgodzi to nie rób wielkiego focha tylko spróbuj mu wszystko jakos delikatnie wytłumaczyć. moze to pomoże. Uważam że powinien wiedziec. bo pomysl.. co byś zrobila gdyby twoje dziecko nie powiedziało ci o takim wyjeździe, a ukrywało to z twoim męzem..?
odpowiedz jest prosta. pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
A gdzie jedziesz?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Autorka nie napisała po co jedzie, ale skoro martwi ją tylko podróż pociągiem to może to jest np. wyjazd do rodziny. Nie rozumiem tylko powodu, dla którego dziewczyna założyła wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jechać pociągiem sama nie możesz ale poruszać się sama po innym mieście już tak?
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Ja w wieku 15lat jeździłam do miasta oddalonego 300km od mojego. Wiedziała tylko koleżanka. Nie miałam jakiegoś dobrego kontaktu z rodzicami,teraz żałuję bo zobaczyłam jacy byli dla mnie wspaniali.
Domyślam się,że ojciec nie mieszka z wami,ale uczestniczy w waszym życiu. Mama ma nad tobą prawną opiekę, więc ona decyduje. Możesz mu powiedzieć,jeżeli spędza ci to sen z powiek,ale ja nie widzę potrzeby. Twój wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.