|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Odbarwić ciemne pasemka? :(
Mam taki problem: moje naturalne włosy to średni blond. Od paru lat robię na nich jasne(12%), delikatne pasemka. Co pare miesięcy robię też troche ciemniejszych pasemek żeby było bardziej naturalnie. No i niestety w październiku coś mnie podkusiło i kupiłam za ciemną farbę-tj średni czy ciemny brąz(zdaje sie ze Londa). Myślałam że sie wypłucze, ale nic z tego. Te pasemka są cienkie ale jest ich troche duzo.Ja się po prostu źle z nimi czuję-"jest mi za ciemno".Pytałam fryzjerki co z tym zrobić, jak rozjaśnić, a ona-że trzeba czekac aż odrosną
![]() ![]() I tu pytanie: czy da się cos zrobic w tej sytuacji?Myślałam o dekoloryzatorze ale trzeba byłoby powybierac te ciemne pasemka a to problem. Drugi mój pomysł to zafarbować wszystkie włosy na jasny blond i dopiero na tym zrobić parę pasemek w kolorze ciemny blond. Tylko boję sie ze wyjda jakieś okropnie żółte na tych ciemnych pasmach. Sama juz nie wiem co robić. Pomóżcie kochane, może Wam przyjdzie coś do głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Odbarwić ciemne pasemka? :(
no tzreba zdekoloryzować ciemniejsze pasma!a potem w zaleznosci jak wyjda zafarbowac, ale lepiej oddaj sie w rece specjalisty, bo trudna i zmudna prace, i jednak w obrym salonie powinni miec dobry srodek do dekoloryzacji
:cmok
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dziękuje bardzo za radę.
![]() Mam jeszcze pytanie-przeczytałam przed chwilą o farbie Joanny Avangarde-może byłaby dobra dla mnie. A jeśli tak to tylko na ciemne pasemka czy na całe włosy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ale ja nie wypowiadam sie o srodkach ze sklepu bo nie znam ich dzialania
![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
W piątek mam fryzjerkę więc bedziemy eksperymentowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.