Tabletki do włosów HERBAPOL - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 16:16   #1
Klaaudy
Przyczajenie

Question

Tabletki do włosów HERBAPOL

Cześć,
Od jakiś 2 lat wypadają mi włosy, początki przy tym co jest teraz to były pikuś, moje włosy są kręcone, a ja uwielbiam proste włosy i przez pewien okres prostowałam włosy dzień w dzień, aż w końcu zobaczyłam jakie są tego nieprzyjemności i starałam się nie używać prostownicy. Teraz mam prześwity, włosy stały się cienkie i zniszczone, do takiego stanu doprowadziłam piękne i zdrowe włosy. Stosowałam różnych sposobów aby moje włosy były takie jak kiedyś, a miałam bardzo piękne i grube włosy. Używałam naftę kosmetyczną, biotebal, szampony przeciw wypadającym włosom i wiele innych "domowych" sposobów aby tego uniknąć. Natomiast dziś ekspedientka zaproponowała mi tabletki "Piękne włosy" Herbapol-u, bardzo je chwaliła i że dużo kobiet je kupuje. Czy ktoś próbował? Są po nich jakieś rezultaty? bo powyżej co wymieniłam były niewielkie.

Edytowane przez Klaaudy
Czas edycji: 2013-11-19 o 16:21
Klaaudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 20:16   #2
dryda
Rozeznanie

Dot.: Tabletki do włosów HERBAPOL

hmm, pierwsze słyszę o takich tabletkach, ale marka znana w sumie, więc trudno powiedzieć
dryda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 00:02   #3
Klaaudy
Przyczajenie

Właśnie też o nich nie słyszałam dlatego chciałam się dowiedzieć czegoś na ich temat.
Klaaudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-24, 23:21   #4
SceneQueene
Zakorzenienie

Marka dobra, aczkolwiek niestety też o nich nie słyszałam. Soki i herbatki to mają wyśmienite.
Co do tabletek, mnie ostatnio Skrzypolen do gustu przypadł.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 11:02   #5
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Kupiam sobie 2 opakowania na allegro i od dzisiaj zaczynam brac.
Jedyne do czego moge sie przyczepic to ilosc tabletek - 30, a wg producenta nalezy brac 3x dziennie po jednej tabletce czyli jest to kuracja 10 dniowa - ale koszt jednego opakowania to 12, wiec zadna tragedia.
Ja stwierdzilam ze bede brala 2 dziennie poki co.
Ishikawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 12:03   #6
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

A jaki jest skład tych tabletek?
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 12:05   #7
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
A jaki jest skład tych tabletek?

Skład:
Korzeń czarnej rzepy, szpinak, ziele skrzypu, liść pokrzywy, premiks witaminowy zawierający witaminy: C, B1, B2, B6, B12, E, PP, biotynę, kwas pantotenowy oraz kwas foliowy oraz składniki kapsułki.
Zawartość korzenia czarnej rzepy, szpinaku, ziela skrzypu i liścia pokrzywy w przeliczeniu na zalecaną do spożycia dzienną porcję produktu wynosi odpowiednio 300 mg, 150 mg, 90 mg i 90 mg

http://www.alinarose.pl/2014/03/supe...hebrapolu.html

Edytowane przez Ishikawa
Czas edycji: 2014-03-28 o 12:10
Stary 2014-03-28, 19:19   #8
Madeline181
Przyczajenie

Nie polecam brania żadnych tabletek, serio. Nie tylko włosy na głowie Ci się wzmocnią i ściemnieją... Mi bardzo wypadały ale jest na to metoda - olejowanie jest taki olejek Amla Cooling (genialny) albo babciny olej rycynowy. Wcierasz takowy w głowę i czekasz 2h albo całą noc, efekt jest zabójczy a po jakimś czasie włosów jest dużooo więcej Szczerze polecam miejscowe metody dbania o włosy, np. płukanki ze skrzypu czy pokrzywy, olejki,albo leki takie jak Seboradin, używałam tego z ekstraktem z czarnej rzodkwi, ma swój zapach, jednak włosy są po nim w ogóle inne, no i szybciej rosną, tak jak po olejkach
Madeline181 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 19:28   #9
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madeline181 Pokaż wiadomość
Nie polecam brania żadnych tabletek, serio. Nie tylko włosy na głowie Ci się wzmocnią i ściemnieją...

Na "tamte inne" włoski jest depilacja
Odpowiednio zbilansowana dieta oraz dobrana suplementacja to 50% sukcesu u zdrowej osoby (pomijam problemy hormonalne itp. bo wtedy wiadomo, że dopóki się nie wyrówna ich poziomu włosy będą lecieć).
Reszta to wcierki, olejki, płukanki, właściwa szczotka i technika czesania (doprawdy jak czasem widzę gdy dziewczyny szarpią włosy i wyrywają podczas czesania to szok, albo rozczesywanie kołtunów szczotką...przecież to niszczy włosy - kołtuny rozplątuje się palcami dopiero potem czesze) no i oczywiście istotna jest pozostała pielęgnacja (szampon, maski, odżywki), choć już mniej.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 20:18   #10
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

wcierki,amle,oleje rossmanowe i inne sesy mam za sobą,a ze te tabsy są tanie to spróbuje
piłam drożdże i siemię i nic mi się z włosami nie na głowie nie stało wiec ja obaw nie mam
Stary 2014-04-07, 13:06   #11
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ishikawa, mam nadzieję, że pojawią się u Ciebie efekty
Sama czaję się na te tabletki. Mają wyjątkowo ciekawy skład. Czekam, aż będą dostępne w internetowej aptece

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 16:37   #12
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ishikawa, mam nadzieję, że pojawią się u Ciebie efekty
Sama czaję się na te tabletki. Mają wyjątkowo ciekawy skład. Czekam, aż będą dostępne w internetowej aptece

Narazie mam mieszane uczucia - biore za krotko zeby ocenic wzmocnienie wlosow czy cos, ale po 2gim dniu brania troche mnie wysypalo, co jest dziwne bo niepamietam kiedy mialam na twarzy ropnego syfka
I tak sie zastanawialam czy te tabsy nie wchodza w jakas interakcje np. z tabsami anty ktore biore.
Wiec odstawilam tabsy wlosowe na kilka dni i syfki sie same wyciszyly, a nowe nie pojawily i teraz robie tak ze biore 2 tabletki na raz rano (zamiast 3ch 3 razy dziennie), a moja anty tak jak bralam zawsze czyli wieczorem - no i poki co jest ok.
Nie wiem,czy to na bank one mi zaszkodzily,ale nie zmienialam diety czy czegos innego,ot codzienna rutyna.
Stary 2014-05-04, 15:48   #13
kinga1290
Przyczajenie

czesc, biorę te tabletki od miesiąca (po dwie dziennie i to naraz), jednoczesnie od trzech miesiecy uzywam wylacznie szamponow i balsamow seboradin i mam duzo baby hair takze polecam
Stary 2015-08-11, 08:27   #14
MaryAny
Przyczajenie

Po waszych wszystkich doświadczeniach z różnymi tabletkami, czy to herbapol, skrzypowita, Profolan - jakie są wasze wrażenia i efekty? Są lepsze niż domowe maseczki lub olejek rycynowy?
MaryAny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości