![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rzecz nikomu nie wiadoma.
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rzecz nikomu nie wiadoma.
Wczoraj własnie rozmawialam z mezem na ten temat
![]() ![]() ![]() ![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja myśle że dusza umiera razem z ciałem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja sama nie wiem co myslec.
ale raczej jestem za tym, ze dusza umiera wraz z cialem.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja obstaję przy tym, że człowiek nie ma duszy.
Jak umiera to umiera nic ciekawego po śmierci go nie czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ale życie chyba było by bez sensu, jak dusza umarłaby wraz z ciałem. Coś musi być po śmierci i w coś musi się wierzyć.
Hmm. A może zapadamy w długi sen? W bardzo długi sen. Podczas snu nic nie czujemy, tak jak nas by w ogóle nie było. Tak mogłoby być podobnie ze śmiercią. Chyba poczytam artykuły osób które przeżyły śmierć kliniczną... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
dlaczego musi się w coś wierzyć?
Ja wierzę w to, że Boga nie ma... ale przecież każdy może wierzyć w co chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy wierzy w to, co uwarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Wierzę w reinkarnację i to, że jest o WIELE WIĘCEJ poza tym, co możemy zobaczyć i dotknąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
i ja również jestem za reinkarnacją
![]()
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie musi się. To w co się wierzy, pomijając teorię według której każdy trafi tam gdzie będzie chciał, nie ma żadnego wpływu na to jak będzie, więc niektórzy po prostu nie zastanawiają się nad tym co będzie potem, bo i tak nie mają szans poznać odpowiedzi, a na dodatek na nic szczególnego by im się ona teraz nie przydała. Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nasze zycie ma sens biologiczny i podatkowy
![]() SKąd wiara ze mamy duszę ? konsekwencja zycia jest śmierć i tylko tyle po co dorabiac ideologię ? żeby bylo lżej ?łatwiej ?mniej strachu ? Ustaja funkcje życiowe i koniec ,piach ,rozkład a życie kręci sie dalej. Tylko garstka ludzi cie wspomina,pamieta az i oni umieraja i jestes tylko historią . Przykre ,owszem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja wierzę w życie po śmierci, i prawdę mówiąc, trochę mnie to przeraża..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
to po co wierzysz w duszę ? Nie lepiej wierzyć.. ja wiem w mózg?
![]() Cytat:
wiesz - do snu to potrzebny jest sprawny, żywy mózg ja osobiście w czasie snu dość dużo odczuwam więc nie wiem co to też znowu za argument a artykuły sobie poczytaj, nie wiem po co nam to tutaj obwieszczasz... jakaś dziwna metoda na wspomnienie czegoś co być może nada sens twojemu życiu wiadomo -każdy sobie wierzy w co tam chce i to każdego osobista sprawa ja osobiście... chciałabym wierzyć aleilekroć o tym myślę to mi się ta cała koncepcja niczego nie trzyma dalej - nie wiem niby czemu akurat nasza wiara ma być lepsza od cudzej, dlaczego akurat tylko nasza oferuje jakieś tam zbwienie a inne po prostu nie działają... niezły byłby ambaras jakby się okazało, że się w złą wiarę wierzyło. Bez jaj ale wierząc w coś po śmierci jak mam niby wybrać w co? Pomijając to, że za pewnie 100%ludzie ktoś wybiera w co będą wierzyć. swoją drogą ta cała wiara jest całkiem prosta, ludzie myślą,że muszą wierzyć bo po prostu opcja ostatecznego końca ich przeraża. To jest takie głupio bolesne, że człowiek sobie chodzi, robi różne rzeczy, ba myśli w jakichś abstrakcyjnych kategoriach.. a tu jednego dnia bum ! nic, zero, null... no to jest na swój sposób przerażające bo każdy w każdej chwili ma jeszcze coś do zrobienia tak samo ludzie potrzebują myśleć, że jak dzieje się coś złego to nie dzieje się to ze złych powodów, że jak ich ukochane dziecko zostało przejechane przez samochód to że po prostu tak miało być i czegoby nie zrobili to by i tak bylibezradni wobec Boga, to takie głupio proste wytłumaczenie bezradności w takich bolesnych sytuacjach kiedy człowieka nachodzą myśli "a mogłam jej dzisiaj nie posyłać do szkoły" podsumowując... ja to chcialabym być wampirem,serio.. wolałabym spędzić wieczność na moich warunkach niż na gdybających warunkach
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Buc
|
nie wierzę ani w duszę. ani w życie po śmierci.
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przynajmniej nie tego, który jest tu i teraz. Tego, który pamiętasz. Takie można odnieść wrażenie. Jak dobrze skonstruowany komputer. Ktoś go powołał do życia i zamontował twardy dysk, działa dopóki się go nie wyłączy. Pytanie co z danymi, które na własnych twardych dyskach gromadzimy przez całe życie... Czy nazwiesz je duszą, czy mózgiem, doświadczeniem, emocjami, pamięcią, czy umysłem nie ma tak naprawdę większego znaczenia... Ważne co się z nimi dzieje. W przypadku kiedy się je całkowicie traci, sens wydaje się mieć jedynie kategoria przetrwania gatunku. Jego kontynuacji. Prokreacji. Niczego więcej. Ludzie boją się tego, czego nie znają, a wizja śmierci często paraliżuje na tyle, że wiara w "coś", czymkolwiek to nazwiesz, bądź określisz jest jak balsam. Potrzebna. W "coś", co obdarza poczuciem bezpieczeństwa, a jednocześnie pozbawia strachu. W "coś", co pozwala charakter/zwierzęcy instynkt człowieka trzymać w ryzach, daje nad nim władzę. Nic nie wydaje się być lepsze do tego celu niż Niebo i Piekło. Chyba że ktoś ma lęk wysokości. ![]() ![]() Jak jest naprawdę...? Tego się pewnie każdy prędzej, czy później - chcąc nie chcąc - dowie. Może więc warto dobrze wykorzystywać czas, który masz do dyspozycji, bo nigdy nie wiesz jak będzie później. Nie sądzę, aby nasze umysły osiągnęły kiedyś na tyle zdolności poznawcze, aby móc się tego dowiedzieć, nie doświadczając. A w momencie doświadczenia - śmierci - nikomu nie jesteś już w stanie tej wiedzy przekazać. Człowiek to zlepek wody, pierwiastków, być może swoją historię ma zaplanowaną od początku do końca w genach... w sensie biologicznym. Tego nie wiem. Nie wiem na ile jesteśmy w stanie poznać otaczającą nas rzeczywistość. Bliższą, dalszą w kategorii wszechświata. Na ile nasze małe umysły są w stanie to ogarnąć, czy kiedykolwiek będą mogły to uczynić. Wiem jednak, że warto żyć. Przynajmniej w moim odczuciu i tego póki co będę się trzymać. ![]() Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2010-05-16 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ja się nad tym nie zastanawiam. ponieważ nic nie jest pewnego i nikt mi nie udowodni czy jest tak czy siak. Będzie co ma być
![]() |
#25 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
To co? Mozna byc niedobra roslina i za kare zostac kamieniem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2010-05-16 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Ja osobiście wierzę,że po śmierci jest jakieś inne życie
![]() Wierzę w Boga i sprawy z Nim związane czyli niebo,piekło itp. Nie wiem czemu,ale nie wierzę w nowe wcielenie.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Myślę że dusze zmarłych błąkają się na ziemi i są aniołami stróżami żywych ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Napisze tak-chcialabym, zeby cos po smierci bylo, bo chetnie poznalabym moja biologiczna mame, ktorej zawsze mi brakowalo i ktora bardzo mlodo umarla.
A jak bedzie, nie wiem. Zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o mnie to nie wierze w życie po śmierci. Idziemy do piachu (ew. kremują Nas) i stajemy się pożywką dla milionów bakterii i innych robali.
Ale to moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.