|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
ból ucha
Witam.
Od wczoraj mam ostry ból ucha. Zaczęło się w nocy i nie ustępuje. Ostatnio przy kąpieli, znaczy braniu prysznica niefortunnie przechyliłam głowę i nalałam sobie wody do ucha. Nie mogłam dojść do ładu i składu- różne sposoby i dopiero po wyczytaniu na internecie, żeby osuszać bok ucha suszarka- pozbyłam się wody. Potem byłam przeziębiona i nie wychodząc z domu wyleczyłam się. Dzisiaj jak napisałam wyżej- ból ucha, mała kulka za uchem w tym dołku... Co to może być? A drugie pytanie- aktualnie nie jestem ubezpieczona, ile kosztuje wizyta w przychodniu u lekarza pierwszego kontaktu bez ubezpieczenia?poszłabym zarejestrować się do UP ale niestety nie przebywam teraz swoim mieście i długo mnie tam nie będzie. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ból ucha
To może być stan zapalny, a kulka (nie do konca rozumiem, gdzie jest zlokalizowana) to może byc powiększony węzeł chłonny.
Koszt wizyty jest zależny od tego, co będzie robione, ale nie są to duże pieniądze.
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Więc w piątek wybrałam się do szpitala. Stwierdziłam, że tam opieki medycznej nie mogą mi odnowić. Grzecznie powiedziałam prawdę w recepcji i powiedzieli, że skoro nie mam ubezpieczenia to mam iść prywatnie. Nawet po wytłumaczeniu, że nie stać mnie na prywatną wizytę u laryngologa, pani w recepcji odmówiła zapisania mnie w kolejkę.
Ból w prawym uchu ustał ale teraz mam to samo w lewym. Opuchniete, bolące i słyszę jak przez ścianę. Szum jest denerwujący. A może w tym przypadku pomógłby borasol? Sól fizjologiczna? |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie pomogą. Zapalenie ucha leczy się antybiotykiem. I proponuję jednak znaleźć pieniążki na wizytę, bo powikłania mogą wcale nie być fajne. Zapalenie ucha to nie przelewki!
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Z uchem nie ma żartów. Idź koniecznie do lekarz, jak wychodzisz na podwórko to koniecznie zakładaj czapkę i najlepiej włóż sobie watkę w ucho żeby nie nawiało.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.