|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Praca w nieruchomościach - jaka podyplomówka?
Hej dziewczyny,
Postanowiłam pchnąć do przodu moje życie zawodowe. Od 4 lat mam pracę (najpierw w jednej korpo, teraz w kolejnej) związaną z zarządzaniem nieruchomościami komercyjnymi. Chciałabym podnieść kwalifikacje i biorę pod uwagę studia podyplomowe na kierunku zarządzanie nieruchomościami oraz wycena nieruchomości. Studia byłyby furtką do zmiany pracy (z obecnego stanowiska raczej nie awansuję, nie chcę wdawać się w szczegóły), a docelowo może założenia własnej działalności. Jak sądzicie: który z kierunków jest bardziej przyszłościowy, po którym ma się większe możliwości? Wiem, że po wycenie trzeba zdać egzamin, żeby zostać rzeczoznawcą majątkowym. W poprzedniej pracy miałam kontakt z wycenami i tak na pierwszy rzut oka mogłabym coś takiego robić. Zarządzanie nieruchomościami z kolei - jak wygląda prowadzenie własnej działalności w tej dziedzinie? W tej i poprzedniej firmie jestem/byłam częścią zespołu, moi przełożeni czy koledzy nie mieli licencji zarządców, zresztą obie moje prace to inny zupełnie wycinek rynku nieruchomości (choć i to, i to nieruchomości komercyjne - ale zupełnie innego typu). Tak na logikę to zarządzanie nieruchomościami byłoby bardziej zbieżne z obecną pracą, ale ta wycena mnie ciekawi. Chyba to spore pieniądze, jak się ma własną firmę to spokojna praca w dużej mierze z domu - mylę się? Czy przekwalifikowanie się na wycenę oznaczałoby zaczynanie praktycznie od zera? Będę wdzięczna za odpowiedzi osób, które wiedzą coś więcej na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Praca w nieruchomościach - jaka podyplomówka?
Proszę o zamknięcie wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.