|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pomocy :) Studia w Krakowie
Witam kochanie wizażanki
![]() Pomyślałam, że poproszę was o pomoc. Mam nadzieję, że postaracie się mi pomóc. Jestem tegoroczną maturzystką. Piszę maturę z j.polskiego, niemieckiego i rozszerzoną biologię. Chciała bym studiować w Krakowie, ale nie wykluczam innych miast z tego względu że i tak szukam uczelni z akademikiem. Ale najbardziej chodzi mi o Kraków. Myślałam o technologi żywienia lub ogrodnictwie być może resocjalizacji. Macie może jakieś ciekawe kierunki, godne polecenia, na które mogła bym iść po zdaniu powyżej wymienionych przedmiotów. Orientujecie się może cos na temat akademików? CHodzi mi też głównie o Uniwersytet Rolniczy Ile kosztuje tam akademik i jak się o niego starać. Błagam pomocy. Juz niedługo matura a ja jestem całkowicie zagubiona ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy :)
Metlik bedziesz miec przy skladaniu dokumentow
![]() Ja chcialam studiowac medycyne przy wyborze kieruj sie zainteresowaniami oraz pozniejsza perspektywa znalezenia pracy |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
no tak moze byście mi coś zaproponowały ? ciekawego na razie najbardziej myślę o technologii żywności
no i gnębi mnie sprawa z akademikami gdyż bez niego nie moge sobie pozwolic na studia
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
A myślałaś o SGGW w Warszawie?Akademiki nie są za drogie,jak zostaniesz przyjęta na uczelnie to pobierasz wniosek z internetu wypełniasz i oddajesz osobiście bądź wysyłasz pocztą.Wszystkie informacje na temat przyjęć na studia,limitów,progów punktowych i akademików znajdziesz na oficjalnej stronie SGGW.Ja studiuję tam weterynarie jestem bardzo zadowolona,ludzie bardzo mili,uczelnia fajna.także polecam!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o akademiki UR w Krakowie to na razie nie masz się o co martwić. Składając dokumenty na studia wypełnisz wniosek o akademik i prawdopodobnie dostaniesz go (zależy to chyba od dochodu na jednego członka rodziny ale nie jestem pewna). Ceny nie wydają mi się zbyt wygórowane. Miesiąc w akademiku UR to ok 270-290zł więc nie jest źle, zresztą zawsze można się starać o stypendium socjalne w ramach którego osoby mieszkające w akademiku mogą dostawać do 100zl miesięcznie dodatku na akademik (czyli sami muszą płacić tylko 170-190zł).
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
up
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy :) Studia w Krakowie
pamiętaj, że nie zawsze możesz dostać miejsce w akademiku.
również studiuję w Krakowie, tyle że nie na Rolniczej.
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
wiem że nie zawsze jednak myśle że bym dostała akademik
patrzac na moją sytuacje finansową i rodzinną
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
czy jest tu ktos kto studiuje inzynierie srodowiska na UR w Krakowie? bajlepiej na 1 roku
mam kilka pytan wiec jesli ktos taki jest prosze niech sie odezwie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Ale najbardziej chodzi mi o Kraków. Myślałam o technologi żywienia lub ogrodnictwie być może resocjalizacji. Macie może jakieś ciekawe kierunki, godne polecenia, na które mogła bym iść po zdaniu powyżej wymienionych przedmiotów. Orientujecie się może cos na temat akademików? CHodzi mi też głównie o Uniwersytet Rolniczy 

przy wyborze kieruj sie zainteresowaniami oraz pozniejsza perspektywa znalezenia pracy
nie moge sobie pozwolic na studia