|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
studia-Edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych
Czy jest tu ktokolwiek kto posiada informacje na temat tego kierunku gdziekolwiek?
![]() Właśnie się zastanawiam nad wyborem studiów i uczelni. Czy ktoś może mi powiedzieć jak te studia wyglądają, czy są ciekawe i jak przede wszystkim wygląda egzamin wstępny, czy jest duża konkurencja, dużo chętnych na taki kierunek??? Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: studia-Edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych
Taki kierunek jest na pewno na Uniwersytecie Opolskim. Są 2 specjalizacje: nauczycielska i jakaś chyba graficzno- wizualna. W Opolu są egzaminy 2 razy po 5 godzin rysunku. Więcej jest na stronie www. Nic więcej niestety nie wiem, ale chętnie się dowiem i dopytam jeszcze: czy jeśli ktoś jest nastawiony raczej na grafikę i fotografię, to da sobie radę? Czy raczej jest to kierunek typowo plastyczny, mimo innych specjalizacji?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Ja skończyłam ten kierunek w Raciborzu
Mam dwie specjalizacje: wychowanie plastyczne i grafikę użytkową (jak sama nazwa wskazuje, o wiele bardziej przydatna w życiu), ale teraz jest już ich więcej do wyboru.Dostałam się z max. ilością punktów, właściwie chciałam w tym czasie zdawać kilka razy na ASP, ale jakoś mi się tam spodobało, no i zostałam. Może kiedyś Ten kierunek jest w sumie dość wszechstronny, choć nastawiony nie tylko na samą twórczość artystyczną, ale też na "nauczanie twórczości" , chociaż jeśli komuś zależy na rozwoju artystycznym |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem w trakcie edukacji w Instytucie Sztuki w Cieszynie-jednolite magisterskie
oprócz zajęc artystycznych jest duża ilość przedmiotow " rozwijających"i "zawodowych": pedagogika,socjologia,fil ozofia,języki obce do tego dochodzą przedmioty zaliczane do artystycznych: rzeźba,fotografia,grafika ,malarstwo,rysunek,strukt ury,projektowanie wizualne itp.itd ilośc zajęć jest duża-większość jest ciekawa i rozwijająca-ale myślę,że poziom oraz ilośc zalezy od uczelni do tego dochodzą praktyki pedagogiczne jesli chce się nabyć uprawnienia jak teraz wyglądają egzaminy to nie wiem-ale bez jakichkolwiek podstaw rysunkowych i malarskich można sobie pomarzyć od dostaniu i utrzymaniu się
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

, chociaż jeśli komuś zależy na rozwoju artystycznym