Późne dziewictwo - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-11-03, 20:12   #1
ania20000
Przyczajenie

Późne dziewictwo

do jakiego wieku według was dziewictwo jest uznawane za normalne a od jakiego wieku zaczyna to już być późne dziewictwo?
ania20000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-03, 21:27   #2
Tomasz_Tomasz
Przyczajenie

Dot.: Późne dziewictwo

Uwazam Aniu, ze nie ma czegos takiego jak normalne dziewictwo i pozne. Wedlug mnie kobieta traci dziewictwo wtedy kiedy uwaza, ze jest gotowa na ten krok a nie robi tego pod presja wieku ze ma tyle czy tyle lat. Seks to jest cos glebszego niz zwykla powierzchownosc i kazdy normalny czlowiek to rozumie a jak nie rozumie to znaczy, ze jest nie warty tej osoby. Do seksu potrzeba uczucia i milosci a nie kazda kobieta to odnajduje w mlodym wieku wiec czeka az spotka tego, ktoremu bedzie chciala sie oddac a to moze potrwac wiec moim zadniem niezaleznie ile kobieta ma lat nie powinna wstydzic sie swojego dziewictwa i swoich zasad i mowie to jako facet.
Tomasz_Tomasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-03, 21:50   #3
Mad_Max
BAN stały

21-22. Później to już zaczyna być podejrzane, a przy 25 bardzo dziwne.
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-03, 21:52   #4
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tomasz_Tomasz Pokaż wiadomość
Seks to jest cos glebszego niz zwykla powierzchownosc i kazdy normalny czlowiek to rozumie a jak nie rozumie to znaczy, ze jest nie warty tej osoby.
Seks to coś głębszego tylko wtedy, jeśli tak lubisz. Nic nie stoi na przeszkodzie by uważac seks za czynność czysto fizjologiczną.
Cytat:
Do seksu potrzeba uczucia i milosci a nie kazda kobieta to odnajduje w mlodym wieku wiec czeka az spotka tego, ktoremu bedzie chciala sie oddac a to moze potrwac wiec moim zadniem niezaleznie ile kobieta ma lat nie powinna wstydzic sie swojego dziewictwa i swoich zasad i mowie to jako facet.
Nie, nie potrzeba. Seks bez uczuć funkcjonuje i ma się świetnie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-03, 21:58   #5
savior_
Raczkowanie

Utrata dziewictwa to sprawa indywidualna. Nie każdy jest gotowy na seks podczas lat młodszych. Ja miałam 27 lat i jakoś nie czuję się z tym źle. U mnie to była kwestia nieśmiałości czyli jednocześnie brak jakichkolwiek relacji damsko męskich i po prostu czekania na tą odpowiednią osobę, która ostatecznie odnalazła mnie w swoim czasie. Seks i czas inicjacji nie powinien być dla ludzi presją, wyznacznikiem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
savior_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-03, 22:20   #6
MmeMechante
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88257890]Seks to coś głębszego tylko wtedy, jeśli tak lubisz. Nic nie stoi na przeszkodzie by uważac seks za czynność czysto fizjologiczną.

Nie, nie potrzeba. Seks bez uczuć funkcjonuje i ma się świetnie.[/QUOTE]

Dokładnie
MmeMechante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 05:03   #7
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Wcale nie. Człowieka nie wsadza się w jakieś sztuczne ramy. A jak po 25 bedzie dalej to ma popełnić samobójstwo?
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 09:59   #8
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Nie ma czegoś takiego jak wczesne czy późne dziewictwo. W ogóle dziewictwu nadaje się kulturowo zdecydowanie za duże znaczenie. Tak samo współżyciu tylko z miłości i czekaniu na tego właściwego.

Ogólnie to seks uprawia się wtedy, kiedy masz ochotę, masz z kim i masz gdzie. Wiek tu nie ma większego znaczenia u osób dorosłych.

Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
Czas edycji: 2020-11-04 o 10:01
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 11:01   #9
MmeMechante
Raczkowanie

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88258683]Nie ma czegoś takiego jak wczesne czy późne dziewictwo. W ogóle dziewictwu nadaje się kulturowo zdecydowanie za duże znaczenie. Tak samo współżyciu tylko z miłości i czekaniu na tego właściwego.

Ogólnie to seks uprawia się wtedy, kiedy masz ochotę, masz z kim i masz gdzie. Wiek tu nie ma większego znaczenia u osób dorosłych. [/QUOTE]

Zgadzam się w 100%. Część osób, która zrobi to niekoniecznie pod wpływem miłości i niekoniecznie z kimś bardzo dobrze znanym potem strasznie żałuje albo ma doła bo wszędzie powtarza się jakie to ważne, wyjątkowe ach i och i teraz już po ptakach bo co się stało to się nie odstanie i próbuje się wbić te osoby w poczucie winy. Do tego te naciski żeby się powstrzymywać w imię jakiś zasad.

Edytowane przez MmeMechante
Czas edycji: 2020-11-04 o 11:07
MmeMechante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-05, 21:26   #10
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Wcale nie. Człowieka nie wsadza się w jakieś sztuczne ramy. A jak po 25 bedzie dalej to ma popełnić samobójstwo?

Raczej w tym wieku można się zastanowić nad tym, dlaczego przez tyle lat nie było się w stanie stworzyć na tyle silnej relacji uczuciowej, by ten seks jednak się pojawił. Zwykle stoją za tym różne dziwne problemy.
Stary 2020-11-05, 21:47   #11
robcia
Zakorzenienie

Byl wątek kiedyś o trzydziesto paro latku prawiczku to wszystkie piały , że to dziwne i coś z gościem nie tak, pewnie ma ze sobą problem??? Ale kobiety to jejku , musi byc gotowa , nieważne kiedy sie zdecyduje , choćby i do 50 - tki i bedzie ok.
Dla mnie 30 - letnia dziewica czy prawiczek znaczy to samo i nie widze żadnych plusów w tym temacie .
Oczywiście robienie czegoś na siłę , wbrew sobie nie jest dobre ale nie wiem czy na etapie 30 - stki np chcialoby mi sie rozkminiać i otwierać czlowieka tak długo zamknietego na pewne tematy i relacje intymne zwiazane z doroslym , normalnym życiem. To ja . Ale to nie znaczy , ze ktos inny tez .
Bywa , zdarza sie , nie poskladało sie w życiu i tyle. Jesli ktos o to pyta to ewidentnie ma z tym problem i chcialby to zmienić .

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2020-11-05 o 22:04
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-11-05, 22:05   #12
krolowadram
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Raczej w tym wieku można się zastanowić nad tym, dlaczego przez tyle lat nie było się w stanie stworzyć na tyle silnej relacji uczuciowej, by ten seks jednak się pojawił. Zwykle stoją za tym różne dziwne problemy.
Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Byl wątek kiedys o 30 - sto parolatku prawiczku to wszystkie piały , ze to dziwne i cos z gościem nie tak, pewnie ma ze sobą problem??? Ale kobieto to jejku , musi byc gotowa , nieważne kiedy sie zdecyduje , chocby i do 50 - tki i bedzie ok
Dla mnie 30 - letnia dziewica czy prawiczek znaczy to samo i nie widze zadnych plusow w tym temacie .
Oczywiście robienie czegoś na sile , wbrew sobie nie jest dobre ale nie wiem czy na etapie 30 - stki np chcialoby mi sie rozkminiac i otwierać czlowieka tak dlugo zamknietego na pewne tematy i relacje intymne zwiazane z doroslym , noemalnym życiem

Czyli co? Dziewica lub prawiczek dobrze po dwudziestce to już na straty spisany? Gorszy sort człowieka? Pewnie jakiś wybrakowany, bo nikt go jeszcze nie wychędożył i trzeba od takiej osoby trzymać się z daleka? Czyli tylko w łeb sobie strzelić jak jesteś w takiej sytuacji.

Bardzo toksyczna jest ta wasza opinia.

krolowadram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-05, 22:59   #13
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowadram Pokaż wiadomość
Czyli co? Dziewica lub prawiczek dobrze po dwudziestce to już na straty spisany? Gorszy sort człowieka? Pewnie jakiś wybrakowany, bo nikt go jeszcze nie wychędożył i trzeba od takiej osoby trzymać się z daleka? Czyli tylko w łeb sobie strzelić jak jesteś w takiej sytuacji.

Ktos pyta o opinie na jakis temat więc chyba spodziewa sie różnych?
Dla mnie jest dziwne , że ktoś wytrzymal przez caly okres dojrzewania bez seksu , nie dązyl do normalnego spelnienia przez okres młodzienczy , nie zbudowal zadnej relacji ...
I jak juz pisalam , sa rozne zyciowe sytuacje , ktore to utrudniaja ale sadze , ze nie jest to czesto .
I nie ma znaczenia czy to prawiczek czy dziewica , bez róznicy .
Cos tego czlowieka blokowalo tyle czasu , prawda?
Super jesli sie otworzy , znajdzie partnera , milosc albo i seks bez milosci . Jednak oczekiwalabym na pewnym etapie zycia doswiadczenia u partnera . Ktos inny bedzie czul inaczej , zechce otworzyc ta kobiete czy meżczyzne , przeciez to nie jest jakas magia tylko chec

Stary 2020-11-05, 23:15   #14
krolowadram
Raczkowanie

Cytat:
Ktos pyta o opinie na jakis temat więc chyba spodziewa sie różnych?
Dla mnie jest dziwne , że ktoś wytrzymal przez caly okres dojrzewania bez seksu , nie dązyl do normalnego spelnienia przez okres młodzienczy , nie zbudowal zadnej relacji ...
I jak juz pisalam , sa rozne zyciowe sytuacje , ktore to utrudniaja ale sadze , ze nie jest to czesto .
I nie ma znaczenia czy to prawiczek czy dziewica , bez róznicy .
Cos tego czlowieka blokowalo tyle czasu , prawda?
Super jesli sie otworzy , znajdzie partnera , milosc albo i seks bez milosci . Jednak oczekiwalabym na pewnym etapie zycia doswiadczenia u partnera . Ktos inny bedzie czul inaczej , zechce otworzyc ta kobiete czy meżczyzne , przeciez to nie jest jakas magia tylko chec

No ja jakoś cały okres dojrzewania wytrzymałam. Szczęśliwej relacji romantycznej też przez ten czas nie zbudowałam. I wszystko jest ze mną w porządku, lol.

Swojego pierwszego chłopaka poznałam dopiero w wieku 20 lat.

Stary 2020-11-05, 23:19   #15
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jakoś cały okres dojrzewania wytrzymałam. Szczęśliwej relacji romantycznej też przez ten czas nie zbudowałam. I wszystko jest ze mną w porządku, lol.

Swojego pierwszego chłopaka poznałam dopiero w wieku 20 lat.

A gdzie ja pisze o 20 latkach? Przeczytaj jeszcze raz

Stary 2020-11-05, 23:26   #16
krolowadram
Raczkowanie

Cytat:
A gdzie ja pisze o 20 latkach? Przeczytaj jeszcze raz

Dwadzieścia lat to już dawno po okresie dojrzewania u dziewczyny.

Stary 2020-11-05, 23:39   #17
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dwadzieścia lat to już dawno po okresie dojrzewania u dziewczyny.

Przeczytaj jeszcze raz co napisalam , bo ja caly czas pisze o 30 - latkach a ty sie uczepilas tych 20 lat jak rzep psiego ogona.

No i co to ma do rzeczy , ze 20 - latka ma okres dojrzewania za soba ? Przecietna 16 - latka tez juz ma . A sa na zupelnie roznych poziomach dojrzalosci spolecznej i emocjonalnej . Tak samo wobec 30 - latki / latka oczekuje sie pewnych zachowan np , ze bedzie juz na swoim , wyprowadzi sie od rodzicow i bedzie mial jakas relacje intymna za soba. Jakos nie oczekuje sie tego od 16 - latki pomimo , ze plciowo jest dojrzala , ani nawet od 20 - latki.

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2020-11-05 o 23:44
Stary 2020-11-05, 23:48   #18
krolowadram
Raczkowanie

Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz co napisalam , bo ja caly czas pisze o 30 - latkach a ty sie uczepilas tych 20 lat jak rzep psiego ogona.

No i co to ma do rzeczy , ze 20 - latka ma okres dojrzewania za soba ? Przecietna 16 - latka tez juz ma . A sa na zupelnie roznych poziomach dojrzalosci spolecznej i emocjonalnej . Tak samo wobec 30 - latki / latka oczekuje sie pewnych zachowan np , ze bedzie juz na swoim , wyprowadzi sie od rodzicow i bedzie mial jakas relacje intymna za soba. Jakos nie oczekuje sie tego od 16 - latki pomimo , ze plciowo jest dojrzala , ani nawet od 20 - latki.

Pisałam i do Ciebie i do kolegi wyżej.

Kolega wyżej to już w ogóle stwierdził, że dziewczyna dziewica 21 lat to wykolejeniec.

Stary 2020-11-06, 00:10   #19
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:

W łeb nie ma co strzelać, ale gdybym poznała prawiczka pod 30 to pewno bym się wycofała obawiając się zbyt niskiego libido u niego czy tego że wstrzymywał się tyle z powodu jakiś mentalnych ograniczeń w tym względzie. Taka prefencja.

Wiele ma pewno w głowie jakieś widełki kiedy to uważa, że jest (za)wcześnie, odpowiednio, późno. I wielu osobom by się pewno częściowo pokryły. Ale generalnie seks powinno się uprawiać kiedy się chce, czuję się gotowym i druga strona też tego chce.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-11-06, 19:03   #20
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-12-05 o 04:49
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-08, 21:00   #21
Czarna2000
Inez

Ja uważam, że nie ma nic złego w inicjacji seksualnej później niż szeroko pojęty ogół społeczeństwa. Być może ktoś jeszcze nie spotkał odpowiedniej osoby, być może psychicznie potrzebuje więcej czasu. Lepiej poczekać trochę dłużej niż nabawić się jakiś traum czy urazów, bo zrobiło się coś czego się tak naprawdę nie chciało. Zawsze mi się wydawało, że do 25 r.ż. wszyscy mają to już za sobą, a mam koleżankę, która zrobiła to po tej nieszczęsnej liczbie. I absolutnie nic nie jest z nią nie tak. Normalna, fajna, ładna. Ot, wcześniej nie trafiła na odpowiedniego faceta.
Każdy jest inny, każdy może mieć inne potrzeby, inne obawy, inne wartości. Nie ma się co porównywać.

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-08, 21:28   #22
Konserwatysta30plus
Raczkowanie

Na przestałem być prawiczkiem po 25tce, już bliżej 30tki. Wcześniej byłem totalnie niedojrzały, nie miałem stałej pracy, bywało że bumelowałem na zasiłku dla bezrobotnych, a do tego miewałem nasilenia trądziku i zwyczajnie nie czułem się atrakcyjny. Cały czas jednak pracowałem nad swoim wyglądem i stylem, szukałem swojego wizerunku. Nie chciałem mieć pierwszego razu z dziewczyną, która by mi się nie podobała. W momencie gdy miałem pierwszą partnerkę miałem już całkiem niezłą sylwetkę, stałą pracę z umową na czas nieokreślony i odpowiednio ukształtowany wizerunek. Prawictwo straciłem z kobietą, która była dla mnie atrakcyjna i przy której poczułem się jak gwiazdor rocka mający romans z ponętną aktorką.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Wyżej miało być Ja przestałem
Konserwatysta30plus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-19, 21:11   #23
kielczanin
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NocnaWiedma Pokaż wiadomość
W łeb nie ma co strzelać, ale gdybym poznała prawiczka pod 30 to pewno bym się wycofała obawiając się zbyt niskiego libido u niego czy tego że wstrzymywał się tyle z powodu jakiś mentalnych ograniczeń w tym względzie. Taka prefencja.

Wiele ma pewno w głowie jakieś widełki kiedy to uważa, że jest (za)wcześnie, odpowiednio, późno. I wielu osobom by się pewno częściowo pokryły. Ale generalnie seks powinno się uprawiać kiedy się chce, czuję się gotowym i druga strona też tego chce.

Bo szukasz żywego wibratora do seksu, a nie partnera do życia.

Cytat:

Kto oczekuje? Bożek przyzwoitości? Powinności? Czy jakiś inny?
Jesteś przestarzałą nauczycielką, że używasz takiego języka?
Konserwatywnym oszołomem, który stawia harmonie społeczną ponad wolność jednostki?
Bo społeczeństwo tego wymaga? Kogo miałby uszczęśliwić? Ciebie?
kielczanin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-19, 21:52   #24
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kielczanin Pokaż wiadomość
Bo szukasz żywego wibratora do seksu, a nie partnera do życia.

Kto oczekuje? Bożek przyzwoitości? Powinności? Czy jakiś inny?
Jesteś przestarzałą nauczycielką, że używasz takiego języka?
Konserwatywnym oszołomem, który stawia harmonie społeczną ponad wolność jednostki?
Bo społeczeństwo tego wymaga? Kogo miałby uszczęśliwić? Ciebie?
Mniej agresywnie prosze
Masz prawo miec swoje zdanie a ja swoje.

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2020-12-19 o 21:53
Stary 2020-12-20, 14:24   #25
Konserwatysta30plus
Raczkowanie

Prawiczek koło 30tki może nim być, bo długo pracował nad sobą i nie chciał tego zrobić z pierwszą lepsza brzydulą.
Konserwatysta30plus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-20, 23:26   #26
9c7b885137e5ed850f86ce0a9dd12dda548895b7_5ff7a0aad4a4b
Konto usunięte

Tak tyle że prawiczek mając ponad 30+ i bez seksu dla 90 proc was jest " dziwny 'i' coś z nim nie tak ' więc 🤷☠♂️.

Wysłane z mojego Lenovo TB-8703X przy użyciu Tapatalka
9c7b885137e5ed850f86ce0a9dd12dda548895b7_5ff7a0aad4a4b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-21, 06:34   #27
White_Dove
Zakorzenienie

Najważniejsze to trafić swój na swego. Serio nie rozumiem czyli z 23 latka jest wszystko ok ale z 26 latka już nie bo dziewica. Śmieszne. Mnie np same seksy nie interesowały szukałam związku i takiego faceta jakiego chciałam i długo mi zajęło ale znalazłam dziś już mąż. A to nie jest tak że jak ktoś późno traci dziewictwo to ma zerowe libido. Skąd ten pomysł. Tak samo jak ta gadka że jak ktoś nie był w związku to nic nie umie jakby siedział w jaskini 25 lat a przecież żył z domownikami z rodziny i wie jak wygląda życie z kimś. Sprzątanie, gotowanie itd.
To twoja prywatna sprawa i uprawiasz seks kiedy tego chcesz z właściwym partnerem.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-21, 11:17   #28
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Tak samo jak ta gadka że jak ktoś nie był w związku to nic nie umie jakby siedział w jaskini 25 lat a przecież żył z domownikami z rodziny i wie jak wygląda życie z kimś. Sprzątanie, gotowanie itd.
To twoja prywatna sprawa i uprawiasz seks kiedy tego chcesz z właściwym partnerem.
Czekaj, czekaj. Czy Ty właśnie porównałaś bycie w związku z mieszkaniem z rodzicami?
Stary 2020-12-22, 02:39   #29
Swietusia
Bot

Według mnie dziewictwo zawsze jest normalne.
Stary 2020-12-24, 18:42   #30
linaya
astro-loszka

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88258683]Nie ma czegoś takiego jak wczesne czy późne dziewictwo. W ogóle dziewictwu nadaje się kulturowo zdecydowanie za duże znaczenie. Tak samo współżyciu tylko z miłości i czekaniu na tego właściwego.
[/QUOTE]

Zgadzam się z powyższym

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości