|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Późne dziewictwo
do jakiego wieku według was dziewictwo jest uznawane za normalne a od jakiego wieku zaczyna to już być późne dziewictwo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Późne dziewictwo
Uwazam Aniu, ze nie ma czegos takiego jak normalne dziewictwo i pozne. Wedlug mnie kobieta traci dziewictwo wtedy kiedy uwaza, ze jest gotowa na ten krok a nie robi tego pod presja wieku ze ma tyle czy tyle lat. Seks to jest cos glebszego niz zwykla powierzchownosc i kazdy normalny czlowiek to rozumie a jak nie rozumie to znaczy, ze jest nie warty tej osoby. Do seksu potrzeba uczucia i milosci a nie kazda kobieta to odnajduje w mlodym wieku wiec czeka az spotka tego, ktoremu bedzie chciala sie oddac a to moze potrwac wiec moim zadniem niezaleznie ile kobieta ma lat nie powinna wstydzic sie swojego dziewictwa i swoich zasad i mowie to jako facet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
21-22. Później to już zaczyna być podejrzane, a przy 25 bardzo dziwne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Utrata dziewictwa to sprawa indywidualna. Nie każdy jest gotowy na seks podczas lat młodszych. Ja miałam 27 lat i jakoś nie czuję się z tym źle. U mnie to była kwestia nieśmiałości czyli jednocześnie brak jakichkolwiek relacji damsko męskich i po prostu czekania na tą odpowiednią osobę, która ostatecznie odnalazła mnie w swoim czasie. Seks i czas inicjacji nie powinien być dla ludzi presją, wyznacznikiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88257890]Seks to coś głębszego tylko wtedy, jeśli tak lubisz. Nic nie stoi na przeszkodzie by uważac seks za czynność czysto fizjologiczną.
Nie, nie potrzeba. Seks bez uczuć funkcjonuje i ma się świetnie.[/QUOTE] Dokładnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Nie ma czegoś takiego jak wczesne czy późne dziewictwo. W ogóle dziewictwu nadaje się kulturowo zdecydowanie za duże znaczenie. Tak samo współżyciu tylko z miłości i czekaniu na tego właściwego.
Ogólnie to seks uprawia się wtedy, kiedy masz ochotę, masz z kim i masz gdzie. Wiek tu nie ma większego znaczenia u osób dorosłych. Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2020-11-04 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88258683]Nie ma czegoś takiego jak wczesne czy późne dziewictwo. W ogóle dziewictwu nadaje się kulturowo zdecydowanie za duże znaczenie. Tak samo współżyciu tylko z miłości i czekaniu na tego właściwego.
Ogólnie to seks uprawia się wtedy, kiedy masz ochotę, masz z kim i masz gdzie. Wiek tu nie ma większego znaczenia u osób dorosłych. [/QUOTE] Zgadzam się w 100%. Część osób, która zrobi to niekoniecznie pod wpływem miłości i niekoniecznie z kimś bardzo dobrze znanym potem strasznie żałuje albo ma doła bo wszędzie powtarza się jakie to ważne, wyjątkowe ach i och i teraz już po ptakach bo co się stało to się nie odstanie ![]() Edytowane przez MmeMechante Czas edycji: 2020-11-04 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
Raczej w tym wieku można się zastanowić nad tym, dlaczego przez tyle lat nie było się w stanie stworzyć na tyle silnej relacji uczuciowej, by ten seks jednak się pojawił. Zwykle stoją za tym różne dziwne problemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Byl wątek kiedyś o trzydziesto paro latku prawiczku to wszystkie piały , że to dziwne i coś z gościem nie tak, pewnie ma ze sobą problem??? Ale kobiety to jejku , musi byc gotowa , nieważne kiedy sie zdecyduje , choćby i do 50 - tki i bedzie ok.
Dla mnie 30 - letnia dziewica czy prawiczek znaczy to samo i nie widze żadnych plusów w tym temacie . Oczywiście robienie czegoś na siłę , wbrew sobie nie jest dobre ale nie wiem czy na etapie 30 - stki np chcialoby mi sie rozkminiać i otwierać czlowieka tak długo zamknietego na pewne tematy i relacje intymne zwiazane z doroslym , normalnym życiem. To ja . Ale to nie znaczy , ze ktos inny tez . Bywa , zdarza sie , nie poskladało sie w życiu i tyle. Jesli ktos o to pyta to ewidentnie ma z tym problem i chcialby to zmienić . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez robcia Czas edycji: 2020-11-05 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo toksyczna jest ta wasza opinia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie jest dziwne , że ktoś wytrzymal przez caly okres dojrzewania bez seksu , nie dązyl do normalnego spelnienia przez okres młodzienczy , nie zbudowal zadnej relacji ... I jak juz pisalam , sa rozne zyciowe sytuacje , ktore to utrudniaja ale sadze , ze nie jest to czesto . I nie ma znaczenia czy to prawiczek czy dziewica , bez róznicy . Cos tego czlowieka blokowalo tyle czasu , prawda? Super jesli sie otworzy , znajdzie partnera , milosc albo i seks bez milosci . Jednak oczekiwalabym na pewnym etapie zycia doswiadczenia u partnera . Ktos inny bedzie czul inaczej , zechce otworzyc ta kobiete czy meżczyzne , przeciez to nie jest jakas magia tylko chec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swojego pierwszego chłopaka poznałam dopiero w wieku 20 lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i co to ma do rzeczy , ze 20 - latka ma okres dojrzewania za soba ? Przecietna 16 - latka tez juz ma . A sa na zupelnie roznych poziomach dojrzalosci spolecznej i emocjonalnej . Tak samo wobec 30 - latki / latka oczekuje sie pewnych zachowan np , ze bedzie juz na swoim , wyprowadzi sie od rodzicow i bedzie mial jakas relacje intymna za soba. Jakos nie oczekuje sie tego od 16 - latki pomimo , ze plciowo jest dojrzala , ani nawet od 20 - latki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez robcia Czas edycji: 2020-11-05 o 23:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolega wyżej to już w ogóle stwierdził, że dziewczyna dziewica 21 lat to wykolejeniec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Lady in red.
|
Cytat:
Wiele ma pewno w głowie jakieś widełki kiedy to uważa, że jest (za)wcześnie, odpowiednio, późno. I wielu osobom by się pewno częściowo pokryły. Ale generalnie seks powinno się uprawiać kiedy się chce, czuję się gotowym i druga strona też tego chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-05 o 04:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Inez
|
Ja uważam, że nie ma nic złego w inicjacji seksualnej później niż szeroko pojęty ogół społeczeństwa. Być może ktoś jeszcze nie spotkał odpowiedniej osoby, być może psychicznie potrzebuje więcej czasu. Lepiej poczekać trochę dłużej niż nabawić się jakiś traum czy urazów, bo zrobiło się coś czego się tak naprawdę nie chciało. Zawsze mi się wydawało, że do 25 r.ż. wszyscy mają to już za sobą, a mam koleżankę, która zrobiła to po tej nieszczęsnej liczbie. I absolutnie nic nie jest z nią nie tak. Normalna, fajna, ładna. Ot, wcześniej nie trafiła na odpowiedniego faceta.
Każdy jest inny, każdy może mieć inne potrzeby, inne obawy, inne wartości. Nie ma się co porównywać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Na przestałem być prawiczkiem po 25tce, już bliżej 30tki. Wcześniej byłem totalnie niedojrzały, nie miałem stałej pracy, bywało że bumelowałem na zasiłku dla bezrobotnych, a do tego miewałem nasilenia trądziku i zwyczajnie nie czułem się atrakcyjny. Cały czas jednak pracowałem nad swoim wyglądem i stylem, szukałem swojego wizerunku. Nie chciałem mieć pierwszego razu z dziewczyną, która by mi się nie podobała. W momencie gdy miałem pierwszą partnerkę miałem już całkiem niezłą sylwetkę, stałą pracę z umową na czas nieokreślony i odpowiednio ukształtowany wizerunek. Prawictwo straciłem z kobietą, która była dla mnie atrakcyjna i przy której poczułem się jak gwiazdor rocka mający romans z ponętną aktorką.
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Wyżej miało być Ja przestałem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Jesteś przestarzałą nauczycielką, że używasz takiego języka? Konserwatywnym oszołomem, który stawia harmonie społeczną ponad wolność jednostki? Bo społeczeństwo tego wymaga? Kogo miałby uszczęśliwić? Ciebie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz prawo miec swoje zdanie a ja swoje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez robcia Czas edycji: 2020-12-19 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Prawiczek koło 30tki może nim być, bo długo pracował nad sobą i nie chciał tego zrobić z pierwszą lepsza brzydulą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Tak tyle że prawiczek mając ponad 30+ i bez seksu dla 90 proc was jest " dziwny 'i' coś z nim nie tak ' więc 🤷☠♂️.
Wysłane z mojego Lenovo TB-8703X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze to trafić swój na swego. Serio nie rozumiem czyli z 23 latka jest wszystko ok ale z 26 latka już nie bo dziewica. Śmieszne. Mnie np same seksy nie interesowały szukałam związku i takiego faceta jakiego chciałam i długo mi zajęło ale znalazłam dziś już mąż. A to nie jest tak że jak ktoś późno traci dziewictwo to ma zerowe libido. Skąd ten pomysł.
![]() To twoja prywatna sprawa i uprawiasz seks kiedy tego chcesz z właściwym partnerem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Bot
|
Według mnie dziewictwo zawsze jest normalne.
![]() |
#30 |
astro-loszka
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88258683]Nie ma czegoś takiego jak wczesne czy późne dziewictwo. W ogóle dziewictwu nadaje się kulturowo zdecydowanie za duże znaczenie. Tak samo współżyciu tylko z miłości i czekaniu na tego właściwego.
[/QUOTE] Zgadzam się z powyższym ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.