|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niesamowite
Nie wiem czy dobrze zrobiłam zakładając nowy wątek,ale to ,co mam do opisania w głowie mi się nie mieści!Nawet lekarzom!!Muszę się tym publicznie podzielić.
Gdy miałam 18 lat dowiedziałam się,że mam policystyczne jajniki.Niestety miałam oba jajniki "zajęte" torbielami na tyle,że ani laparoskopia ani hormony by nie pomogły. Po 4 latach zostałam skierowana do szpitala na oddział,na którym leczy się bezpłodność.Mój Mąż został zbadany i oczywiście problem tkwił tylko we mnie.Dostałam Clomifene (Clomyd tylko inna nazwa) i miałam go zażyć podczas następnego okresu.Tak też zrobiłam.Niestety musiałam pracować między 17 a północą przez 2 tyg,więc nie mieliśmy za dużo okazji na zbliżenia.I pewnego płodnego dnia się udało. Wczoraj się dowiedziałam,że jestem w ciąży!!Zrobiłam 4 testy,w tym elektroniczny,który określa mniej więcej jak długo jestem w ciąży i wyszło,że około miesiąca!! Od razu zadzwoniłam do lekarza i sam lekarz był w szoku,że się nam udało za pierwszym razem!!Nawet sobie nie wyobrażacie co teraz czuję!Po raz pierwszy miałam pozytywny test także moja radość jest podwójna.Teraz tylko muszę się upewnić,że wszystko jest ok i będę w stanie poinformować rodzinę.Mam ochotę to wykrzyczeć już teraz!! P.S. Objawy ciąży wcale nie należą do przyjemnych ![]() ![]() Boję się tylko,że za szybko się cieszę.Bardzo boję się poronienia i ciąży pozamacicznej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesamowite
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dbaj teraz o Was ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję!!Będę!!Normalnie aż ryczę ze szczęścia od wczoraj
![]() Obawiam się tylko,że stracę ciążę.Nie mogłam przez tę myśl spać,ale z drugiej strony wierzę,że wiele kobiet ma takie obawy na samym początku,bo z tego co wiem to najtrudniejsze i najważniejsze są pierwsze 3 miesiące.Czy to prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Gratuluję
![]() Jeśli jesteś pod opieką lekarza,nie ma się czym niepokoić ![]() ![]() Życzę Ci wszystkiego dobrego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() zgadza się w pierwszych 3 miesiącach najłatwiej poronić (tfu tfu), więc odpoczywaj, dbaj i uważaj na siebie. No i do lekarza jak najprędzej ![]() powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam wszystkim!!
Do lekarza idę za tydzień( po raz pierwszy z ciążową informacją).Czy w 5 tygodniu jest możliwe,żeby cokolwiek lekarz stwierdził,zobaczył lub pokazał poprzez skan? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję i życzę zdrowia
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga, najwazniejsze abys była dobrej myśli! No i wiadomo nie przemęczała się i nie stresowała, a będzie wszystko dobrze!!! Tak w 5 tygodniu lekarz może juz potwierdzić a na ew. usg zobaczysz jedynie kropeczkę
![]() Trzymaj się!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
GRATULACJE !!! Ja bijące serduszko zobaczyłam chyba pod koniec 6 tygodnia
![]() ![]() dbaj o siebie i nie przemęczaj się a na pewno będzie wszystko dobrze ![]() a co do samopoczucia to u mnie masakra była od 7 do 13 tygodnia potem już super ale to nie jest zasada, niektóre dziewczyny męczy dłużej ale da się wytrzymac dla maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
gratuluje, uwazaj na siebie i na fasoleczke i trzymam kciuki zebys za 8 miesiecy trzymala w ramionach mala kruszynke
![]() a z nieprzyjemnych objawow typu mdlosci to sie tylko ciesz bo to oznacza ze hormony dzialaja wlasciwie i wszystko dobrze bedzie ![]()
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja też z całego serduch gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!
![]() Chyba większość kobiet ma takie obawy. Są sytuacje, którym nie da się zapobiec, pech po prostu, ale jeśli będziesz o siebie dbać i będziesz pod opieką lekarza, to na pewno wszystko się dobrze ułoży ![]() My z mężem staraliśmy się prawie rok i gdy się udało, nie mogłam długo uwierzyć w swoje szczęście. Drżałam ze strachu przy każdym ukłuciu, biegałam do łazienki sprawdzić, czy nie plamię... Dziś mam ukończony 12tc, najbardziej niebezpieczny czas się kończy i wszystko wydaje się iść dobrze. Jutro idziemy na USG zobaczyć, czy dzidzia ma wszystko na swoim miejscu ![]() Odżywiaj się dobrze, zażywaj kwas foliowy, unikaj promieniowania, leków i staraj się nie przemęczać. Na pewno wszystko będzie OK ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje kochana, mysl pozytywnie i będzie wszystko dobrze, jesteś nadzieją dla tych kobiet , które machnęły już ręką. Dbaj o siebie przez te 3 miesiące, po 3 miesiącach, już zawsze jest tylko lepiej.Trzymamy kciukasy tutaj wszystkie.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
piękna historia
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też miałam obawy czy utrzymam ciążę bez problemów etc... tzn do tej pory mam a najbardziej teraz boję się, że dziecko jak się rusza to okręci się pępowiną ![]() Ale trzeba być dobrej myśli i odpędzać te złe ![]() ![]() I oczywiście Gratuluję ![]() Będzie dobrze....
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za bardzo przyjemne słowa.Już zaczynam odrzucać złe myśli i się nastawiać na skan,żeby zobaczyć moją małą kropeczkę:P Imiona już wybrane (od wielu lat).
![]() Dziewczyny z policystycznym zespołem jajników : NIE MYŚLCIE O ZAJŚCIU W CIĄŻĘ TYLKO ROZKOSZUJCIE SIĘ SEKSEM,A CIĄŻA PRZYJDZIE SAMA ![]() Ja już machnęłam ręką na ciążę (brzydko powiedziane) i po tygodniu zaszłam w ciążę :P A próbowałam ponad 4 lata także warto czasami rzucić się w wir pracy lub zainteresowań i rozkoszować się seksem,a nie uprawiać go po to,żeby zajść w ciążę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
Myśl pozytywnie, będzie dobrze ![]() Będziemy ciociami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje!
Moja ciąża też byłą wyczekana i zajść w nią nie było łatwo. Dlatego cały czas nie dowierzam a jestem w końcówce 10tc. Cały czas panikuję i mam milion obaw. Ale chyba taki już nasz los ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
gratulacje
![]() nam tez sie udalo za pierwszym razem ![]() do lekarza poszlam od razu, juz w 3 tyg bo czulam ze sie udalo ale nic nie potrafil wyczuc, skierowal mnie na usg za 2 tyg i w 5 tyg ciazy na usg bylo widac pęcherzyk ![]() ![]() teraz jestem w 9 miesiacu i nie moge sie doczekac ![]() uwazaj i dbaj o siebie a wszystko bedzie w porzadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdeczne gratulacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-05-31 o 11:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
GRATULUJĘ!!!!!!
![]() My staraliśmy sie o malucha ponad 3 lata ... i najgorsze było to, że oboje byliśmy zdrowi tzn.lekarze nie mogli znaleźć żadnej przyczyny. Faszerowali nas prochami, ktore nic nie dawały. A potem, bez prochów zdarzył się cud i jestem w 33 tc ![]() Bądź dobrej myśli. To najważniejsze. Powtarzałam sobie, że skoro ja jestem silna to maluch tez jest (po mamusi ![]() ![]() Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-06-17 o 03:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Już byłam na pierwszym skanie.Mój robalek ma 1cm :P Jeszcze nie było widać zarodka (to było 2 tyg temu),ale w tą środę idę ponownie.Także mam nadzieję,że wszystko będzie ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.