|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dać sobie spokój czy dać sobie czas?
Cześć dziewczyny, postaram się w miarę krótko i zwięźle opisać sytuację. Mam 3 dychy na karku i mieszkam na wyspach. Od ponad miesiąca spotykam się z tutejszym. Nasze spotkanie odbywają się głównie w domu, aczkolwiek parę razy wyskoczyliśmy na miasto. Była kolacja, była wycieczka, była impreza. Widujemy się raczej rzadko, aczkolwiek mamy kontakt smsowy. Bardzo dobrze czujemy się w swoim towarzystwie i nawet język nie stanowi większej bariery. Do wczoraj było fajnie, do wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dać sobie spokój czy dać sobie czas?
Cytat:
Jesli jednak chcesz związku, to ja bym z nim porozmawiała i mu o tym powiedziała- że takie "bez zobowiązań" mnie nie interesuje. A jeśli taki uklad Ci pasuje... no to chyba wszystko ok, nie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
I tu jest pies pogrzebany :/ Chcę związku i chyba chcę jego. Piszę "chyba" bo to tak naprawdę odczucia na chwilę obecną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ mojej przyjaciółki też tak na początku mówił. Miesiąc to niewiele... A jeśli nie chcesz czekać- to po prostu mu powiedz, ze taki układ Ci nie odpowiada, i że wóz albo przewóz...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
klempaa dobrze mówi, może warto.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Cholera, sama nie wiem :/ to jest tak, że mogłabym poczekać, jasne, i zdaję sobie sprawę, że jednak krótko się znamy. Ale z drugiej strony boję się, że się zaangażuję i dostanę po dupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie warto zaryzykowac? Zamiast martwic sie na zapas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Boje się, że to idzie w złą stronę. Ostatnio nasze spotkania wyglądają tak samo. Kolacja, łóżko, śniadanie. To dlatego mam obawy. Aczkolwiek on wczoraj zastrzegł, że nie chodzi mu tylko o seks, bo nie od niego nasze spotkania się zaczęły. Z drugiej strony głupia nie jestem i wiem, że facet powie wszystko, byleby dostał swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mowisz, ze nie chodzi mu o seks, bo nie od niego wasze spotkania sie zaczely? No ale przeciez spotykacie sie dopiero miesiac, czyz nie?? ![]() wiadomo, ze po miesiacu znajomosci nie bedziecie omawiac spraw zwiazanych z malzenstwem, ale wydaje mi sie, ze on powinien wiedziec, ze nie chodzi Ci tylko o przelotny romans. Cos, co mi by sie nie spodobalo, to gdyby facet myslal o mnie kategoriami - "bez zobowiazan". Spoko, wiadomo, ze jestescie za krotko zeby planowac daleka przyszlosc, ale takie bycie ze soba "bez zobowiazan" znaczy tez, ze on rownie dobrze moze spotykac sie z innymi i robic co chce tak?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Akurat kwestię spotykania się z innymi sobie omówiliśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ja z moim TŻ też byliśmy w takiej sytuacji. Oboje mówiliśmy sobie że nie chcemy się tak od razu pakować w związek. Spotykaliśmy się w takich relacjach rok. Po roku coś się w nas obudziło i trwa 3 lata już. Też sie bałam przez cały czas że dostane znó po dupie. Ale jednak mimo wszystko warto jest ryzykowac
![]() ![]() Ja zgadzam się z Doris. Nie każde spotkanie musi kończyć się w łóżku. Warto zorganizować je pare razy w inny sposób i poznać się lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
przestan z nim sypiac to zobaczysz...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
myślę, że zwyczajnie nie jest pewny, boi się, że jak coś zmienicie to coś się zepsuje. W sumie skoro jest Ci fajnie to poczekaj. Nic na siłę.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Chyba na tym etapie trochę ciężko byłoby nagle przestać sypiać :/ Aczkolwiek spróbuję to ograniczyć, a zacząć się spotykać poza domem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
podbijam wątek, sytuacja z wczorajszego dnia, napisałam mu, że jestem chora, po paru godzinach odpisuje, że żal mu mnie bo widział mnie w sklepie (pracuję na kasie) że jeszcze robię, i pytanie, czy powinnam się wkurzać, że wysłał mi smsa, zamiast mnie poprostu odwiedzić, jak robił zakupy w sklepie obok.....eh...sama nie wiem czy my zależy czy nie.....serca podpowiada, że chyba jednak nie.....a rozum, żebym jeszcze wybadać teren
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
też nie wiemy...na moje oko żeby się przekonać.... przestań z nim sypiać a się dowiesz czy mu zależy ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
A ja bym zaryzykowała
![]() Dziewczyny, czekałyście spokojnie na rozwój wydarzeń czy sugerowałyście dość wyraźnie, że czas się zadeklarować? U mnie zazwyczaj szybko to wszystko szło i takich problemów nie miałam. Tylko później żałowałam, że nie poczekałam z decyzją o wiązaniu się z kimś. Edytowane przez Ditte Czas edycji: 2010-07-24 o 00:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Po raz pierwszy mam taką sytuację, że facet nie biega za mną. Zazwyczaj nie musiałam się domyślać to było widać jak na dłoni. A teraz.....problem w tym, że mi taka sytuacja nie odpowiada. Bardzo go lubię i podoba mi się ale chyba wolę mieć faceta, który na hasło "jestem chora" leci do mnie z kubkiem gorącej herbaty w jednej ręce a w drugiej z aspiryną. A on nawet do mnie nie zajrzał, a mieszka 5 min od sklepu, w którym pracuję i jeszcze robił zakupy obok tego wieczoru. Poza tym daje mi do myślenia fakt, że w weekendy kiedy ma wolne nigdy nie zaproponował spotkania. Czyli swój wolny czas nie chce spędzać nie ze mną, hmmmm. Ja już chyba podjęłam decyzję.....znam swoją wartość i nie mam ochoty czekać nie wiadomo ile aż ten ktoś też to zauważy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
kurcze, tyle użytkowniczek na tym forum, a tak mało opinii, widać temat mało interesujący
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Nie znam Ciebie, nie znam jego, ale po opisie wg. mnie sprawa wygląda tak, że on jest pewny, że gdy zechce się spotkać Ty się zgodzisz więc nie zabiega, nie dba, nie troszczy się.
Ty natomiast czujesz, że coś jest nie tak i skoro zapaliła się czerwona lampka to nie można tego tak zostawić. Żyj dla siebie trochę, egoistycznie podejdź do sprawy, zadbaj o swój mentalny spokój, żeby nie mieć wyrzutów sumienia. On ma wolne weekendy, a nie spedza ich z Tobą. To może warto kilka razy zasugerować, że Tobie najwygodniej byłoby spotkać się własnie w weekend. Czemu masz się naginać do jego harmonogramu? Wiem, że Ci się podoba i że liczysz na coś wiecej, ale popatrz na to chłodnym okiem, żeby nie żałować. ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
echa, a na Intymnym akurat jest kilka wątków o tym, jak on proponował luźne spotkania a one się zaangażowały i teraz jest płacz.
Umiesz powściągnąć emocje na wodzy? Nie? To nie pogłębiaj znajomości, ochłodź stosunki.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.