|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() co mam jesc przy helicobacter pylori?
Czesc :/ mam mały problem , który stale się pogarsza, kilka dni temu robiłam test na Helicobacter pylori i wyszedł dodatni :/ jestem na antybiotyku. Do szkoły chodze w kratke, a jezeli juz jestem to zwalniam się bo zle sie czuje :/ zupelnie nie wiem co mam jesc tak aby czuc w miarę dobrze w ciagu dnia, tak aby chociaz przetrzymac lekcje :/ kazdy mi tylko mowi czego nie powinnam jesc , a juz odwrotnie nie ://
Prosze o pomoc, będe bardzo wdzięczna za wszystkie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co mam jesc przy helicobacter pylori?
Idź do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, przecież lekarz zapisywał Ci antybiotyk, prawda? I była jakaś przyczyna, że robiłaś test na H.p... Dieta jest dość restrykcyjna przy chorobie wrzodowej. Ale najlepiej skonsultuj się z lekarzem!!
![]() Na razie nic ciężkostrawnego, smażonego, z dużą zawartością błonnika (warzywa i owoce też odpadają) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
kontrole mam za kilka dni :/ i znow kazdy mi pisze czego mam nie jesc..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a nadkwaśność zoladka masz? jesli tak to na pewno unikaj mleka i jego przetworów (nasilaja objawy)
mi lekarka na H.P. zalecala jesc duzo pieprzu i czosnku (ponoc zabija ta bakterie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jest mnóstwo na ten temat w internecie, wystarczy poszukać.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Masz nie jeść tylko iść. Do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy obecność uaktywnionych bakterii [bo każdy ma tą bakterię] świadczy o tym, że są już wrzody, czy też dopiero mogą powstać. Dlatego proszę się nie gniewać za załącznik. Mi się po prostu wydaje, że trzeba unikać wszelkich ciężko strawnych potraw.
![]() Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-05-18 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Co ty nie powiesz
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Własnie to robie od 4 dni, szukam w necie, ale nic specjalnego nie znalazłam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
jeśli lubisz owoce to jedz jabłko, banana, ale unikaj cytrusów. pij wode mineralną albo herbatki owocowe, nie pij zielonych czy czerwonych, kawy i soków, mleka. jedz ciemne pieczywo, serki, twarożki, pomidorki ale bez skórki, żółte sery, pasztet, paprykarz.. jedz np flipsy, biszkopty dobry jest też ryż z masłem i cukrem albo z gotowanymi warzywami makaron z białym serem nie jedz też pizz, frytek, zapiekanek, ketchupów, musztard trzeba jeść rzeczy tzw jałowe wtedy nie powinno Ci szkodzić np na śniadanie zjedz sobie bułeczke pełnoziarnistą z masłem i dżemem, albo szyneczką i żółtym serem, pasztetm na obiad zupy wszelkiego rodzaju oczywiście unikając grochówek, fasolówek, ale pomidorówka, rosól jak najbardziej na tak, na drugie danie zjedz sobie mięsko ugotowane, warzywka ugotowane i np ryż a na kolacje też znów bułeczka albo chleb z jakimiś sałatami, pomidorkami, ogórkiem zielonym nie jedz marynowanych pieczarek ogórków kiszonych czy kapusty jedz dużo jajek, gotowanych, jajecznica niekoniecznie i oczywiście dużo jogurtów, activie itd, bo jak bierzesz antybiotyki to możesz wyjałowić organizm ![]() też miałam helicobakter plus mam jelito nadwrażliwe, więc pisze z doświadczenia Edytowane przez daafnee Czas edycji: 2010-05-18 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
i tak naprawde badanie krwi na obecność helicobaktera to żadne badanie, bo wychodzi 99% osobom jeśli chcesz mieć 100% pewności co do wyniku musisz iść na gastroskopie i tam się bada to na podstawie wymazu z zołądka i wtedy będziesz pewna czy to helicobakter a nie np jelito nadwrażliwe jeśli masz wzdęcia, gazy, czkawke, biegunki na przemian z zaparciami to jest np jelito nadwrażliwe a nie helicobakter 2 tygodnie temu to przechodziłam więc wiem.. paskudna choroba też byłam 2 lata temu na badaniu krwi, dostałam kilka antybiotyków naraz które wyniszczyły mi orgaznim i dostałam grzybicy pochwy która leczyłam przez rok po to tylko żeby te tabletki nic nie pomogły.. męczyłam się dalej i w końcu odważyłam się iśc na gastroskopie. i okazało się że nie mam helicobaktera. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
To niezle :/
ja robiłam test i wyszedł Helicobacter :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
krwi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
to jeśli moge coś poradzić idź na gastroskopie, wiem, że paskudne badanie, ale przynajmniej już na początku szukania diagnozy dowiesz się jak wygląda Twój przelyk itd, czy to napewno helicobakter czy co innego, i bedziesz od razu leczona tak jak trzeba, a nie tak jak ja metoda prób i błędów.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
dzięki za rade, ale narazie nie skorzystam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
żadnego pieprzu i czosnku! Cytat:
nie świadczy to jednak o wrzodach racja, trzeba unikać ciężkostrawnych potraw Cytat:
posłuchaj tych rad! ![]() daafnee napisała wszystko o co pytałaś!! także piszę z własnego doświadczenia
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.