|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Siatka dla kota
Cześć, przymierzam się do przeniesienia moich kotków z domku na wsi do mieszkania. Nigdzie nie mogę znaleźć orientacyjnych cen zabezpieczenia okien siatką. Wszędzie jest tylko "indywidualna wycena" a chciałabym wiedzieć na ile mniej więcej się szykować. Mam typowe blokowe okna, dwuskrzydłowe.
Możecie mi podpowiedzieć ile płaciliście za osiatkowanie okna? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Siatka dla kota
Ja za balkon - prosty odcinek 2,5x2,5m płaciłam 460 zł kilka lat temu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Work, work, work
|
Siatka z firmy Trxie też jest rozwiązaniem.
Mamy ją odkąd mamy kota w domu i na każdym mieszkaniu jest z nami, sprawdza sie idealnie. Jest to nieco tańsze rozwiązanie niż montaż na zamówienie, zobacz może wpierw taką opcję ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pytałam w kilku firmach o balkon 4,5m2. Prosty balkon typu loggia. Dostałam wyceny od 350 zł do 650 zł w zależności od firmy+ w niektórych była dodatkowa dopłata za montaż bezinwazyjny. Za około 250 zł Panowie zrobili mi też montaż siatki na oknie narożnym, w kształcie litety L więc to trochę większa kombinacja niż przy zwykłym oknie ![]() Szczerze mówiąc ja jestem zadowolona z montażu przez taką firmę. Nie wiem czy samodzielny montaż uda się tak profesjonalnie zrobić. Trochę to kosztuje ale jest to porządny i solidny montaż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieję, że nie zostanę mistrzem odkopywanie i komuś jeszcze pomogę.
Jeżeli chodzi o zabezpieczenie okien, to warto kupić moskitierę zamiast siatki, ponieważ dodatkowo zabezpieczymy się przed komarami. Ważne, aby ta moskitiera była na ramach, a nie na klej czy magnesy, ponieważ nic to nie da. Do tego warto jeszcze dokupić kratki trixie, aby kot sięâ☠nie zaklinował, jeżeli okno będzie uchylone. W przypadku balkonów, no to wtedy trzeba już patrzeć za siatką i kontaktować sięâ☠z firmami, które je oferują. Jeżeli chodzi o to, jak zamontować taką kratkę bądź moskitiere, to opisałem to kiedyś na moim blogu. Podrzucam link, może komuś się przyda <ciach reklama>
Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-06-15 o 11:26 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.