|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Grzywka postarza??
Dziewczyny zbliża się lato tylko kalendarzowe niestety, bo pogodę mamy paskudną... a co za tym idzie zapewne czas wielu zmian nie tylko dla mnie - myśle że dla każdej z nas.
![]() Stajemy się coraz starsze i starsze. Mam teraz 19 lat , a czuje się strasznie staro... ![]() ....... mam włosy sięgające do łopatek, lekko wystopniowane , mam długą grzywkę prawie równą z włoskami.. słyszałam od koleżanek że grzywka postarza.. Jak myślicie czy to prawda??? Czy powinnam zrobić sobie grzywkę?? proszę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grzywka postarza??
W wieku 19 lat się odmładzać? To trochę dziwne skoro wyglądasz na swój wiek...
Myślę, że odmłodzić mogłaby Cię taka długa grzywka na bok. Taka grzywka wygląda bardzo dziewczęco. Albo warkoczyki, kucyki... to już w ogóle... Krótka grzywka raczej nie odmładza, osobiście jej nie lubię, bo mi w takiej fryzurze nie do twarzy.
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja mam grzywkę do brwi czasem trochę krótszą,na prosto obcięto i wyglądam dużo lepiej niż bez,głównie przez to ,że mam wysokie czoło.Nie wydaje mi się ,żeby mnie postarzała,zresztą nie taka jej rola.Ja wyglądam w grzywce młodziej,bardziej dziewczęco,zw łaszcza,że mam na czole poziome linie papilarne(nie nazwałabym tego zmarszczkami,bo zawsze je u siebie widziałam,choć teraz są jeszcze bardziej widoczne,ale grzywka je zasłania).Ogólnie grzywka odmładza całą twarz,tylko musi pasować do kształtu twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
właśnie mam taką długą grzywkę na boku....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A jaki masz kształt twarzy, czoło?
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie postarza, rto bardziej kwestia tego, czy komus pasuje, czy nie.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
mam dość wysokie czoło, buzia raczej owalna..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Bez zdjęcia trudno Ci cokolwiek doradzić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Grzywka postarza jak jest źle dobrana, np ja w grzywce na bok mam ostrzejsze rysy i faktycznie mnie to postarza, ale grzywka prosta juz mi pasuje i sie z nią nie rozstaje od lat. a latka lecą.. oj lecą. Zazdroszcze 19!
Tak jak pisza dziewczyny, wszytsko zalezy od kształtu twarzy oraz jej rysów. Jak masz owalną i wysokie czoło, to grzywka jak najbardziej będzie fajnie wyglądac. Odmładza tez bardzo delikatny makijaz i odpowiedni ubiór ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
grzywka na pewno będzie pasować i mysle ze lepsza bedzie taka na cale czolo niż na bok
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.