|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pierwszy raz
Wiem , że już na wielu forach piszą o tym ale chciałabym jeszcze raz...
Gdy mój chłopak pieści mnie palcem po niedługim czasie już mnie to boli to jak mam zacząć się z nim kochać jeżeli wtedy to już chyba umrę z bulu... To naprawde jest takie straszne za pierwszym razem jak dużo osób mówi? Nie piszcie,że nie jestem gotowa bo wiem i jestem pewna , że bardzo tego pragne z właśnie tą osobą tylko tak straszą , że to tak bardzo boli... Macie może jakieś rady wskazówki ? Boje się , że on bardziej skupia się na sobie i nie będzie zupełnie delikatny nawet jeśli go o to poprosze... już raz odpuściłam sobie ze strachu... |
|
|
|
|
#2 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pierwszy raz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
A on wie, że to będzie Twój pierwszy raz? U mnie nie bolało i nie było krwi, więc spokojnie nie każdą boli, ale ważny jest spokój. Może wypijcie wcześniej po lampce wina (po lampce nie całą butelkę). Powinnaś zaopatrzyć się w lubrykant, niewielka ilość i będzie poślizg i nie powinno boleć. Powodzenia
|
|
|
|
|
#5 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Te wszystkie lale, które straszą swoje koleżanki bólem podczas pierwszego stosunku mają zwykle nie więcej niż 15 lat i cholernie pusto w głowie (w tej sferze, chociaż czasem nie tylko...). Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. Twój facet jest jakimś starszym dupkiem, co tylko mu seks w głowie - nie ważne, co Ty będziesz czuła. 2. Twój facet jest jakimś młodym gówniarzem, który nie wie w ogóle jak się za to zabrać. 3. Nie rozmawialiście na ten temat. |
|||||
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
z tym bólem bywa różnie, nie można powiedzieć że każdą boli lub nikogo nie boli ( i mam duuużo więcej niz lat15
) ale zgodzę się, że dziewczyna raczej nie jest do tego kroku gotowa bo..gdy ktoś bardzo chce być blisko to o bólu nie myśli tylko o innych rzeczach..trochę tak jak nie myśli się o bólu przy porodzie(a ten występuje zawsze) chcąc mieć dziecko (skojarzenie nie do końca adekwatne ale coś w tym jest)
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam na myśli dziewczyny, które ZWYKLE mają NIE WIĘCEJ niż 15 lat i oczywiście z własnych doświadczeń wiedzą, że pierwszy stosunek boli. Mimo to, nie przyjmują do wiadomości, że bolało bo były zbyt spięte, niegotowe, niedojrzałe (nie tylko) emocjonalnie. Każda kobieta, powinna wiedzieć, że ból nie zawsze występuje, że jest to uwarunkowane wieloma czynnikami i to, że koleżankę albo nawet 3 koleżanki bolało, to nie znaczy, że i mnie będzie. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Hmm. Widac nie podnieca Cie wystarczająco, skoro odczuwasz ból. Ale to nie jest duży problem, wystarczy kupić wazeline w aptece
Myśle że jak z nim o tym szczerze porozmawiasz, to będzie delikatny. W dodatku możesz spróbować sama zbadać swoje ciało, zobacz co sprawia ci przyjemność. Pewnie nigdy jeszcze nie miałaś orgazmu, więc powiem Ci że pocierając łechtaczke możesz dojść. Drugim sposobem jest punkt G, to sprawia naprawdę wiele przyjemności, i mnie np. pierwszy raz nie bolał ze względu na to, że byłam baaardzo napalona na mojego chłopaka, a co się z tym wiąze- dobrze nawilżona. Niczym sie nie martw, wiele dziewczyn sie o to martwi!
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ale była mojego autorstwa i ja zdecydowałam się ją zamieścić uznając że jest stosowna, a ocenę tego pozostawiłam reszcie użytkowniczek. Nie jesteśmy tutaj same.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
dajcie spokoj. każda dziewczyna sie przejmuje swoim pierwszym razem, nie ważne czy jest gotowa czy nie, nie ważne czy to jest ten jeden jedyny czy nie, czy robi to z milosci czy nie. jesli uwazacie inaczej to znaczy ze nie pamietacie juz swoich pierwszych razów.
tym bardziej jesli sa zyczliwe kolezanki ktore straszą. ogolnie to jest tak ze jesli bedziesz odprężona to nie poczujesz żadnego bólu (np. mnie ostatecznie nie bolało), ale jesli sie np tak bardzo boisz to polecam wizytę u lekarza, sprawdzi czy wszystko ok i może poleci jakąś odpowiednią pozycję, oczywiscie żel nawilżający obowiązkowy na pierwszy raz. odpowiednie nastawienie, nie boj sie niczego, badz rozluzniona i bedzie git
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem czepialska ..jednak czasami tak niedorzecznie ktoś pisze (próbując wytworzyć jakąś niby wszechobecną prawdę że np zawsze boli albo nigdy gdy jesteś rozluźniona nie boli..), że nie mogę się powstrzymać, sorki..trochę wiedzy..doświadczenia..lu b chociaż myślenia
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Ja obawy Pumciax rozumiem,przede mna tez pierwszy raz...było juz kilka prób i strach w decydujacym momencie mnie paralizował. Zazdroszczę tym które potrafiły sie wyluzowac
....uw ielbiam jak mnie tam lize,kąsa,jestem nawilzona a potem trach i juz nie chce |
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strach świadczy o tym, że nie jesteś gotowa zacząć współżyć. Mówisz, że zazdrościsz tym, które potrafiły się wyluzować. Czytając to, mam wrażenie, że pierwszy raz jest przykrym obowiązkiem. Jeśli będziesz gotowa, to strach minie automatycznie. Nieważne czy za rok, czy dwa. Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2010-05-25 o 13:09 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj. Miałam już swój pierwszy raz tak w sumie... ale był analny. Pomimo założenia, że strasznie boli, mnie nie bolało praktycznie w ogóle. Ostatnio ze swoim teraźniejszym chłopakiem działaliśmy trochę, byłam bardzo podniecona, chciałam tego.. w końcu wszedł. Poprosiłam, żeby robił to powoli, ale i tak bolało, strasznie.. Co mogę zrobić? Nie dałam mu nawet do końca wejść, bo myślałam, że nie wytrzymam z bólu.. a czuję się trochę źle z myślą, że nie dałam rady go zaspokoić..
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Gość
|
porozmawiaj z nim o tym , jezeli powie ze bedzie delikatny i dotrzyma slowa to nie bedzie to bolalo.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
ale właśnie o to chodzi, że był delikatny!
spytał się czy boli, gdy powiedziałam, że tak to przerwał i się przytulił.
Edytowane przez aTynie Czas edycji: 2010-05-27 o 08:15 |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
mnie za pierwszym tak bolało ze az mi lzy poleciały . zgadzam się ze stres jeszcze ten ból wzbudza i tak u mnie bylo. ale TŻ nie pchał na sile przebilismy tylko błone i wiecej nie dałąm rady. pierwsze razy mogą boleć, zalezy od budowy. moim zdaniem i z doswiadczenia wiem, ze na poczatku boli, bo musi sie 'rozepchac'. wiadomno nawilzenie ,podniecenie to podstawa ale i nastawienie, trzeba byc pewna ze sie chce. mnie bolało, bylo ciezko ale potem zaczelo to znikac z czasem im wiecej razy to robilismy.
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() PS. a tak w ogole to ja nie widze w ktorym momencie moje słowa wskazują na "wszechobecną prawdę". nie wiem czy wiesz, ale paraliż spowodowany strachem psuje wszystko. fakt ciezko byc rozluznionym jak sie człowiek stresuje, ale trzeba się jakoś starać, probować. Widocznie Twoj pierwszy raz byl fantastyczny i nie rozumiesz co to znaczy ze trzeba byc rozluźnionym, pomimo tego ze się nie da. może to nielogiczne ale prawdziwe. i w tym tkwi problem
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 Edytowane przez just_me Czas edycji: 2010-05-30 o 20:08 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

) ale zgodzę się, że dziewczyna raczej nie jest do tego kroku gotowa bo..gdy ktoś bardzo chce być blisko to o bólu nie myśli tylko o innych rzeczach..trochę tak jak nie myśli się o bólu przy porodzie(a ten występuje zawsze) chcąc mieć dziecko (skojarzenie nie do końca adekwatne ale coś w tym jest)

....uw ielbiam jak mnie tam lize,kąsa,jestem nawilzona a potem trach i juz nie chce