|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
ćwir ćwir
|
Sigma: kupiłam zły rozmiar- odstąpię lub wymienię- definitywnie zamknięty wątek
Zakładam bardzo potrzebny wątek dla uczestniczek zamówień z Sigmy. Zakładam go tutaj, ponieważ nie do końca on pasuje na ogólnowizażowe targowiska z prostego powodu: nie chcemy się wymieniać na cokolwiek i przeszukiwać wątków w poszukiwaniu czegoś na wymianę, tylko chcemy zamienić konkretny model na konkretny model, konkretny rozmiar na konkretny rozmiar.
Wątek może też służyć jako "puszczenie" dalej w świat danego modelu, jeśli się nie spodobał na żywo, zły rozmiar, za wysoki obcas, itd. Jest to traktowane jako udział w zamówieniu, po prostu odstępuje się swoje miejsce innej chętnej osobie. Nie zarabiamy na takiej pozornej "sprzedaży" ani grosza, odstępujemy po cenie z zamówienia, więc to nie jest sprzedaż,a właśnie odstąpienie. Wszelkie próby sprzedaży (czyli próby zarobienia) będą od razu karane punktami karnymi lub banem. Zasad jako-takich nie ma, ponieważ liczę, że na tyle wiecie już co wolno na tym podforum a czego nie, że na wyczucie, instyntownie będziecie starały się utrzymać tutaj porządek. Proszę, żeby nie było tutaj bałaganu. Osoba, która chce się wymienić pisze posta: " W zamówieniu u X (tutaj nick organiztorki) zamówiłam rozmiar X takich a takich butów. Niestety są na mnie np. za małe, szukam chętnej osoby, która ma z kolei rozmiar większe i szuka mniejszych." Jeśli znajdzie się chętna na wymianę- cytuje tą wiadomość i się dogadujecie na wątku. Jeśli jesteście co do wszystkiego zgodne- proszę o napisanie PW do mnie lub do Naamah i poinformowanie o tym fakcie, żebyśmy miały wgląd w to wszystko. Jeśli ktoś z kolei chce odstąpić to smaruje post: W zamówieniu u X (tutaj nick organiztorki) zamówiłam rozmiar X takich a takich butów. Niestety nie podobają mi się (czy jakikolwiek inny powód podajecie) i chcę je odstąpić chętnej osobie. Dalej leci wszystko jak wyżej przy wymianie. Proszę o cztery rzeczy: 1. Jeśli zgłaszacie dany model do wymiany czy odstąpienia to podajcie następujące informacje: a) u jakiej organiztorki zamówiłyście b)podajcie linka do listy robionej przez organiztorkę na wątku głównym, w którym widać cenę c)wstawcie albo swoje real zdjęcia tych butów albo pożyczcie z wątku z real foto (ponformujcie wtedy, że pożyczacie, żeby nie było nieporozumień) d)wymierzcie buty, bo na 100% jeśli tego nie zrobicie to pojawią się pytania o wymiary. 2. Jeśli widzicie ogłoszenie, że ktoś się wymienia lub odstępuje- i ktoś już przed Wami jest chętny do wymiany/przygarnięcia danego modelu to poczekajcie co z tego wyjdzie. Nie chcę, żeby był tutaj bałagan i 5 tysięcy postów o treści "ja, ja przygarnę!". 3. Jeśli już się zgłaszasz na wymianę czy przygarnięcie to rób to jak jesteś na 100% pewna, że chcesz, bez zastanawiania się i pisania "może ja". 4. Patrzcie uważnie czy ktoś nie próbuje kantować ![]() Edit: Buty odstępujecie za cenę buta jaką zapłaciłyście organiztorce + wysyłka z Sigmy czyli 0,83zł. Nie możecie sobie doliczyć wysyłki od organizatorki Koszty wysyłki od Was do kolejnej chętnej ponosi chętna, nie Wy. Czyli dla jasności: cena buta z Sigmy brutto + 0,83zł + koszty wysyłki od Was do następczyni. NIC WIĘCEJ. ZAPRASZAM
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2010-03-09 o 19:33 |
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sigma: kupiłam zły rozmiar- odstąpię lub wymienię.
NIEAKTUALNE!!
W zamówieniu 3 u Insane kupiłam balerinki rozmiar 36, ale jest to malutkie 36 ![]() 1. Balerinki zamawiałam u Insane: Cisną mnie w palcach, nie chcę ich rozbijać, dlatego chętnie wymienię na większe (niekoniecznie takie same) lub odstąpię. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...403015&page=32 post 937 i 949 2. cena balerinek 26 zł netto + 22% Vat+0,83 wysyłka z Sigmy= 32,55 (plus koszty wysyłki ode mnie do ewentualnej chętnej - ok. 7 zł), czyli razem 39,55 3. długość wkładki 22,5 cm, wkładka skórzana, na zewnątrz materiał 4. zdjęcia z sigmy i moje real-foto. Przepraszam za słabą jakość, postaram się zrobić lepsze w najbliższym czasie mam nadzieję, ze nic nie pokręciłam i o niczym nie zapomniałam
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2010-03-28 o 23:30 |
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Zamówienie u Eary Grel, szare z kwiatkiem, rozmiar 38 , wkładka 24,5. najchętniej zamienię na jakieś inne (tylko na obcasie) w rozmiarze 39w ostateczności odsprzedam.
Cena brutto 47,58 + 0,83 (wysyłka z Sigmy) + koszt wysyłki odemnie 11 zł (paczka buty w pudełku).
Edytowane przez reziolki Czas edycji: 2010-03-10 o 17:38 |
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówienie u Ćwirki
pudrowe baleriny rozmiar 36, wkładka 23 cm najchętniej zamienię na takie same 37, lub na Zarowe baleriny z blaszką rozmiar 38, istnieje też możliwość odstąpienia. cena 28 netto + 22% Vat + 0,83(wysyłka z sigmy do organizatorki) = 34.99 + ewentualne koszty przesyłki przy odstąpieniu butów. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1249 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4676 NIEAKTUALNE Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2010-03-15 o 15:37 Powód: nieaktualne. |
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
pudrowe z ćwiekami, rozmiar 37, długość wkładki 24cm
zmienię na 36 zamówienie u Ćwirki (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1249) cena 28zł, czyli 34,16zł + 0,83zł wysyłka (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4676) |
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
kolezanka mi je zamowila na watku sigmy ale okazaly sie na mnie troche za ciasne
roz.38, nie wiem czy je odsprzedac czy moze sie rozbija https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1268071855 |
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
morskie baleriny rozm. 39 - rozmiarówka zaniżona
- zamówienie u WinylEm KLIK - cena 32,50zł + wysyłka - real foto robione przez WinylEm KLIK - wkładka ze skóry - niby 25,2cm, ale na stopie jakby pół centymetra mniejsze najchętniej wymienię na inne baleriny - standardowe 39 ew. odstąpię
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz zdjecia na nozce? |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Na razie czekam, może ktoś będzie chętny do wymiany, jeśli do piątku nikt sie nie zgłosi to odsprzedam.
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej widziałam że masz je zbyciu na plotkowym, pisałam w zeszłym tygodniu Pw do Ciebie, że chętnie je odkupie, nadal jestem chętna bo dla mnie u Eary ta para wtedy nie przyszła
4.03.2015 r - Emilia nasze największe szczęście Edytowane przez Hottie07 Czas edycji: 2010-03-11 o 09:48 |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Najbardziej zalezy mi na wymianie na inne.
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- az zrobilam przeglad swoich bucikow ale niestety nie mam 39......
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Może masz 38 ale lekko zawyżone, ja musze mieć wkładkę 24,8 minimum.
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce Cię wstrzymywać; nie wiem co mam zrobić
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tego co ja widze na watku pierwsza była wizażanka daruniaa01 ... Chyba jest napisane w 1 poście że ma pierwszeństwo ten co wyrazi chęć wymiany/odkupienia na wątku..
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo teraz wyglada na to jakby wystawila zaklepane juz wczesniej rpzez kogos buty.... ![]() wiec po co w ogole to wszytsko? moze zle mysle, ale tak to wyglada...
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-03-11 o 15:29 |
|
|
|
|
#22 | |
|
ćwir ćwir
|
Cytat:
|
|
#23 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale np Hottie07 napisala ze tez jest chetna na kupno i ze pisala wczesniej o tym na innym watku, a nie na tym - czyli jesli Reziolki zdecyduje sie sprzedac jednak to ja mam pierwszenstwo? |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówienie nr 2 u Namaah - szare buty z kwiatkiem, rozmiar 40 - dł. wkładki - 26 cm. Niestety są trochę za wysokie i za wąskie
(, więc chętnie oddam. Koszt 48,41 pln (brutto + wysyłka z sigmy do organizatorki) + wysyłka do Ciebie 9,50 ekonomiczna lub 11 priorytet.NIEAKTUALNE (buciki poleciały do aguska1816)
Fitnesuję od 12.10.2009. teraz 3 razy w tygodniu ![]() Codziennie godzinny spacerek z Abi Bez słodyczy od 07.04.2010 Edytowane przez budgetka Czas edycji: 2010-03-11 o 17:52 |
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem chętna
)prosze o wysokośc obcasa |
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
11 cm i platforma 2 cm, więc wychodzi ok. 9 cm
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
oki to mi pasuje, mam nadzieje ze beda dobre
napisz mi wszystkie dane na PW
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przepraszam za zamieszanie
. Rzeczywiście umówiłam się z Majade na wymianę, ale do niej jeszcze nie doszły buty (i ona nie wie czy bedą pasowac czy nie). Po pojawieniu się oficjalnego wątku wymiankowego napisałam tu, przez to zrobiło się straszne zamieszanie (oczywiście z mojej winy ) Najbardziej zależy mi na wymianie na inne buty na obcasie. Więc jeśli Majade nie będzie do jutra wiedziała, co z jej butami to w sobotę sprzedam je Dorunia01, bo pierwsza zgłosiła sie na tym wątku i zgodnie z regulaminem ona ma pierwszeństwo. Już mi się chyba odechciało wymiany butów Źle się do tego zabrałam
|
|
#29 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ok, to ja czekam na wiadomosc
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
ale ceny nie pamiętam jutro sprawdzę
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

. Rzeczywiście umówiłam się z Majade na wymianę, ale do niej jeszcze nie doszły buty (i ona nie wie czy bedą pasowac czy nie). Po pojawieniu się oficjalnego wątku wymiankowego napisałam tu, przez to zrobiło się straszne zamieszanie (oczywiście z mojej winy