|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
materiał na dekoracje sali
Witajcie
![]() Próbuje ustalić czy wyjdzie mi taniej jak sama udekoruję salę na wesele czy jak wynajmę jakąś firmę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: materiał na dekoracje sali
Myślę, że musisz liczyć około 3-4 m na krzesło. Organzę sprzedają w belach po 9m, więc z jednej rolki zrobisz max 3 krzesła, chociaż podejrzewam, że 3m to będzie mało na ładną kokardę i wyjdą Ci tylko 2 z jednej rolki. Koszt jednej rolki to 7-10zł, czyli na krzesło musisz liczyć 3,50-5,00zł. Pytanie... Co później z tym zrobisz? Na co Ci tyle metrów pociętej organzy?
Na pewno taniej Ci wyjdzie wypożyczyć.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na jednej stronie znalazłam organze po 6zł po 9m, więc wychodzi ponad 200zł. Jak pomyśle ile u nas biorą za dekoracje sali to wszystkie pomysły wydają się lepsze
![]() I gratuluję ślubu w tym roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli Twoja sala jest piękna "sama z siebie" i rzeczywiście wystarczą do jej upiększenia szarfy, to nie opłaca się wynajmowanie dekoratora. Jeśli warto w coś zainwestować (niezależnie od skali piękności sali) to w kwiaty i florystkę (:
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie sala jest bardzo ładna, od razu się w niej zakochałam i również myślę o zainwestowaniu we florystkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=61
Polecam ten wątek, tam wizażanka pisała jak ozdobiła krzesła szarfami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile biorą? Na mojej sali koszt jednego pokrowca satynowego z kokardą z organzy to 3,00 zł, ja się decyduję. Natomiast znajoma wypożyczała pokrowce gdzieś w sieci za 10zł/sztuka, ale dostała porządne, grube, białe pokrowce z pięknymi kokardami. Może poszukaj w sieci? Na allegro jest sporo takich ofert.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- ładną satynową szarfę można wypożyczyć za 1,5zł i zawiązać samemu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wiesz co , ja mam wesele w remizie i muszę udekorować całą salę by wygladała ładnie. Na miejscu jedna Pani powiedziała , że zna ludzi którzy sam sufit (a jest bardzo wysoki i samemu nie ma szans go ubrać) ubiora za 1500 zł
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja po marudziłam, pokrzywiłam sie, powiedziałam ze się jeszcze zastanowie nad sala i na szybsze podjęcie decyzji dostałam pokrowce na krzesła gratis od właścicieli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam, czytam wasze rozważania o dekoracjach ślubnych i mam do was pytanie. Czy polecacie firmę o nazwie Gabi Usługi Dekoratorskie z miejscowości Białobrzegi? Będę wdzięczna za wszelkie wasze opinie... Myślałam o podpisaniu z nią umowy na dekoracje weselne sali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.