|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przyjaciel vs TŻ
Dodałam wpis w 'starym' wątku ale nikt mi nie odpisał dlatego postanowiłam napisać nowy... A że temat nie może być zbytnio rozwinięty to moderatorzy mogą go jutro usunąć... I przepraszam za zamieszanie ale nie wiem co mam robić...
Mam przyjaciela-chłopaka (przyjaźnimy się od 3 lat) jednak gdy miałam problemy w moim związku(który trwa 2 lata a problemy były przez moja zdradę) on był przy mnie i w końcu wyznał mi miłość ![]() I pytanie co ja mam zrobić? Iść na to spotkanie z tym przyjacielem? nie chce go zawieść ale nie chce też dać mojemu TZ powodów do niepokoju ani złości... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
High Quality Since 2007
|
Dot.: przyjaciel vs TŻ
Cytat:
Obawiam się, że po tej zdradzie po prostu przestał Ci ufać, tak w ogóle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś własnością tżeta, nie ma prawa Ci zabraniać się spotykać z innymi ludźmi, a Ty sama się ubezwłasnowolniasz. Przyjaciel to przyjaciel. Nie powinnaś się w ogóle pytać, czy możesz się spotykać z nim, czy jechać pomóc, a już na pewno nie powinnaś czekać na odpowiedź. Bo jaka z Ciebie przyjaciółka, na której nie można polegać? Poza tym, jaki niepokój, jaka złość? Nie robisz nic zdrożnego, więc nie ma się o co czepiać, a jak się czepia olać go.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przyjaciel pomógł Ci kiedy byłaś w rozsypce a Ty się jeszcze zastanawiasz? Naprawdę chcesz zawieźć przez takie coś bliską Ci osobe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zastanów się, czy to Twój przyjaciel czy nie.
Jeśli przyjaciel to pomóż. Jeśli nie, to nie. Tż się nie odzywa -niepotrzebnie napisałaś, że jednak nigdzie nie jedziesz. Rozumiem go trochę, bo głupio mu napisać "nie jedź", ale na pewno wolałby żebyś nie jechała. Nie ufa Ci. Niefajna ta obietnica "nie będę się spotykać z kolegami.". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobisz, co będziesz chciała. Ja kiedyś wybrałam przyjaciela i nie żałowałam. Jeśli TŻ będzie Ci ufał tylko wtedy, kiedy będziesz siedzieć pod kluczem to co to za związek? ![]() Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2010-05-30 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
TŻ zadzwonił niedawno że zapomniał telefonu i że powinnam sie spotkać i żebym sie najwyżej umówiła innym razem... że jemu nie ufa i raczej nigdy nie zaufa ale wie że nas związek nie przetrwa gdy będzie mnie trzymał w 'złotej klatce'... wiec moje obawy jednak były zbyteczne... ale i tak dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Byłam w podobnej sytuacji. Miałam przyjaciela i tż (poznałam ich w jednakowym czasie)
Przez pierwsze półtora roku przyjaźniłam się z K. i byłam z tż. Potem na pół roku rozstałam się z tż i w tym czasie moja przyjaźń z K bardziej się zacieśniła (nadal pozostając przyjaźnią). K pomógł mi się pozbierać, wyciągał na imprezy, ogólnie to robił wszystko, żebym nie czuła się samotna. Po pół roku wróciłam do tż, który kiedy dowiedział się o moich relacjach z K, zabronił mi się z nim zadawać. Posłuchałam go (chociaż nie do końca. Utrzymywałam z K kontakt, ale był on dużo słabszy) i to był jeden z większych błędów jakie popełniłam. Nie dość, że zachowałam się okropnie, skrzywdziłam człowieka, który mi pomógł, to jeszcze straciłam fajną przyjaźń. Niedawno rozstałam się z tż. Próbuję odbudować przyjaźń z K, ale on twierdzi, że już nigdy mi nie zaufa. Radzę Ci nie dać się zamknąć w klatce. Chłopak może odejść z dnia na dzień, przyjaciel Cię nie opuści bez powodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
osobiście nie uznaje czegoś takiego jak stawianie tż ponad przyjaciółmi. sama popełniłam kiedyś ten błąd i wielu relacji nie dało się już odbudować. po dziś dzień bardzo tego żałuję..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.