![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem...
Mam problem z chłopakiem... Jestem z nim 6 miesięcy. Na początku było fajnie, kiedy go widziałam szybciej biło mi serce.. A teraz? Teraz jest strasznie. Robi mi problem praktycznie o byle co. Np. wczoraj. Rozmawialiśmy przez telefon i powiedziałam mu, że niedługo wrócę do domu. Wróciłam po 2 godzinach i nie miałam mu jak napisać, że wrócę później, bo padł mi telefon. Zrobił mi kłótnię o to. Na końcu powiedział, że (cytuję) : "ch** mi w d*** i że mam spier****" Później pisał mi, że mnie nienawidzi, że zachowuję się jak dziesięciolatek, że niszczę związek, że przeze mnie ma ochotę się zabić... Dzisiaj szedł ze mną przez pół miasta i darł się na mnie, żądał przeprosin. Kiedy w końcu powiedziałam mu, że źle zrobiłam, że go przepraszam, powiedział, że na pewno to nie są szczere przeprosiny, że nie wyciągnęłam wniosków z tego co on do mnie "mówi". Nie daje mi tyle wolności ile potrzebuję. Wypomina mi, że znajomi są ważniejsi od niego. Rozmawiałam z nim na ten temat, mówiłam, że nie jesteśmy małżeństem, że ja się chcę jeszcze wyszaleć itd. Sprawdza mnie. Np. (też dzisiaj) dzwonił i pytał się co robię, kiedy powiedziałam mu że siedzę w Internecie, kazał mi wysłać do siebie wiadomość na gg czy aby na pewno jestem w domu. Ciągle pyta mnie co robię, z kim, gdzie. Potrafi obudzić mnie o 6 rano tylko po to żeby zapytać mnie o opis na gg który wydaje mu się podejrzany
![]() To tylko parę takich akcji. Nie wiem co zrobić. Czy z nim zerwać, czy nie... Kocham go, ale coraz częściej przez niego płaczę, chodzę zdenerwowana... Znajomi radzą, żeby zerwać... A ja sama nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy w dobrym temacie założyłam wątek. Jeśli nie, to proszę o przeneisienie.
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem...
Cytat:
Nad czym Ty się zastanawiasz? Twój cudowny Misiaczek, to skończony i zaborczy palant, który nie ma do Ciebie ani zaufania, ani szacunku...
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wow.. gratuluje cierpliwosci
albo braku szacunku do siebie.. bo tej relacji inaczej opisac nie potrafie.. zarty jakies po prostu i że ty sobie na takie coś pozwalasz
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jedno słowo - zerwij.
Znajdą się krocie innych chłopaków, którzy będą Cię naprawdę kochać, szanować, ufać Ci. Dla tego z którym jesteś nie warto marnować czas. ![]() Tyle ode mnie. Trzymaj się ciepło. ;*
"- Czemu wolisz kanapę? - ponowił pytanie. - Ja tam uważam, że to łóżko to świetna sprawa. - Niepotrzebne nam łóżko - zdołałam wykrztusić. (...) - No nie wiem, no nie wiem. Na kanapie nie dałoby się zrobić tego i owego." ![]() You want be mine? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żądał czego??? Niby co ty mu zrobiłaś? Jesteś wolną osobą, masz prawo wracać kiedy chcesz, nie masz żadnego obowiązku żeby się mu tłumaczyć Jesteś teraz zauroczona i pakujesz się w toksyczny związek, cokolwiek byśmy ci nie napisały na tym forum to i tak pójdzie w zapomnienie jak tylko Misiaczek się do ciebie odezwie, pamiętaj tylko że jeśli teraz z nim nie zerwiesz to za kilka lat jako ofiara przemocy domowej będziesz uciekać z dziećmi po nocy przed tyranem nie mającym żadnego szacunku do kogokolwiek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieje że nie masz nadzieji że się zmieni bo nie - on się nie zmieni. Nawet jak będzie obiecywał itd.
Też podziwiam za wytrwałość a z drugiej strony szkoda za takie nieszanowanie siebie. Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-06-22 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Niby wiem, że mnie nie uderzy, ale faktycznie coraz częściej się go boję
![]() Jeszcze jak nie miałam chłopaka i czytałam właśnie o takich ofiarach przemocy domowej, przysięgałam sobie, że w życiu z takim facetem nie będę...
Na złocistej fajerce spalę różową różę czarne pióreczko kurze i jedno ludzkie serce. Edytowane przez Siaasiaa Czas edycji: 2010-06-22 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
o Boże...co to a być za sprawdzanie, obrażanie. Oczywiście, że musisz zakończyć ten związek bo to jakiś psychopata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Gdyby ktoś się do mnie odzywał, tak jak Twój chłopak do Ciebie, to nie miałabym wątpliwości, czy kontynuować znajomość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Niby wiesz, że cię nie uderzy...
a jak zaczynałaś się z nim spotykać wiedziałaś że będzie się tak na tobie wyżywał? Mam nadzieję że jednak przejrzysz na oczy zanim zacznie się wyżywać również fizycznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet gdybyście byli małżeństwem, to nie miałby prawa Cię sprawdzać i kontrolować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
i Ty jeszcze z nim jedziesz! Jak Ty z nim wytrzymasz?!
Tym bardziej że nie będziesz miała gdzie od niego odpocząć. Jakto czekać do końca wakacji? Na co? Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-06-22 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
zerwij z nim.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
... choć nie Westwood
|
Dziewczyno, weź się ogarnij w końcu i spójrz, że to COŚ nad czym się zastanawiasz i to co nazywasz związkiem JEST KOMPLETNĄ POMYŁKĄ.
Naprawdę się jeszcze zastanawiasz? On Cię wyzywa, sprawdza, kontroluje, nie ufa Ci, nie szanuje, pomiata Tobą i chce mieć nad Tobą władzę. I on się nie zmieni! Obiecywać to sobie może. Olej wyjazd, przykre, że kasa przepadnie, ale cóż, może możesz komuś bilet odsprzedać? ja na Twoim miejscu olałabym już go dawno temu.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No za ten bilet płacili jego rodzice i moja mama ma im oddać kasę;p i taka głupia trochę sytuacja wobec nich. Jadę z nim i z moją mamą jeszcze dzisiaj w nocy do turcji więc myślę, żeby po przyjeździe z nim zerwać...
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
czegos autorko nie rozumiesz?
po prostu dziwimy sie ze dajesz sie traktowac jak smate do podlogi komus kto powinien cie kochac...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Toksycznie przez duże T. Jak słyszę takie historię to aż nie wierzę, że ludzie chcą w czymś takim żyć. Związek to przecież dobrowolna decyzja, z której powinno się wyciągać jak najwięcej radości i przyjemności..?
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Boże, Twój chłopak zachowuje się jak psychol, strach pomyśleć co będzie za jakiś czas. Zostaw go, na pewno jeszcze nie raz będziesz przez niego płakać, a po co Ci to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Eee tam, nie słuchaj ich.
Gupie som i zazdroszczą Ci chłopaka co Cię do Anglii zabiera na wakacje i do Turcji na wycieczkę ![]() Kocha to zazdrosny jest, normalne, nie? Ja bym tak zakręciła, zeby mi się w tej Anglii oświadczył...to takie romantyczne ![]() Tylko pozazdrościć perspektyw ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Huhuhu. No normalnie jakbym o moim byłym słuchała. Czy ten chłopak nie ma na imię Marcin?
![]() Słuchaj, najważniejsza jesteś TY i to jak TY się będziesz czuła, czy TY będziesz szczęśliwa. Nie jesteś szczęśliwa z tym skończonym kretynem (bo jak można być szczęśliwym z kimś kto tak Cię traktuje), więc z nim zerwij. Ulga będzie niesamowita i nagle odżyjesz.
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie zerwij. Chyba nie muszę wyjaśniać.
Ale nie wiem czy nasze - obcych! - wypowiedzi coś dadzą, skoro znajomych nie posłuchałaś...
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie to, że nie słuchałam znajomych. Po prostu oni go nie lubią i dlatego myślałam że nie mają takiego obiektywnego spojrzenia na całą sprawę. Dlatego chciałam dowiedzieć się co ludzie postronni o tym myślą. Dzięki Wam w sumie przejrzałam na oczy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
a potem pokazują w tv pobite babki które płaczą że męzowie je biją. Sama się prosisz o to autorko wątku
Czemu ma Cie przestać upokarzać skoro wie że i tak go nie rzucisz a nawet jak to i tak do niego wrócisz? Powiedz co w nim jest takiego że nie szanujesz samej siebie, marnujesz z nim swój czas i do tego wydajesz na niego sporą kase? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Zostaw Go, szkoda marnować swojego czasu i energii na kogos kto nie ma do Ciebie szacunku, nie mowiac juz o milości.
To jest chore.
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
przeczytaj swoja iwypowiedz i zastanow sie jakbys ty sie zachowywala gdyby twoj chlopak tak sie zachowywal wobec ciebie?
2h spoznienia i zero wiadomosci ze zyjesz? moglas od kogos innego napsiac, chyba nie bylas wtedy sama przez 2h? on po prostu cię kocha i sie martwi o ciebie. moze powinnas wczesniej mu mowic co zamierzasz (korepetycje) a nie po fakcie ? przmeysl sprawe. ja bym nie zrywala. oboje sie kochacie, tylko jest jakis czas kłótni, ktory na pewno minie po jakims czasie. trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- a moze on ma jakies problemy w domu i dlatego jest taki nerwowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
nic go nie ustrawiedliwia od bezczelności i chamstwa. Co z tego że ma problemy w domu? A co ona winna tego jest? Nie jest jego zabawką i popychadłem żeby miał się na niej wyżywać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.