problem... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 15:39   #1
Siaasiaa
Raczkowanie

GG do Siaasiaa

problem...

Mam problem z chłopakiem... Jestem z nim 6 miesięcy. Na początku było fajnie, kiedy go widziałam szybciej biło mi serce.. A teraz? Teraz jest strasznie. Robi mi problem praktycznie o byle co. Np. wczoraj. Rozmawialiśmy przez telefon i powiedziałam mu, że niedługo wrócę do domu. Wróciłam po 2 godzinach i nie miałam mu jak napisać, że wrócę później, bo padł mi telefon. Zrobił mi kłótnię o to. Na końcu powiedział, że (cytuję) : "ch** mi w d*** i że mam spier****" Później pisał mi, że mnie nienawidzi, że zachowuję się jak dziesięciolatek, że niszczę związek, że przeze mnie ma ochotę się zabić... Dzisiaj szedł ze mną przez pół miasta i darł się na mnie, żądał przeprosin. Kiedy w końcu powiedziałam mu, że źle zrobiłam, że go przepraszam, powiedział, że na pewno to nie są szczere przeprosiny, że nie wyciągnęłam wniosków z tego co on do mnie "mówi". Nie daje mi tyle wolności ile potrzebuję. Wypomina mi, że znajomi są ważniejsi od niego. Rozmawiałam z nim na ten temat, mówiłam, że nie jesteśmy małżeństem, że ja się chcę jeszcze wyszaleć itd. Sprawdza mnie. Np. (też dzisiaj) dzwonił i pytał się co robię, kiedy powiedziałam mu że siedzę w Internecie, kazał mi wysłać do siebie wiadomość na gg czy aby na pewno jestem w domu. Ciągle pyta mnie co robię, z kim, gdzie. Potrafi obudzić mnie o 6 rano tylko po to żeby zapytać mnie o opis na gg który wydaje mu się podejrzany Parę dni temu też musiałam iść na korepetycje z matematyki, bo musiałam zaliczyć sprawdzian żeby zdać do następnej klasy. Kiedy powiedziałam mu, że jedna pani nie może, a druga w ogóle nie odbiera telefonu i że kolega przyjdzie mnie poduczyć bo jest dobry z matematyki (znają się) także zrobił mi kłótnię. Mówił że na pewno specjalnie mu tak mówię bo chcę żeby ten kolega przyszedł mnie uczyć itp. itd. W końcu sam zadzwonił żeby dowiedzieć się czy aby na pewno mówię prawdę. Kiedy okazało się że tak, i tak dalej robił mi kłótnię...
To tylko parę takich akcji. Nie wiem co zrobić. Czy z nim zerwać, czy nie... Kocham go, ale coraz częściej przez niego płaczę, chodzę zdenerwowana... Znajomi radzą, żeby zerwać... A ja sama nie wiem Dziewczyny, poradźcie coś
Nie wiem czy w dobrym temacie założyłam wątek. Jeśli nie, to proszę o przeneisienie.

Na złocistej fajerce
spalę różową różę
czarne pióreczko kurze
i jedno ludzkie serce.
Siaasiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 15:50   #2
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: problem...

Cytat:
Napisane przez Siaasiaa Pokaż wiadomość
Mam problem z chłopakiem... Jestem z nim 6 miesięcy. Na początku było fajnie, kiedy go widziałam szybciej biło mi serce.. A teraz? Teraz jest strasznie. Robi mi problem praktycznie o byle co. Np. wczoraj. Rozmawialiśmy przez telefon i powiedziałam mu, że niedługo wrócę do domu. Wróciłam po 2 godzinach i nie miałam mu jak napisać, że wrócę później, bo padł mi telefon. Zrobił mi kłótnię o to. Na końcu powiedział, że (cytuję) : "ch** mi w d*** i że mam spier****" Później pisał mi, że mnie nienawidzi, że zachowuję się jak dziesięciolatek, że niszczę związek, że przeze mnie ma ochotę się zabić... Dzisiaj szedł ze mną przez pół miasta i darł się na mnie, żądał przeprosin. Kiedy w końcu powiedziałam mu, że źle zrobiłam, że go przepraszam, powiedział, że na pewno to nie są szczere przeprosiny, że nie wyciągnęłam wniosków z tego co on do mnie "mówi". Nie daje mi tyle wolności ile potrzebuję. Wypomina mi, że znajomi są ważniejsi od niego. Rozmawiałam z nim na ten temat, mówiłam, że nie jesteśmy małżeństem, że ja się chcę jeszcze wyszaleć itd. Sprawdza mnie. Np. (też dzisiaj) dzwonił i pytał się co robię, kiedy powiedziałam mu że siedzę w Internecie, kazał mi wysłać do siebie wiadomość na gg czy aby na pewno jestem w domu. Ciągle pyta mnie co robię, z kim, gdzie. Potrafi obudzić mnie o 6 rano tylko po to żeby zapytać mnie o opis na gg który wydaje mu się podejrzany Parę dni temu też musiałam iść na korepetycje z matematyki, bo musiałam zaliczyć sprawdzian żeby zdać do następnej klasy. Kiedy powiedziałam mu, że jedna pani nie może, a druga w ogóle nie odbiera telefonu i że kolega przyjdzie mnie poduczyć bo jest dobry z matematyki (znają się) także zrobił mi kłótnię. Mówił że na pewno specjalnie mu tak mówię bo chcę żeby ten kolega przyszedł mnie uczyć itp. itd. W końcu sam zadzwonił żeby dowiedzieć się czy aby na pewno mówię prawdę. Kiedy okazało się że tak, i tak dalej robił mi kłótnię...
To tylko parę takich akcji. Nie wiem co zrobić. Czy z nim zerwać, czy nie... Kocham go, ale coraz częściej przez niego płaczę, chodzę zdenerwowana... Znajomi radzą, żeby zerwać... A ja sama nie wiem Dziewczyny, poradźcie coś
Nie wiem czy w dobrym temacie założyłam wątek. Jeśli nie, to proszę o przeneisienie.

Nad czym Ty się zastanawiasz? Twój cudowny Misiaczek, to skończony i zaborczy palant, który nie ma do Ciebie ani zaufania, ani szacunku...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 15:57   #3
eyo
Zakorzenienie

wow.. gratuluje cierpliwosci
albo braku szacunku do siebie..

bo tej relacji inaczej opisac nie potrafie.. zarty jakies po prostu
i że ty sobie na takie coś pozwalasz

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:04   #4
Qummmpelaaa
Raczkowanie

Jedno słowo - zerwij.

Znajdą się krocie innych chłopaków, którzy będą Cię naprawdę kochać, szanować, ufać Ci. Dla tego z którym jesteś nie warto marnować czas.

Tyle ode mnie.
Trzymaj się ciepło. ;*

You want be mine?
Qummmpelaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:27   #5
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Za taki tekst powinnaś do niego pojechać, strzelić w zęby i jeszcze z kolanka przyłożyć w odpowiednie miejsce... JAK MOŻNA się tak zwracać do kogokolwiek, już nie mówiąc o własnej dziewczynie!!!
Żądał czego??? Niby co ty mu zrobiłaś? Jesteś wolną osobą, masz prawo wracać kiedy chcesz, nie masz żadnego obowiązku żeby się mu tłumaczyć
Jesteś teraz zauroczona i pakujesz się w toksyczny związek, cokolwiek byśmy ci nie napisały na tym forum to i tak pójdzie w zapomnienie jak tylko Misiaczek się do ciebie odezwie, pamiętaj tylko że jeśli teraz z nim nie zerwiesz to za kilka lat jako ofiara przemocy domowej będziesz uciekać z dziećmi po nocy przed tyranem nie mającym żadnego szacunku do kogokolwiek...
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:31   #6
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

mam nadzieje że nie masz nadzieji że się zmieni bo nie - on się nie zmieni. Nawet jak będzie obiecywał itd.
Też podziwiam za wytrwałość a z drugiej strony szkoda za takie nieszanowanie siebie.

Edytowane przez gsk
Czas edycji: 2010-06-22 o 16:32
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:33   #7
Siaasiaa
Raczkowanie

GG do Siaasiaa

Niby wiem, że mnie nie uderzy, ale faktycznie coraz częściej się go boję Kiedy jest wściekły wyżywa się na mnie emocjonalnie, a później mnie przeprasza, mówi, że nie chce kłótni, że mnie kocha itp. itd, a ja głupia się na to nabieram... Zrywałam z nim już 2 razy i za każdym razem obiecywał, że się zmieni. Tak naprawdę poprawa jest na kilka dni, a później znowu to samo w kółko. Zerwałabym z nim już teraz, ale 13 sierpnia wyjeżdżam z nim na 2 tyg do Anglii, do jego rodziców. Bilet już kupiony i ja nie wiem co z tym fantem zrobić. Czy poczekać do końca wakacji, czy po prostu bez względu na to dać sobie spokój.
Jeszcze jak nie miałam chłopaka i czytałam właśnie o takich ofiarach przemocy domowej, przysięgałam sobie, że w życiu z takim facetem nie będę...

Na złocistej fajerce
spalę różową różę
czarne pióreczko kurze
i jedno ludzkie serce.

Edytowane przez Siaasiaa
Czas edycji: 2010-06-22 o 16:35

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 16:36   #8
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

o Boże...co to a być za sprawdzanie, obrażanie. Oczywiście, że musisz zakończyć ten związek bo to jakiś psychopata.
Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:36   #9
siarczan_sodu
Zadomowienie

Gdyby ktoś się do mnie odzywał, tak jak Twój chłopak do Ciebie, to nie miałabym wątpliwości, czy kontynuować znajomość.
siarczan_sodu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:38   #10
Rarita
Wtajemniczenie

Niby wiesz, że cię nie uderzy...
a jak zaczynałaś się z nim spotykać wiedziałaś że będzie się tak na tobie wyżywał? Mam nadzieję że jednak przejrzysz na oczy zanim zacznie się wyżywać również fizycznie
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:42   #11
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Mam problem z chłopakiem...
Nie wiem co zrobić. Czy z nim zerwać, czy nie... Kocham go, ale coraz częściej przez niego płaczę, chodzę zdenerwowana...
Oczywiście, że zerwać. Po co Ci chłopak, przez którego się denerwujesz i płaczesz? On powinien Ci dawać szczęście i radość, a nie nerwy i płacz.

Cytat:
Wypomina mi, że znajomi są ważniejsi od niego. Rozmawiałam z nim na ten temat, mówiłam, że nie jesteśmy małżeństem, że ja się chcę jeszcze wyszaleć itd. Sprawdza mnie.
Nawet gdybyście byli małżeństwem, to nie miałby prawa Cię sprawdzać i kontrolować.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 16:46   #12
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

i Ty jeszcze z nim jedziesz! Jak Ty z nim wytrzymasz?!
Tym bardziej że nie będziesz miała gdzie od niego odpocząć.
Jakto czekać do końca wakacji? Na co?

Edytowane przez gsk
Czas edycji: 2010-06-22 o 16:47
Stary 2010-06-22, 16:46   #13
kennedy
Zakorzenienie

zerwij z nim.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:57   #14
Vivienne
... choć nie Westwood

Dziewczyno, weź się ogarnij w końcu i spójrz, że to COŚ nad czym się zastanawiasz i to co nazywasz związkiem JEST KOMPLETNĄ POMYŁKĄ.

Naprawdę się jeszcze zastanawiasz? On Cię wyzywa, sprawdza, kontroluje, nie ufa Ci, nie szanuje, pomiata Tobą i chce mieć nad Tobą władzę. I on się nie zmieni! Obiecywać to sobie może.

Olej wyjazd, przykre, że kasa przepadnie, ale cóż, może możesz komuś bilet odsprzedać? ja na Twoim miejscu olałabym już go dawno temu.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 17:02   #15
Siaasiaa
Raczkowanie

GG do Siaasiaa

No za ten bilet płacili jego rodzice i moja mama ma im oddać kasę;p i taka głupia trochę sytuacja wobec nich. Jadę z nim i z moją mamą jeszcze dzisiaj w nocy do turcji więc myślę, żeby po przyjeździe z nim zerwać...

Na złocistej fajerce
spalę różową różę
czarne pióreczko kurze
i jedno ludzkie serce.
Stary 2010-06-22, 17:06   #16
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
No za ten bilet płacili jego rodzice i moja mama ma im oddać kasę;p i taka głupia trochę sytuacja wobec nich. Jadę z nim i z moją mamą jeszcze dzisiaj w nocy do turcji więc myślę, żeby po przyjeździe z nim zerwać...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-06-22, 17:25   #17
Siaasiaa
Raczkowanie

GG do Siaasiaa

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość

Na złocistej fajerce
spalę różową różę
czarne pióreczko kurze
i jedno ludzkie serce.
Stary 2010-06-22, 17:27   #18
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
czegos autorko nie rozumiesz?

po prostu dziwimy sie ze dajesz sie traktowac jak smate do podlogi komus kto powinien cie kochac...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 17:31   #19
Hortencja
Zadomowienie

Toksycznie przez duże T. Jak słyszę takie historię to aż nie wierzę, że ludzie chcą w czymś takim żyć. Związek to przecież dobrowolna decyzja, z której powinno się wyciągać jak najwięcej radości i przyjemności..?

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 17:47   #20
kitkulka
Zakorzenienie

Boże, Twój chłopak zachowuje się jak psychol, strach pomyśleć co będzie za jakiś czas. Zostaw go, na pewno jeszcze nie raz będziesz przez niego płakać, a po co Ci to?
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 17:58   #21
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Nad czym Ty się zastanawiasz? Twój cudowny Misiaczek, to skończony i zaborczy palant, który nie ma do Ciebie ani zaufania, ani szacunku...
zgadzam sie.
Stary 2010-06-22, 18:21   #22
cava
Zakorzenienie

Eee tam, nie słuchaj ich.
Gupie som i zazdroszczą Ci chłopaka co Cię do Anglii zabiera na wakacje i do Turcji na wycieczkę
Kocha to zazdrosny jest, normalne, nie?

Ja bym tak zakręciła, zeby mi się w tej Anglii oświadczył...to takie romantyczne. A potem szybki ślub, weselisko, dziecko i życie jak w madrycie.

Tylko pozazdrościć perspektyw

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 18:29   #23
Lakhi
Zadomowienie

Huhuhu. No normalnie jakbym o moim byłym słuchała. Czy ten chłopak nie ma na imię Marcin?

Słuchaj, najważniejsza jesteś TY i to jak TY się będziesz czuła, czy TY będziesz szczęśliwa. Nie jesteś szczęśliwa z tym skończonym kretynem (bo jak można być szczęśliwym z kimś kto tak Cię traktuje), więc z nim zerwij. Ulga będzie niesamowita i nagle odżyjesz.

Lakhi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 18:34   #24
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Zdecydowanie zerwij. Chyba nie muszę wyjaśniać.
Ale nie wiem czy nasze - obcych! - wypowiedzi coś dadzą, skoro znajomych nie posłuchałaś...

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 18:54   #25
Siaasiaa
Raczkowanie

GG do Siaasiaa

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Eee tam, nie słuchaj ich.
Gupie som i zazdroszczą Ci chłopaka co Cię do Anglii zabiera na wakacje i do Turcji na wycieczkę
Kocha to zazdrosny jest, normalne, nie?

Ja bym tak zakręciła, zeby mi się w tej Anglii oświadczył...to takie romantyczne. A potem szybki ślub, weselisko, dziecko i życie jak w madrycie.

Tylko pozazdrościć perspektyw
Nie mam takich perspektyw. Do Turcji akurat zabieram go JA (zresztą jak zawsze, wszędzie to JA go zawsze zabieram... Bo on nie ma kasy...). A z nim miałam lecieć do Anglii, gdzie nie polecę.

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
Zdecydowanie zerwij. Chyba nie muszę wyjaśniać.
Ale nie wiem czy nasze - obcych! - wypowiedzi coś dadzą, skoro znajomych nie posłuchałaś...
Nie to, że nie słuchałam znajomych. Po prostu oni go nie lubią i dlatego myślałam że nie mają takiego obiektywnego spojrzenia na całą sprawę. Dlatego chciałam dowiedzieć się co ludzie postronni o tym myślą. Dzięki Wam w sumie przejrzałam na oczy...

Na złocistej fajerce
spalę różową różę
czarne pióreczko kurze
i jedno ludzkie serce.
Stary 2010-06-22, 19:06   #26
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

a potem pokazują w tv pobite babki które płaczą że męzowie je biją. Sama się prosisz o to autorko wątku
Czemu ma Cie przestać upokarzać skoro wie że i tak go nie rzucisz a nawet jak to i tak do niego wrócisz?

Powiedz co w nim jest takiego że nie szanujesz samej siebie, marnujesz z nim swój czas i do tego wydajesz na niego sporą kase?
Stary 2010-06-22, 19:08   #27
kermitowa
Zadomowienie

Zostaw Go, szkoda marnować swojego czasu i energii na kogos kto nie ma do Ciebie szacunku, nie mowiac juz o milości.
To jest chore.
Stary 2010-06-22, 19:17   #28
moniaszelki
Zadomowienie

przeczytaj swoja iwypowiedz i zastanow sie jakbys ty sie zachowywala gdyby twoj chlopak tak sie zachowywal wobec ciebie?
2h spoznienia i zero wiadomosci ze zyjesz? moglas od kogos innego napsiac, chyba nie bylas wtedy sama przez 2h?
on po prostu cię kocha i sie martwi o ciebie. moze powinnas wczesniej mu mowic co zamierzasz (korepetycje) a nie po fakcie ?
przmeysl sprawe.
ja bym nie zrywala.
oboje sie kochacie, tylko jest jakis czas kłótni, ktory na pewno minie po jakims czasie.

trzymam kciuki

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

a moze on ma jakies problemy w domu i dlatego jest taki nerwowy?
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 19:19   #29
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez moniaszelki Pokaż wiadomość
przeczytaj swoja iwypowiedz i zastanow sie jakbys ty sie zachowywala gdyby twoj chlopak tak sie zachowywal wobec ciebie?
2h spoznienia i zero wiadomosci ze zyjesz? moglas od kogos innego napsiac, chyba nie bylas wtedy sama przez 2h?
on po prostu cię kocha i sie martwi o ciebie. moze powinnas wczesniej mu mowic co zamierzasz (korepetycje) a nie po fakcie ?
przmeysl sprawe.
ja bym nie zrywala.
oboje sie kochacie, tylko jest jakis czas kłótni, ktory na pewno minie po jakims czasie.

trzymam kciuki

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

a moze on ma jakies problemy w domu i dlatego jest taki nerwowy?
żartujesz prawda?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-06-22, 19:24   #30
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

nic go nie ustrawiedliwia od bezczelności i chamstwa. Co z tego że ma problemy w domu? A co ona winna tego jest? Nie jest jego zabawką i popychadłem żeby miał się na niej wyżywać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości